MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BAKAN ÇELİK’TEN İŞÇİLERE BAYRAM MÜJDESİ!..

Ana SayfaEkonomiBAKAN ÇELİK’TEN İŞÇİLERE BAYRAM MÜJDESİ!..
BAKAN ÇELİK’TEN İŞÇİLERE BAYRAM MÜJDESİ!..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işçilerin merakla beklediği bayram öncesi ödemeler konusunda açıklamalarda bulundu.

25 Temmuz, 2013, Perşembe 18:26
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Çalışmalar için talimat verdiğini belirten Çelik, "Eğer bu konuda süre itibari ile bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaksak, bu gayret içerisinde olunacak. Ama sürenin yeterli olup olmaması konusunda şu anda kesin bir şey söylemem mümkün değil. Ama niyet olarak bayram öncesinde verme gayreti içerisinde olacağız." dedi.

Hükümet ile kamuda çalışan işçi kesiminin, toplu iş sözleşmelerinde uzlaşması sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Hak-İş Konfederasyonu'nu kabul etti. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan toplu sözleşmedeki gayretlerinden dolayı Çelik'e teşekkür ederken, taraflar uzlaşı protokolüne imza attı.

Kamu toplu iş protokolünü birkaç gün önce imzaladıklarını aktaran Bakan Çelik, bu protokol çerçevesinde Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı yaklaşık 30 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzalamak için bir araya geldiklerini belirtti. Protokolün içeriği hakkında bilgi veren Çelik, "1.100 TL altında brüt ücret adlında bulunan işçilerin ücretleri 1.100 TL'ye çekildi. 1.850 TL altında ücret alanların aylık ücretlerinde 200 TL seyyanen iyileştirme yapılmış, bu iyileştirmeler yapıldıktan sonra birinci 6 ayda yüzde 4, ikinci 6 ayda yüzde 4, 2013 yılı itibariyle, 2014 yılının birinci yarısında yüzde 3, ikinci yarısında yüzde 3 olmak üzere ücret zamlarının uygulanacağı karar altına alınmıştır. Enflasyon altında kalması halinde, enflasyon oranında da ücretlere yansıma olacağı belirtilmiş idi. Sosyal yardım ücretini ise aylık olarak 180 TL'ye getirildi, diğer sosyal yardımlar da ücret artışları oranında yapılacağı kayıt altına alınmış idi." diye konuştu.

"TOPLU SÖZLEŞMEDE GELİNEN NOKTAYI ÖNEMLİ BULUYORUM"


Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 30 bin üyeleri adına sürdürülen toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin sonunda çerçeve protokolü imzalamak için bir araya gelindiğini belirterek, sendika yetkililerinin ve Bakan Çelik'in yoğun çabalarının protokolü imzalamalarını sağladığını ifade etti. Tekliflerini daha önce Bakan Çelik'e ilettiklerini aktaran Arslan, tekliflerinin hepsinin bu protokole yansımadığını fakat toplu pazarlık kurulunun sisteminin de böyle olduğunu söyledi. Bir yerde uzlaşılması gerektiğini kaydeden Arslan, buluşulan noktanın önemli olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin içinden geçtiği bir süreç var. Hem de dünyada ekonomik krizin etkilerinin hissedildiği bir süreç yaşanıyor. Bütün bu süreçlere rağmen Türkiye'nin, kamuda çalışanlarımızın ücretlerinin enflasyonun altında kalmayacak şekilde, bazı iyileştirmelerde yapılarak bu noktaya gelmesini gerçekten önemli buluyorum."

Gelinen noktada Bakan Çelik'in kıvrak zekasının ve uzlaşmacı gayretlerinin büyük etkisi olduğunun altını çizen Arslan, bu toplu iş sözleşmelerinin grev kararı alınmadan, bayrama çifte bayramla girmenin sağlanmasını önemli bulduğunu dile getirdi. Bakan'ın iş bitirici, sorun çözücü olduğunu yineleyen Arslan, başta Çaykur işletmeleri olmak üzere, yargıda olan ve toplu sözleşme yapılamayan işyerlerinde çalışan işçilerin mağdur olduğunu söyledi. Arslan, başta Çaykur'da çalışan 10 bine yakın işçi olmak üzere, diğer işyerlerinde çalışan işçilere de sözleşme hükümlerinin uygulanmasını istedi. Arslan, kamuda çalışan işçilerin toplu sözleşme ücret farklarının da bayramdan önce ödenmesi talebinde bulundu.

ÇAYKUR ÇALIŞANLARININ DURUMU


Arslan'dan sonra, dile getirdiği talepler üzerine açıklama yapan Bakan Çelik, başta Çaykur çalışanları olmak üzere hukuk çerçevesinde çalışanların hakkını vermek için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. İşçilerin toplu sözleşme farklarının bayramdan önce ödenmesi talebine de cevap veren Çelik, "Mümkün olabilir. Bu çalışmayı arkadaşlara söyledim yapıyorlar. Amacımız çalışanlarımızın memnuniyetini artırmak. Eğer bu konuda süre itibari ile bir sıkıntı ile karşı karşıya kalmayacaksak, bu gayret içerisinde olunacak. Ama sürenin yeterli olup olmaması konusunda şuanda kesin bir şey söylemem mümkün değil. Ama niyet olarak bayram öncesinde verme gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:http://www.thelira.com/haber/122826/bakan-celikten-iscilere-bayram-mujdesi

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BEN SONUMUZU İYİ GÖRDÜM
BEN SONUMUZU İYİ GÖRDÜM
YEREL BELLEĞİN EVRENSEL DİLİ
YEREL BELLEĞİN EVRENSEL DİLİ
ONUR YAĞIŞAN’DAN YEŞİLÇAM KİTABI HAZIRLIĞI
ONUR YAĞIŞAN’DAN YEŞİLÇAM KİTABI HAZIRLIĞI
TÜRKİYE GÜZELLERİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI
TÜRKİYE GÜZELLERİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI
GECEYE DAMGA VURAN KUTLAMA
GECEYE DAMGA VURAN KUTLAMA
OBJEKTİFLERİN SOFİSTİKE YILDIZI
OBJEKTİFLERİN SOFİSTİKE YILDIZI
CEMİYET VE ÜNLÜLER BEYKENT’TE BULUŞTU
CEMİYET VE ÜNLÜLER BEYKENT’TE BULUŞTU
KALBİM DURDU
KALBİM DURDU
KAYAHAN’IN ŞARKILARI KİMSENİN DEĞİL HALKIN OLMALI
KAYAHAN’IN ŞARKILARI KİMSENİN DEĞİL HALKIN OLMALI
KIŞ DEPRESYONUNA DİKKAT
KIŞ DEPRESYONUNA DİKKAT
5 YIL SONRAKİ BENİ KISKANIYORUM
5 YIL SONRAKİ BENİ KISKANIYORUM
POWERTÜRK FM DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞUYOR
POWERTÜRK FM DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞUYOR
BİLİNÇLİ TÜKETİM VE KİŞİSEL GELİŞİME DESTEK
BİLİNÇLİ TÜKETİM VE KİŞİSEL GELİŞİME DESTEK
İKİNCİ KEZ MÜZİK KAMPI
İKİNCİ KEZ MÜZİK KAMPI
İLHAN ÖZER’DEN İLK ŞARKI
İLHAN ÖZER’DEN İLK ŞARKI
VENEZUELA’DA KÜRESEL ENERJİ SATRANCI
VENEZUELA’DA KÜRESEL ENERJİ SATRANCI
ELEKTRONİK SİGARALAR AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUYOR
ELEKTRONİK SİGARALAR AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUYOR
KONSER ÜCRETLERİ ABARTILIYOR, BU ALGI ÇOK YANLIŞ
KONSER ÜCRETLERİ ABARTILIYOR, BU ALGI ÇOK YANLIŞ
ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
DOĞU EKSPRESİ’NDE CİNAYET
DOĞU EKSPRESİ’NDE CİNAYET

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI NETLEŞTİ

ARI İLE ÇİÇEĞİN ARASINA GİRİLMEZ

EMEKLİLERE PROMOSYON SÜRPRİZİ

500 ARAÇLIK KONVOYLA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle