MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

AİLE BASKISI, ÖĞRENCİNİN SINAV STRESİNİ ARTIRIYOR

Ana SayfaGüncelAİLE BASKISI, ÖĞRENCİNİN SINAV STRESİNİ ARTIRIYOR
AİLE BASKISI, ÖĞRENCİNİN SINAV STRESİNİ ARTIRIYOR

Çocuk ve gençlerin kaderini belirleyen liseye ve üniversiteye giriş sınavı, hazırlık sürecinde, öğrencilere sancılı bir dönem yaşatıyor. Öğrenciler kadar aileler de bu süreci stresli ve kaygılı geçiriyor. Nitelikli eğitim modelini yaygınlaştırmayı hedefleyen yerli eğitim kurumları ise uygulamalarıyla öğrencilerin kendilerini ölçmelerine olanak tanırken, ebeveynler için de yol gösterici seminerler düzenliyor.

31 Ocak, 2023, Salı 19:20
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Lise ve üniversiteye giriş sınavları için hazırlık süreci aylar hatta yıllar öncesinden başlıyor. Hedefi olan ya da buna dair belirsizlik yaşayan tüm öğrenciler hazırlık sürecinde maratona hazırlanırcasına ders çalışıyor. Hayata geçirdikleri uygulamalarla öğrencilerin kendilerini ölçmesine olanak tanıyarak ülkemizde nitelikli öğretim modelini yaygınlaştıran Ankara merkezli Beşgen Eğitim Kurumları Kurucusu İsmail Kaya ise “Öğrencilerimizin sınava hazırlık sürecinin her aşamasını doğru planlayıp, zamanı etkin kullanmalarını sağlıyoruz. Bu sayede onlara özgüven aşılayarak hedeflerine adım adım yaklaşmalarına, stres ve kaygı seviyelerini en aza indirmelerine kapı açıyoruz” dedi.

“Sınav kaygısını ortadan kaldıran kurumların öncüsü olduk”

Sınav kaygısı ve stresinin, bilgi eksikliğinden ortaya çıkan güvensizlikten doğduğunu belirten İsmail Kaya, ”Sınav kaygısı ve güven problemini aşmada en güvendiğimiz enstrümanımız verdiğimiz eğitimin kalitesidir. Çünkü bilgi düzeyi arttıkça, öğrenme geliştikçe öğrencinin kendine olan güveni artmakta ve buna bağlı olarak kaygısı azalmaktadır. Kısacası kaygı ve bilgi arasında ters orantı vardır. Kurumlarımızda öğrencilerimizin bilgi düzeyini göz önünde bulundurarak, her birine özel haftalık ve aylık çalışma programları hazırlıyoruz. Öğretmenlerimiz ve rehberlik servisimiz vasıtasıyla bu programları hem okulda hem de dijitalde takip ediyoruz. Böylece öğrencilerimize sadece sınava hazırlık sürecinde değil, hayatları boyunca zamanı planlı yönetebilme yeteneği kazandırıyoruz” dedi.

“Psikolojik danışmanlarımız sınav kaygısı yaşayan ebeveynler için seminer düzenliyor”

Misyonlarını yalnız öğrenciler değil, velilerle de paylaştıklarına dikkat çeken Beşgen Eğitim Kurumları Kurucusu İsmail Kaya, “Çocuklarının eğitiminin aileler için çok önemli olduğunun farkındayız. Ailelerin yaşadıkları kaygıyı öğrencilere yansıtmalarının önüne geçiyor, çocukların çalışma disiplini oluşturmalarına aracılık ediyoruz. Çünkü ailelerin sürece yoğun bir şekilde dahil olması öğrenci üzerindeki baskıyı artırarak  kaygı düzeyini yükseltiyor. Bu doğrultuda uzman psikolojik danışmanlarımız eşliğinde aileler için seminerler düzenlerken, öğrencilerimiz için farklı psikolojik yöntem ve teknikler kullanıyoruz ” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimizin %95’i istedikleri üniversiteyi ya da bölümü kazandı”

"23 yıllık uzun soluklu bir eğitim kurumu olmamızın nedenlerinden biri de değişime açık bir yapıyla sorunlara özgün çözümler üretebilmemizdir” diyen Beşgen Eğitim Kurumları Kurucusu İsmail Kaya, öğrencileri için uyguladıkları diğer yöntemler hakkında da şu bilgileri paylaştı: “Özgün yöntemler uygulamaya öncelik veriyoruz. Anlama ve kavrama becerilerinin gelişiminde çoğu kişi okumanın yeterli olduğunu düşünür. Halbuki anlama ve yorumlamanın gelişmesi için yazmak, yazarken yargıları zihinde birbirine bağlamak da okumak kadar etkili bir yöntemdir. Bundan yola çıkarak öğrencilerimizden 15 günlük periyotlarla bu süreçte yaşadıklarını, hissettiklerini deneme biçiminde yazmalarını istiyoruz. Bu yöntem hem çocukların becerilerinin gelişmesini, hem de bu yazıları okuyan rehberlik birimimizin söze dökülmemiş bazı problemleri fark etmesini ve çözüm üretmesini sağlıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu tarz uygulamaları, öğrencilerimizin başarısıyla taçlandırıyoruz. Öte yandan Hata Defteri, Teknoloji Diyeti, Başarı Merdiveni gibi yenilikçi ve özgün eğitim öğretim yöntemlerine yer veriyoruz. Bu konuda Türk eğitim sistemine doğrudan katkımızın olduğunu düşünüyorum çünkü bu yöntemleri birçok kurum aynı isimlerle kullanmaya ve reklamlamaya başladı. Bu durumun da ayrıca gururunu yaşıyoruz. Tüm bunlara bağlı olarak da geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin %95’i hedefledikleri üniversite ya da bölümü kazandı.”

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

YÖRÜKLER, OZANLAR DİYARINDA BULUŞTU
YÖRÜKLER, OZANLAR DİYARINDA BULUŞTU
İLK TÜRK KADIN SPORCU OLDU
İLK TÜRK KADIN SPORCU OLDU
TÜRKÜLERİYLE DÜNYAYI AYDINLATIYOR
TÜRKÜLERİYLE DÜNYAYI AYDINLATIYOR
NURİ ALÇO, ERDEK TATİLİNDE AHMET MEKİN’İ ZİYARET ETTİ
NURİ ALÇO, ERDEK TATİLİNDE AHMET MEKİN’İ ZİYARET ETTİ
GALATASARAY’IN BODRUM’DAKİ ŞAMPİYONLUK GECESİNDE GÜLİZ AYLA RÜZGARI
GALATASARAY’IN BODRUM’DAKİ ŞAMPİYONLUK GECESİNDE GÜLİZ AYLA RÜZGARI
YORULDUM YORGUNUM
BURÇAK KAYA'DAN YENİ TEKLİ
YORULDUM YORGUNUM
MÜHENDİSLİK BENİM İSTANBUL'A GELME BİLETİMDİ
MÜHENDİSLİK BENİM İSTANBUL'A GELME BİLETİMDİ
EMRE ALTUĞ VE MİRKELAM İLK KEZ AYNI ŞARKIDA BULUŞTU
EMRE ALTUĞ VE MİRKELAM İLK KEZ AYNI ŞARKIDA BULUŞTU
KIZILCIKLAR OLDU MU?
KIZILCIKLAR OLDU MU?
NESLİ ÖZSOY TATİL İÇİN KIBRIS’I SEÇTİ
NESLİ ÖZSOY TATİL İÇİN KIBRIS’I SEÇTİ
BODRUM BU YAZ YİNE YILDIZLARI AĞIRLIYOR
BODRUM BU YAZ YİNE YILDIZLARI AĞIRLIYOR
KEÇİBOYNUZUNUN COĞRAFİ İŞARETİNİ ALANYA’YA KAZANDIRDIK
KEÇİBOYNUZUNUN COĞRAFİ İŞARETİNİ ALANYA’YA KAZANDIRDIK
SEZEN AKSU'NUN “EY AŞK”I İLK GECEDEN VİRAL OLDU
SEZEN AKSU'NUN “EY AŞK”I İLK GECEDEN VİRAL OLDU
EN GÜZEL SENSİN
EN GÜZEL SENSİN
ÇAĞDAŞ SUSEVEN VE AYTA SÖZERİ'DEN UNUTULMAZ DÜET GECESİ
ÇAĞDAŞ SUSEVEN VE AYTA SÖZERİ'DEN UNUTULMAZ DÜET GECESİ
MELİSA KARAKURT’TAN SAMİMİ BİR MÜZİK SERİSİ
MELİSA KARAKURT’TAN SAMİMİ BİR MÜZİK SERİSİ
BODRUM’UN YENİ HEYECANI, PAYİDAR SALON KAPILARINI AÇTI
BODRUM’UN YENİ HEYECANI, PAYİDAR SALON KAPILARINI AÇTI
SUDA DOĞUM ANNE VE BEBEK İÇİN DOĞAL BİR BAŞLANGIÇ SUNUYOR
SUDA DOĞUM ANNE VE BEBEK İÇİN DOĞAL BİR BAŞLANGIÇ SUNUYOR
VİCTORİA’S SECRET EFSANESİ ED RAZEK’TEN TÜRK GÜZELİNE ALKIŞ
VİCTORİA’S SECRET EFSANESİ ED RAZEK’TEN TÜRK GÜZELİNE ALKIŞ
ZAMANIN ACIMASIZ YÜZÜ
ZAMANIN ACIMASIZ YÜZÜ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

YÖRÜKLER, OZANLAR DİYARINDA BULUŞTU

SICAKLIKLARDA SERT DÜŞÜŞ

GENÇ KADINLAR DİJİTAL GELECEĞE İZ BIRAKTI

İLHAM VEREN BAŞARI

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle