MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

AZMİN, SANATIN VE KÜLLERİNDEN DOĞUŞUN HİKAYESİ

Ana SayfaKültür & SanatAZMİN, SANATIN VE KÜLLERİNDEN DOĞUŞUN HİKAYESİ
AZMİN, SANATIN VE KÜLLERİNDEN DOĞUŞUN HİKAYESİ

Yazar, ressam ve sanatçı kimliğiyle adından söz ettiren Şükran Tercanlı, yaşam öyküsü ve üretkenliğiyle ilham vermeye devam ediyor. Hayatın zorluklarına karşı dimdik duran sanatçı, kalemini ve fırçasını bir mücadele sembolüne dönüştürerek sanatla yeniden doğuşunu anlattı.

20 Şubat, 2026, Cuma 14:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Sanat yolculuğu lise yıllarında şiirle başlayan Tercanlı, ödüllü dizeleri sayesinde ‘Genç Şair’unvanını aldı. Ancak asıl sınavı, Kore Savaşı gazisi olan babasının hayat mücadelesine tanıklık ettiği yıllarda başladı. Babasının savaş anılarıyla büyüyen sanatçı, onun hastalık sürecinde geceler boyu uykusuz kalarak ilk romanını kaleme aldı.

Gündüzleri iktisatçı kimliğiyle iş hayatında yer alan Tercanlı, geceleri yazdığı romanını 3-4 yılda tamamladı. Kitabı yayımlandığında ise en büyük destekçisi olan babasını kaybetmişti. O süreci, ‘Üzüntü ve sevinci aynı anda yaşamak beni karmaşık duygulara itti’sözleriyle anlatıyor.

İlk romanının Türkiye Büyük Millet Meclisi Kütüphanesi’ne girmesi sanatçı için önemli bir dönüm noktası oldu. Kore Savaşı’nı konu alan eseri sayesinde Güney Kore tarafından kültür destekçisi seçilen Tercanlı, iki ülke arasında kültürel bir köprü kurulmasına da katkı sundu. Ardından kaleme aldığı Kadının İç Dünyası ve Evrende Aşk Senfonisi adlı eserleriyle edebiyat dünyasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Sanat onun için yalnızca kelimelerden ibaret değil. ‘Yazı yazmak kelimelerin dansıysa, resim yapmak renklerin dansıdır’diyen sanatçı, duygularını tuvale taşıyarak sanatın iyileştirici gücünü keşfetti.

Son olarak Uluslararası İstanbul Ödülleri kapsamında ‘Sanat ve Edebiyatta Uluslararası Başarı Ödülü’ne layık görülen Tercanlı, ödülünü babasına ithaf etti. Duygusal anlar yaşadığı konuşmasında, ‘Hayattayken koruyucum babamdı. Şimdi bu ödülü ona hitafen alıyorum’ sözleriyle salondan büyük alkış aldı.

Şubat ayında Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Resonance 1st Edition sergisinde yer alan ‘Yükseliş’ adlı tablosu ise sanatçının hayat hikâyesinin adeta görsel bir özeti niteliğinde. Simurg kuşunun küllerinden yeniden doğuşunu anlatan eser; şelale ve akış metaforlarıyla zorluklara rağmen vazgeçmeyen ruhu temsil ediyor.

Daha önce Büyük Kulüp’te sergi açan, uluslararası fuarlara katılan ve TÜYAP’ta romanları için imza günleri düzenleyen Tercanlı, üretmeye ara vermeden yoluna devam ediyor.

‘Zaman en kıymetli hazinemiz. Boşa harcamamalıyız. Bu dünyayı ancak gerçek sevgi kurtarabilir’diyen Şükran Tercanlı, sanatla iyileşmenin ve mücadeleyle var olmanın yaşayan örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Azmi, emeği ve inancıyla yükselen sanatçı; edebiyatı ve resmi iç içe geçirerek hem kalplere hem tuvallere dokunmaya devam ediyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BERNA TAN ORTALIĞI SALLADI
BERNA TAN ORTALIĞI SALLADI
FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU
FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU
KIBRISLI SANATÇI MELEK ERDİL’DEN GÜÇLÜ ÇIKIŞ
KIBRISLI SANATÇI MELEK ERDİL’DEN GÜÇLÜ ÇIKIŞ
HAYAL
HAYAL
SERKAN KAYA’DAN ÇOK KONUŞULACAK LANSMAN
SERKAN KAYA’DAN ÇOK KONUŞULACAK LANSMAN
YÜRÜDÜM
YÜRÜDÜM
HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR
HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR
AL YA DA BIRAK
AL YA DA BIRAK
TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN RADİKAL ÇIKIŞI TESADÜF DEĞİL
TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN RADİKAL ÇIKIŞI TESADÜF DEĞİL
ELİF KOZAN’DAN YENİ SİNGLE
ELİF KOZAN’DAN YENİ SİNGLE
RAFET EL ROMAN'DAN MİLLİ TAKIMIZA ŞARKI
RAFET EL ROMAN'DAN MİLLİ TAKIMIZA ŞARKI
ATİYE’DEN BÜYÜLEYİCİ ŞOV
ATİYE’DEN BÜYÜLEYİCİ ŞOV
SİRTAKİ COŞKUSU
SİRTAKİ COŞKUSU
KIRSALDAN ÜLKEYE YAYILAN MELODİLER
KIRSALDAN ÜLKEYE YAYILAN MELODİLER
EBRU TORUN’A SANAT VE CEMİYET DÜNYASINDAN DESTEK
EBRU TORUN’A SANAT VE CEMİYET DÜNYASINDAN DESTEK
AFORİZMALAR 432'NİN LANSMANI
AFORİZMALAR 432'NİN LANSMANI
SENİ BANA KATSAM
SENİ BANA KATSAM
YASA DIŞI BAHİS SUÇLARIYLA MÜCADELE ZİRVESİ
YASA DIŞI BAHİS SUÇLARIYLA MÜCADELE ZİRVESİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
ÇOCUKLARIN RUHSAL DURUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR & SANAT

FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU

ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU

VAKTİ GELENİN YOLU

NEVRA SEREZLİ’NİN TİYATROYA DÖNDÜĞÜ 11 ÖDÜLLÜ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle