MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ANNEM HEP DERDİ Kİ KOMEDİSİNİN GALASI YAPILDI

Ana SayfaKültür & SanatANNEM HEP DERDİ Kİ KOMEDİSİNİN GALASI YAPILDI
ANNEM HEP DERDİ Kİ KOMEDİSİNİN GALASI YAPILDI

Tiyatrokare’nin “Annem Hep Derdi ki” komedisi, 21 Ekim’deki prömiyerin ardından 16 Aralık gecesi Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla Boğaziçi Kültür Merkezinde yapıldı. Oyun sosyal medyada da dikkatleri çekmiş ve pekçok ünlü sanatçının anne öğütleri gündem olmuştu. Galada aynı coşku ve nostalji devam etti.

18 Aralık, 2024, Çarşamba 09:53
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

 

 

GALAYA GELEN DAVETLİLERE “ANNE KURABİYESİ” VE “MANTI” İKRAMI

Birçok ünlünün katıldığı gecede, annelerin sözleri yine dikkat çekti. Galaya katılan davetliler özel olarak hazırlanan kartlara annelerinin öğütlerini yazdılar. Davetlilerin kartlara yazdıkları sözleri özel bir çiçek buketinin içine yerleştirildi ve oyun sonunda oyunun annelerine hediye edildi. Galada davetlilere özlediğimiz anne kurabiyesi ve limonatası, oyun arasında da mantı ikram edildi.

Geceye sanat, siyaset ve iş dünyasından katılan davetliler, Halil Ergün, Tuna Kiremitçi, Bahadır Erdem, Yalvaç Ural, Betül Arım, Füsun Önal, Leyla Feray, Suna Keskin, Göksel Kortay, Abdullah Şahin, Nuri Gökaşan, Serpil Tamur, Selen Görgüzel, Tolga Yeter, Oya İnci, Zeliha Sunal, Oya İnci, Neriman Uğur, Fulden Akyürek, Çiğdem Tunç, Ebru Karanfilci, Ayşenil Şamlıoğlu, Bensu Orhunöz, Berk Ali Çatal, Cenk Sözeri, Cenk Torun, Murat Evgin, Neriman Uğur, Naz Çağla Irmak, Özdemir Çiftçioğlu, Tanju Babacan, Özlem Güveli, Ayşe Tunalı, Orçun Kaptan, Ayşe Tunalı, Gül Erda, gibi bir çok davetli gece katıldı ve oyunu izledi.

Tiyatrokare’de uzun süredir devam eden Ağaçlar Ayakta Ölür ve Veda oyunlarının duayen sanatçısı Nevra Serezli, galaya oğlu Murat Serezli ve torunları Bade ve Beste ile katıldı. Serezli, oyunla ilgili yorumunda: “Oyunu daha önce izlemiştim. Bu oyun da Ağaçlar Ayakta Ölür gibi farklı kuşakların beraber izlemesiyle farklı bir seyir zevki veriyor, bu yüzden ailece geldik” dedi.

ANNEM HEP DERDİ Kİ ….

Adıyla da ilgi odağı olan komedi oyunu “Annem Hep Derdi ki” seyircisini hem güldürüyor hem duygulandırıyor. Katherine Di Savino’nun yazdığı, Devlet Tiyatroları Dramaturgu Servet Aybar’ın dilimize çevirdiği , Nedim Saban’ın uyarlamasıyla sahnelenen oyun, evliliğe hazırlanan genç çiftin başından geçen sorunları, yaşadıkları kültürel şoku eğlenceli bir dille anlatıyor. ABD’de eğitimlerini tamamladıktan sonra , idealist bir ruhla Türkiye’ye gelen Nusret ve Işıl çifti, Tarlabaşı’nın ve İstanbul’un değişen şartlarına uymakta zorlanır ve evliliği ertelemeyi düşünürken, anne ve babalarının sürprizi ile karşılaşıyor. İlişkilerinde yaşadıkları bu zorlu süreci, annelerinin öğütleriyle geleceğe güvenle taşımaya karar veryorlar.

“ANNEM HEP DERDİ Kİ” KOMEDİSİNDE USTA OYUNCULAR SAHNEDE

Çiçek Dilligil ve Mert Asutay, Annem Hep Derdi Ki oyununda erkek tarafının annesi ve babasını oynuyor. Aziz Sarvan ve Ecmel İs ise kız tarafının anne babası. Mert Aykul ve Dilara Mücaviroğlu oyunun romantik çiftine, Aşkın Şenol ise oyunun kentsel dönüşümünü simgeleyen fantastik bir karaktere hayat veriyor.

ATA SÖZÜ YERİNE ANA SÖZÜ

Çiçek Dilligil, oyunun tüm tasarım ve teknik ekibini ve yönetmen Nedim Saban’ı sahneye davet etti… Saban, bütün ekibe teşekkür ettiği final konuşmasında, “derbi ve yağmur bizi korkutmuştu, ama hiçbir şey seyircinin salonumuzu doldurmasını engellemedi” diyerek, konuklara da teşekkür etti.

“Yaşadığımız olaylar, ilişkiler, karşılaştığımız kişiler, durumlar, kuşaktan kuşağa, ülkeden ülkeye, mekândan mekana değişse de, değişmeyen tek şey annemizin bize söylediği öğütler ve onun bulduğu çözümlerdir. Anne öğütlerinin gerçeği, içinde yaşadığı hangi kültür olursa olsun, anne olmanın bilgeliği midir bilinmez ama bildiğimiz en doğru bilgi “Annemizin hep haklı olduğudur.”” diyerek, oyunu hasta annesinin başında çeviren Servet Aybar’a, kazandırdığı bu eser için teşekkür etti. Nedim Saban’ın atasözü yerine anasözü önerisi ise en çok salondaki erkekler tarafından alkışlandı.

ANNEM HEP DERDİ Kİ OYUN TAKVİMİ

21 Aralık Türkan Saylan Kültür merkezi,

23 Aralık Kadıköy Eğitim Sahnesi

26 Aralık Kozyatağı Kültür Merkezi

9 Ocak Watergarden Performans Sanatları Merkezi

12 Ocak Trump Tiyatro

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

ISOLDE ROXBY’DEN ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ
ISOLDE ROXBY’DEN ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ
MAYE MUSK İSTANBUL’DA SAHNEDEYDİ
MAYE MUSK İSTANBUL’DA SAHNEDEYDİ
KOMŞULUK İFTARI
KOMŞULUK İFTARI
RAMAZAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İPUÇLARI
RAMAZAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İPUÇLARI
ZELİHA KENDİRCİ’DEN BİR MÜSLÜM GÜRSES KLASİĞİ
ZELİHA KENDİRCİ’DEN BİR MÜSLÜM GÜRSES KLASİĞİ
NEREYE BÖYLE
NEREYE BÖYLE
DİDEM BALÇIN, YAKIN DOSTUNU YALNIZ BIRAKMADI
DİDEM BALÇIN, YAKIN DOSTUNU YALNIZ BIRAKMADI
SAKARYALI HANIMLAR FEYFEST İLE İLERLİYOR
SAKARYALI HANIMLAR FEYFEST İLE İLERLİYOR
TENİS MAÇI YAPSAK İLYAS KAZANIRDI
TENİS MAÇI YAPSAK İLYAS KAZANIRDI
GELENEKSEL İFTAR DAVETİ DARÜLACEZE’DE DÜZENLENDİ
GELENEKSEL İFTAR DAVETİ DARÜLACEZE’DE DÜZENLENDİ
ÜMİT YALAZA YER ALTI DİZİSİNE DAHİL OLDU
ÜMİT YALAZA YER ALTI DİZİSİNE DAHİL OLDU
KOLTUK ALTINDAKİ ŞİŞLİK HER ZAMAN MASUM DEĞİL
KOLTUK ALTINDAKİ ŞİŞLİK HER ZAMAN MASUM DEĞİL
OĞLUNA ADADIĞI ANLAMLI ESER
OĞLUNA ADADIĞI ANLAMLI ESER
GURBET YILLARINI ŞARKISIYLA DİLE GETİRDİ
GURBET YILLARINI ŞARKISIYLA DİLE GETİRDİ
GÖNÜLÇELEN
GÖNÜLÇELEN
ATMOSFERİK BİR YOLCULUK
ATMOSFERİK BİR YOLCULUK
YARALI
YARALI
MÜZİK SEKTÖRÜNE İDDİALI GİRİŞ
MÜZİK SEKTÖRÜNE İDDİALI GİRİŞ
RAMAZAN AYINDA HARİKA İFTAR MENÜLERİ
RAMAZAN AYINDA HARİKA İFTAR MENÜLERİ
KADIN LİDERLER KULÜBÜNDEN KADINLARA İFTAR YEMEĞİ
KADIN LİDERLER KULÜBÜNDEN KADINLARA İFTAR YEMEĞİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR & SANAT

MAYE MUSK İSTANBUL’DA SAHNEDEYDİ

DİDEM BALÇIN, YAKIN DOSTUNU YALNIZ BIRAKMADI

YENİ KİTABININ MÜJDESİNİ VERDİ

HAZİRAN’DA İSTANBUL 90’LARA IŞINLANIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle