MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ACI BAYRAM...

Ana SayfaHaberACI BAYRAM...
ACI BAYRAM...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık ateşini yakarak Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı 19 Mayıs 1919’un 95’inci yıldönümü, Soma’daki acı kayıplar nedeniyle buruk geçecek.

19 Mayıs, 2014, Pazartesi 16:08
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bugün anma törenleriyle sınırlı olacak. Soma’da yitirdiğimiz madencilerin anısına saygı gereği kutlama törenleri yapılmayacak. Başbakanlığın geçen hafta yayınladığı genelge doğrultusunda sadece illerde Atatürk anıtlarına çelenk konulacak.

Liderlerin 19 Mayıs mesajları ise özetle şöyle:

GURUR VE ACI HİSSEDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bir taraftan milli bayramımızın gururunu yaşarken diğer taraftan da Soma’da meydana gelen maden faciasının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, vatanın kurtarılması ve milletimizin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşaması amacıyla atılan tarihi bir adımdır.

HÜZNÜMÜZLE HARMANLANDI

Meclis Başkanı Cemil Çiçek Bu yıl sevincimiz, hüznümüzle harmanlanmıştır. Soma’da kaybettiğimiz madenci kardeşlerimiz yüreğimizi kanatmış, bütün yurdumuzu yasa boğmuştur. Bundan dolayı sonsuz keder içindeyiz. Bütün milletimizi yasa boğan bu faciadan, devlet ve millet olarak gerekli dersleri çıkartacağımıza inanıyorum.

19 MAYIS YOLUMUZU AYDINLATIYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan 19 Mayıs 1919’da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. O gün nasıl ki istiklalimiz için büyük bedeller ödenmiş ise, bugün de istikbalimiz için büyük bedeller ödenmekte; istikbal mücadelemiz, şehitlerimizden aldığımız güç ve ilhamla tıpkı istiklal mücadelemiz gibi azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu süreçte hiç kuşkusuz genç nesillerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Gençlerimizin kendilerini her türlü istismardan korumaları, her geçen gün büyük bir hızla değişen ve dönüşen dünyayı takip etmeleri, milli değerlerimize bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeleri, istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir.   

AYAĞA KALKAN HALK YENİLMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 95’inci yılını, adına yakışır şekilde coşkuyla, şölen havası içinde şarkılarla, türkülerle, gençlerimizin heyecan, sevinç, mutluluk dolu hareketleri ve sevinç çığlıklarıyla kutlayamıyoruz. Çünkü yüreğimiz yanık. Kömür karasından daha kara ihmallerin, sorumsuzlukların neden olduğu kapkara günler yaşadık, yaşıyoruz. Ama tarihimiz tanıktır ki, her karanlığı aydınlık takip eder ve kapkara karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaşılan andır. Çünkü Mustafa Kemal Samsun’a çıkarken dosta düşmana, yedi düvele ve onların içimizdeki uzantılarına gösterdi ki, el ele, kol kola, omuz omuza veren, yılgınlığa kapılmayan, ırk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin ayağa kalkan halk yenilmez.   

O güneşin doğacağını biliyordum

Mustafa Kemal Atatürk Ankara Halkevi’nde yaptığı konuşmada 19 Mayıs 1919’daki yolculuğunu şöyle anlatıyordu.

Ben 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün, elimde hiç bir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milleti’nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, Türk milleti’ne güvenerek işe başladım. Türk ufuklarından bir gün behemahal bir güneş doğacağına, kuvvetinin bizi ısıtacağına emindim.”

Kaynak:Bursa Hakimiyet

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
TATİL KAÇAMAĞI
TATİL KAÇAMAĞI
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
YİNE DOLU DOLU
YİNE DOLU DOLU
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle