MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BEBEK MAMASI GDO’LU ÇIKTI

Ana SayfaEkonomiBEBEK MAMASI GDO’LU ÇIKTI
BEBEK MAMASI GDO’LU ÇIKTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın piyasa denetimleri sırasında ’Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı’ ürünün GDO içerdiği tespit edildi.

26 Mayıs, 2014, Pazartesi 22:23
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları "MilupaAptamil Sütlü Tahıl Karışımı" ürünün incelemesi sırasında GDO tespit ettiler.
 
Yetkililer, GDO'nun varlığından emin olmak için Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı'na ait şahit numuneleri Ankara Kontrol Laboratuarı'nda gönderdi. Ankara Kontrol Laboratuarı'nın yaptığı analizlerde Milupa'nın GDO içerdiği kesinleşti. Bunun üzerine GDO'lu Milupa'ların ürünlerin toplatılması için, 80 il Valiliği'ne yazı gönderildi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada olay doğrulanırken, sorumlular hakkında hukuki süreç başlatıldığı bildirdi. 5977 Sayılı Biyogüvenlik Kanunu'nun 15. maddesi, gıdalarda GDO bulunduranlara 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası öngörüyor.
 
BAKANLIK DOĞRULADI
 
Bakanlık, olayı şu ifadelerle doğruladı:
 
"İnternet sitenizde yer alan bir bebek maması firmasına ait ithal bebek mamasında GDO tespit edilmesine yönelik bilginin kamuoyuna açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur; söz konusu bebek mamasının ithalat kontrollerinde GDO analizi yaptırılmış GDO tespit edilmediğinden ithalatına izin verilmiştir. Ancak piyasa denetimlerinde GDO tespit edildiğinden bebek mamalarının toplatılması sağlanmış ve ilgili firma hakkında hukuki süreç başlatılmıştır. Bilgilerinize arz ederiz"
 
FİRMADAN AÇIKLAMA GELDİ
 
Milupa, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
 
Firmamız tarafından 2013'ün Kasım ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı analiz ve kontroller sonrasında ithaline izin verilen 28.03.2015 parti numarasına sahipAptamil Tahıl Karışımı ürünümüz, Avrupa Birliği Bebek Beslenmesi Direktifleri'ne uygun olarak Portekiz'de üretilmiş olup hiçbir şekilde Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO) içermemektedir.
 
Uzun yıllardır piyasada bulunan ve ithal edilen bu ürünün her partisi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından mevzuat gereği rutin olarak GDO analizine tabi tutulmaktadır, sonuçları negatiftir (GDO içermiyor). Buna ilave olarak, şirketimiz tarafından ürüne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yetkilendirdiği iki ayrı laboratuarda yaptırdığımız analizler de "negatif" (GDO içermiyor) çıkmıştır.
 
'LABORATUARIN KOŞULLARINA GÖRE FARKLI SONUÇLAR ÇIKABİLİR'
 
Ülkemizde GDO analizlerinde kullanılması gereken yöntem konusunda görüş birliği olmaması nedeniyle; tüm laboratuarlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı ve yetkilendirilmiş olmasına rağmen, yapılan çalışmaların kalibrasyon dereceleri de farklı olabilmektedir. Nitekim bu ürüne ait laboratuar analizlerindeki sonuç farklılıkları da bu durumu göstermektedir. Numune alınırken ya da laboratuarlarda çalışma yapılırken ya da süreç içerisindeki tüm aşamalarda meydana gelebilecek bulaşma ihtimali de her laboratuarın farklı sonuçlara ulaşmasına neden olmaktadır.
 
Bu konu ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile iletişimimiz devam etmektedir. Bakanlıkça yetkilendirilmiş 3 farklı laboratuardan aynı parti numarasına sahip ürünlerimiz için mevzuata uygun analiz sonucu çıkmıştır. Bu aşamada, mevzuatın gerektirdiği tüm yasal işlemler devam etmektedir. İhtiyati tedbir olarak ilgili parti no'lu ürünümüzü piyasadan toplamış bulunmaktayız.
 
Müşteri memnuniyeti bizim için öncelikli ve esastır; eğer tüketicilerimizin elinde bu parti no'lu ürün mevcut ise satın alınmış ürünler satın alma noktasına bedeli kendilerine ödenmek kaydı ile geri verilebilir ya da Numil Gıda Ürünleri San Ve Tic A.Ş Levent Mah. Cömert Sk. Yapı Kredi Plaza B Blok K:7 adresine gönderilebilir.
 
Bundan sonraki süreçte ürünümüzün güvenli ve sağlık açısından hiçbir zararının olmadığını elimizdeki tüm belgelerle ortaya koyacağımızı bilgilerinize sunarız.
 
Daha fazla bilgi için lütfen 0532 755 04 14 no'lu hattı arayabilir veya [email protected]' ye mail gönderebilirsiniz.
 
FİRMADAN TÜKETİCİYİ NOT
 
Son tüketim tarihi 28.03.2015 dışında olan herhangi bir Aptamil Tahıl Karışımı ya da herhangi başka bir ürünümüz için bu iddia söz konusu değildir.
 
KAYNAK:İNTERNETHABER
 
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BEN SONUMUZU İYİ GÖRDÜM
BEN SONUMUZU İYİ GÖRDÜM
YEREL BELLEĞİN EVRENSEL DİLİ
YEREL BELLEĞİN EVRENSEL DİLİ
ONUR YAĞIŞAN’DAN YEŞİLÇAM KİTABI HAZIRLIĞI
ONUR YAĞIŞAN’DAN YEŞİLÇAM KİTABI HAZIRLIĞI
TÜRKİYE GÜZELLERİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI
TÜRKİYE GÜZELLERİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI
GECEYE DAMGA VURAN KUTLAMA
GECEYE DAMGA VURAN KUTLAMA
OBJEKTİFLERİN SOFİSTİKE YILDIZI
OBJEKTİFLERİN SOFİSTİKE YILDIZI
CEMİYET VE ÜNLÜLER BEYKENT’TE BULUŞTU
CEMİYET VE ÜNLÜLER BEYKENT’TE BULUŞTU
KALBİM DURDU
KALBİM DURDU
KAYAHAN’IN ŞARKILARI KİMSENİN DEĞİL HALKIN OLMALI
KAYAHAN’IN ŞARKILARI KİMSENİN DEĞİL HALKIN OLMALI
KIŞ DEPRESYONUNA DİKKAT
KIŞ DEPRESYONUNA DİKKAT
5 YIL SONRAKİ BENİ KISKANIYORUM
5 YIL SONRAKİ BENİ KISKANIYORUM
POWERTÜRK FM DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞUYOR
POWERTÜRK FM DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞUYOR
BİLİNÇLİ TÜKETİM VE KİŞİSEL GELİŞİME DESTEK
BİLİNÇLİ TÜKETİM VE KİŞİSEL GELİŞİME DESTEK
İKİNCİ KEZ MÜZİK KAMPI
İKİNCİ KEZ MÜZİK KAMPI
İLHAN ÖZER’DEN İLK ŞARKI
İLHAN ÖZER’DEN İLK ŞARKI
VENEZUELA’DA KÜRESEL ENERJİ SATRANCI
VENEZUELA’DA KÜRESEL ENERJİ SATRANCI
ELEKTRONİK SİGARALAR AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUYOR
ELEKTRONİK SİGARALAR AKCİĞER KANSERİNE NEDEN OLUYOR
KONSER ÜCRETLERİ ABARTILIYOR, BU ALGI ÇOK YANLIŞ
KONSER ÜCRETLERİ ABARTILIYOR, BU ALGI ÇOK YANLIŞ
ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
DOĞU EKSPRESİ’NDE CİNAYET
DOĞU EKSPRESİ’NDE CİNAYET

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

EMEKLİ VE MEMUR ZAMLARI NETLEŞTİ

ARI İLE ÇİÇEĞİN ARASINA GİRİLMEZ

EMEKLİLERE PROMOSYON SÜRPRİZİ

500 ARAÇLIK KONVOYLA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle