MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

AĞAR’A HAPİS ŞOKU!..

Ana SayfaHaberAĞAR’A HAPİS ŞOKU!..
AĞAR’A HAPİS ŞOKU!..

Yargıtay, Mehmet Ağar’ın hapis cezasını onadı .

16 Nisan, 2012, Pazartesi 12:08
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Mehmet Ağar'a ''Susurluk Davası'' kapsamında verilen 5 yıl hapis cezasını onadı.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar'ı, ''Susurluk Davası'' kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ''cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu'' iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı.
Ağar hakkında zaman aşımı süresinin dolup dolmadığının irdelendiği kararda, sanığa atılı suçun ''kesintisiz'' suçlardan olması dikkate alınarak tespit edilen suç tarihi ile soruşturma ve kovuşturma safhalarında gerçekleşen zaman aşımını kesen ve durduran sebeplere göre dava zaman aşımı bakımından bir kovuşturma engelinin bulunmadığının tespit edildiği ifade edildi.

Kararda, Ağar'ın yöneticisi olduğu iddia ve kabul edilen teşekkülün sübutu ve niteliğinin Yargıtay tarafından onanarak kesinleşen İstanbul 6 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin, 12 Şubat 2001 günlü kararı ile de ortaya konulduğu belirtildi.

Kararda, yapılan yargılama sonunda toplanan delillere göre, Ağar'a yüklenen ''suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı teşekkülü yönetmek'' suçunun sübut olduğu, bu nedenle oy birliğiyle hükmün onanmasına karar verildiği bildirildi.

AĞAR 3 YIL 9 AY YATACAK


5 yıl hapis cezası onanan Mehmet Ağar, İnfaz Kanunu gereği 3 yıl 9 ay cezaevinde yatacak.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tebliğnamesi de onama istemli olduğu için Başsavcılık karara itiraz etmeyecek. Mehmet Ağar'ın da karara itiraz hakkı bulunmuyor. Başsavcılığın önümüzdeki günlerde dosyayı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesi bekleniyor. Başsavcılık karara itiraz etmezse Ağar hakkındaki hüküm kesinleşmiş olacak. Yerel mahkeme ceza 3 yıldan fazla olduğu için Ağar hakkında yakalama kararı çıkarabilecek.

Beş yıllık hapis cezası onanan Mehmet Ağar, ''Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'' gereğince cezasının dörtte üçü olan 3 yıl 9 ayı cezaevinde geçirecek.



"HİZMET KUSURU AFFEDİLİR SUÇ AFFEDİLMEZ"


5 yıl hapis cezası Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından onanan Mehmet Ağar, "Sevenlerimizi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde hiçbir zaman olmadık. Hizmet kusuru atfedilebilir ama suç atfedilemez" dedi.

Bodrum'dan İstanbul'a gelen Mehmet Ağar, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ağar, Yargıtay'ın kararını kendisine gelen bir mesajla öğrendiğini ifade ederek, "Sevenlerimizi mahcup edecek hiçbir davranışın içinde hiçbir zaman olmadık. Hizmet kusuru atfedilebilir ama suç atfedilemez. Ama bütün bunlara rağmen devletten gelmiş her türlü karara karşı her vatandaşın ne yapması icap ediyorsa biz de onu yapacağız" dedi.

Ağar, aracına bindiği sırada bir basın mensubunun "Nereye gidiyorsunuz?" sorusu üzerine de, "Bir yere gitsem seni de götürürüm" şeklinde karşılık verdi.



HABERTÜRK

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

TÜRK SANAT MÜZİĞİNDE TAZE BİR SOLUK
TÜRK SANAT MÜZİĞİNDE TAZE BİR SOLUK
CRUISE TURİZMİNDE ROTALAR GENİŞLİYOR
CRUISE TURİZMİNDE ROTALAR GENİŞLİYOR
KAFA GÜZEL OLSUN
KAFA GÜZEL OLSUN
60. ANAOKULU BÜYÜK COŞKUYLA AÇILDI
60. ANAOKULU BÜYÜK COŞKUYLA AÇILDI
OLUR ÖYLE HATALAR’DAN YENİ TEKLİ
OLUR ÖYLE HATALAR’DAN YENİ TEKLİ
YILIN SON KONSERİ KÖLN’DE
YILIN SON KONSERİ KÖLN’DE
YILA DAMGA VURAN FİNAL
YILA DAMGA VURAN FİNAL
500 ARAÇLIK KONVOYLA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
500 ARAÇLIK KONVOYLA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
MERAKLA BEKLENEN OYUNUN AFİŞİ SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI
MERAKLA BEKLENEN OYUNUN AFİŞİ SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI
ANKARA’DA YILIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU
ANKARA’DA YILIN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU
TRUMP, HAYDAR ÇOLAKOĞLU’NU KABUL ETTİ
TRUMP, HAYDAR ÇOLAKOĞLU’NU KABUL ETTİ
MAVİ SAKAL EFSANESİ GERİ DÖNÜYOR
MAVİ SAKAL EFSANESİ GERİ DÖNÜYOR
DÜNYA GASTRONOMİ SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞTU
DÜNYA GASTRONOMİ SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞTU
DOĞRU BESLENME, MS’Lİ BİREYLERİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTEBİLİR
DOĞRU BESLENME, MS’Lİ BİREYLERİN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTEBİLİR
ÜNLÜLER DÜĞÜNDE BULUŞTU
ÜNLÜLER DÜĞÜNDE BULUŞTU
ASLI ENVER’LE KARİZMA TESTİ
ASLI ENVER’LE KARİZMA TESTİ
DOSTLARI KİTAP LANSMANINDA YALNIZ BIRAKMADI
DOSTLARI KİTAP LANSMANINDA YALNIZ BIRAKMADI
MAGAZİN MASAYA YATIRILIYOR
MAGAZİN MASAYA YATIRILIYOR
2026'DA GERÇEK AŞKLAR GERİ DÖNÜYOR
2026'DA GERÇEK AŞKLAR GERİ DÖNÜYOR
GÜNDÜZÜM GECEMSİN
GÜNDÜZÜM GECEMSİN

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle