MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BASIN MENSUPLARININ ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ana SayfaHaberBASIN MENSUPLARININ ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
BASIN MENSUPLARININ ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, meslek hayatlarında kolaylaştırılması, mesleki gelişimlerine katkı sunulması ve mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırılması için birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

22 Aralık, 2021, Çarşamba 22:38
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İletişim Başkanı Altun: 'Basın mensuplarının çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışıyoruz'

Türkiye Haber Kameramanları Derneğince her yıl, haberleri görüntüleri ile süsleyen haber kameramanlarına birçok kategoride ödül veriliyor. Bu kapsamda, Türkiye Haber Kameramanları Derneğince düzenlenen 25. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nın ödül gecesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un katılımı ile İletişim Başkanlığı binasında düzenlendi. Basın camiasından çok sayıda muhabir ve kameramanın katıldığı toplantıda, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel de yer aldı.

Altun burada yaptığı konuşmasında, basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, meslek hayatlarının kolaylaştırılması, mesleki gelişimlerine katkı sunulması ve mesleklerini icra ederken karşılaştıkları güçlüklerin ortadan kaldırılması doğrultusunda birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altun, haber kameramanlığının, gazetecilik mesleğinde hayati bir yere sahip olduğunun altını çizerek, "Haber kameramanları ülkenin ve dünyanın dört bir yanında meydana gelen olayları, gelişmeleri yerinde görüntüleyerek ve bu görüntülerin kamuoyuna ulaşmasını temin ederek bir nevi insanların uzaklardaki gözü oluyorlar. Üstelik bu çalışmaların ağır cihazları ve ekipmanları taşımanın ve kullanmanın fiziksel zorluklarına rağmen gerçekleştirilmesi ayrıca takdire şayan bir durumdur" dedi.

"AHMET DEMİR İSİMLİ BASIN EMEKÇİSİ KARDEŞİMİZİN UĞRADIĞI FİZİKSEL SALDIRIYI EN SERT ŞEKİLDE KINIYOR, KARDEŞİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM"

Haber kameramanlarının savaş, doğal afet ve toplumsal olaylar gibi gelişmeleri takip ederken oldukça zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğini hatırlatan Altun, "Ancak, vatandaşlarımızın haber alma haklarını kullanabilmeleri için çaba gösteren basın emekçilerine dönem dönem fiziksel veya psikolojik şiddet uygulandığına büyük bir üzüntüyle şahitlik ediyoruz. Bunun son örneğini, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayın sırasında Ahmet Demir isimli basın emekçisi kardeşimizin uğradığı fiziksel saldırıda gördük. Üstelik bu vahim olayın medya sektöründen başka bir isim tarafından gerçekleştirilmiş olması üzüntümüzü katlamıştır. Ben Ahmet kardeşimizi arayıp geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim. Bir kez daha saldırıyı en sert şekilde kınıyor, huzurlarınızda Ahmet kardeşimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

"SİYASETTEN EKONOMİYE VE MEDYAYA KADAR BÜTÜN ALANLARDA ÇOK BOYUTLU SALDIRILARLA KARŞILAŞIYORUZ"

Altun, yalanın ve dezenformasyonun gerçeğin ve doğrunun yerini almaya başladığı bir dönemden geçildiğini ifade ederek şunları kaydetti:"Türkiye bu dönemin beraberinde getirdiği tehditlerine belki de en fazla maruz kalan ülkelerdendir. Siyasetten ekonomiye ve medyaya kadar bütün alanlarda çok boyutlu saldırıyla karşı karşıyadır. Tüm bu saldırılara rağmen, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güvenlikten dış politikaya, ulaşımdan eğitime her alanda yaptığımız büyük atılımlarla yolumuza, hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Böyle bir dönemde siyasiler kadar, yöneticiler kadar basın mensuplarının da hakikatin savunucusu olması büyük bir önem arz ediyor."Tören, Altun'un konuşmasının ardından kameramanlara ödüllerin takdim edilmesi ile devam etti.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

NİL KARATAŞ’TAN GÜÇLÜ BİR DÖNÜŞ
NİL KARATAŞ’TAN GÜÇLÜ BİR DÖNÜŞ
FUNDA ALKAN'DAN 3. TEKLİ ‘İMTİYAZ’
FUNDA ALKAN'DAN 3. TEKLİ ‘İMTİYAZ’
TÜRK ÜRETİCİSİNE 48 SAATTE FİNANSMAN İMKÂNI
TÜRK ÜRETİCİSİNE 48 SAATTE FİNANSMAN İMKÂNI
BEL AĞRISINDA ERKEN TANI, TEDAVİ BAŞARISINI ARTIRIYOR
BEL AĞRISINDA ERKEN TANI, TEDAVİ BAŞARISINI ARTIRIYOR
DOĞUKAN MANÇO’NUN GTR R34’Ü İLK KEZ AVM’DE
DOĞUKAN MANÇO’NUN GTR R34’Ü İLK KEZ AVM’DE
KÜLTÜREL EZGİLER GELECEĞE TAŞINIYOR
KÜLTÜREL EZGİLER GELECEĞE TAŞINIYOR
GERÇEK SANATÇI STATÜLERİN ARKASINA SAKLANMAZ
GERÇEK SANATÇI STATÜLERİN ARKASINA SAKLANMAZ
DADA, MİRA VE MAZIN’I BİR ARAYA GETİREN YENİ ŞARKI
DADA, MİRA VE MAZIN’I BİR ARAYA GETİREN YENİ ŞARKI
BU ÜLKEYE BİR SEDA SAYAN DAHA GELMEZ
BU ÜLKEYE BİR SEDA SAYAN DAHA GELMEZ
AYRILIĞA ROMANTİK AMA GERÇEKÇİ BİR REHBER
AYRILIĞA ROMANTİK AMA GERÇEKÇİ BİR REHBER
ALPER ERÖZER’DEN ÇİFTE ATAK! YENİ ŞARKI ÇIKTI
ALPER ERÖZER’DEN ÇİFTE ATAK! YENİ ŞARKI ÇIKTI
HİT FORMÜLÜ YENİDEN YAZILIYOR
HİT FORMÜLÜ YENİDEN YAZILIYOR
İNTİZAR'DAN HAREKETLİ ARABESK RÜZGARI
İNTİZAR'DAN HAREKETLİ ARABESK RÜZGARI
KÜLLERİNDEN DOĞAN BİR YILDIZ SERDAR ORTAÇ
KÜLLERİNDEN DOĞAN BİR YILDIZ SERDAR ORTAÇ
ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET COŞKUSU
KÜLTÜRPARK AÇIKHAVA TİYATROSU’NDA YILDIZLAR GEÇİDİ
KÜLTÜRPARK AÇIKHAVA TİYATROSU’NDA YILDIZLAR GEÇİDİ
SANAYİYE YAZ SICAKLARI UYARISI
SANAYİYE YAZ SICAKLARI UYARISI
İDEM AKSU’NUN IŞIĞI YETER
İDEM AKSU’NUN IŞIĞI YETER
KURT ADAM
KURT ADAM
MUHTACIM SANA
MUHTACIM SANA

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle