© Haber Caddesi 2021

ÇOK ÇOCUKLU AİLELERE ASKERLİKTE YENİ DÜZENLEME SİNYALİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yıllık Basın Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıya Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Fadime Özkan ve TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel’in de aralarında bulunduğu gazeteciler katıldı. Güler’in açıklamaları, çok çocuklu aileleri yakından ilgilendiren yeni bir uygulamanın sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yılı “Aile Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Bakan Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında Milli Savunma Bakanlığı olarak üzerlerine düşen sorumluluklar üzerinde durduklarını ifade etti.

Çok Çocuklu Aileler İçin Askerlikte Esneklik Gündemde

Bakan Güler, çok çocuklu ailelere yönelik özel bir çalışma yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda bazı önerilerin hazırlandığını açıkladı. Güler, üzerinde durulan modellerden birini şu sözlerle paylaştı: “Üç çocuğu olan bir ailenin bir evladının, dört çocuğu bulunan bir ailenin ise iki çocuğunun askerlik hizmetini tercih ettiği yerde yapabilmesine imkân tanınması gibi seçenekler üzerinde düşünüyoruz.”

“Aile Yapısını Güçlendirmeyi Önemsiyoruz”

Aile konusuna büyük önem verdiklerini vurgulayan Güler, bu yaklaşımın Bakanlığın birçok faaliyetinde kendini gösterdiğini dile getirdi. İstanbul’da düzenlenen IDEF Fuarı’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ortak stant açıldığını hatırlatan Güler, aile odaklı politikalara verilen önemin altını çizdi.

Planlanan düzenlemenin teknik detayları ve uygulama esaslarının, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yapılacak koordinasyonun ardından netleşmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER