MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLDİ

Ana SayfaSporBEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLDİ
BEŞİKTAŞ AVRUPA KUPALARINDAN MEN EDİLDİ

UEFA, Beşiktaş’a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi. Beşiktaş önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek.

30 Mayıs, 2012, Çarşamba 14:11
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

 

 Beşiktaş'a Avrupa yasağı geldi! UEFA, siyah beyazlı kulübü maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Avrupa kupalarından 1 yıl men etti! Beşiktaş'ın bu kararı, UEFA Tahkim Kurulu'na taşıması bekleniyor.UEFA Disiplin Komitesi, daha önce Beşiktaş'a 500.000 euro para cezası vermiş, aynı durumun 5 yıl içinde tekrarlanması durumunda siyah beyazlıların 2 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bugün ikinci kez UEFA Merkezi'nde savunma verdi. Orman, yeni bir yönetim olduklarını ve aksaklıkları gidereceklerini ifade etti. Ancak UEFA'nın kararı siyah beyazlılar için iyi çıkmadı. Disiplin Komitesi önceki kararın aksine Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.Toplantıya girişte her türlü kararın çıkabileceğini belirten Orman, ancak Beşiktaş'a ceza vermenin kimseye hiçbir şey kazandıramayacağını da söylemişti.Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret  Orman, UEFA Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş Kulübü'ne 1 yıl süreyle Avrupa  kupalarından men ve 200 bin Avro para cezası vermesiyle ilgili olarak yaptığı  açıklamada, ''110 yıllık Beşiktaş'la ilgili ilk kez böyle bir durum yaşanıyor.  Benim asıl üzüntüm buna'' dedi. Fikret Orman, UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılan Tahkim Kurulu  toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın her zaman yükümlülüklerini  yerine getiren, 110 yıllık bir camia olduğunu ve tarihinde UEFA ile böyle bir  durum yaşanmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:''Beşiktaş'ın UEFA Kupası'na bir yıl katılmaması benim açımdan üzücü olan  taraf değil. Beşiktaş 110 senelik bir camia. 110 sene içinde, hep  yükümlülüklerini yerine getirmiş bir camia. UEFA ile alakalı almış olduğumuz  cezalar da yok. Beşiktaş ön eleme oynayacaktı. Bu maçta da elense belki kupalarda  oynayamayacaktı. Ben kulüp adına çok üzgünüm.Tahkim heyeti bizim iyi niyetimizi ve neler yapmak istediğimizi anlasa  da, geçmişten gelen UEFA kurallarına uymayan bilgiler sonucunda, ceza vermeleri  gerektiğini ifade ettiler. Önümüzdeki sezon için Beşiktaş UEFA maçlarına  katılamayacak. 200 bin avroluk ayrıca bir ceza verdiler.Kulübümüze verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men ve 200 bin Avro para  cezası için, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız. Beşiktaş  Kulübü'nün böyle şeylere muhatap olmaması lazım. Benim başkan olduğum yerde bir  daha böyle şeyler olmayacak.''  Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Levent Erdoğan, UEFA Tahkim Kurulu'nun siyah-beyazlı kulübe verdiği Avrupa kupalarına 1 yıl katılmama cezası için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracaklarını söyledi.Levent Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği cezaya bir anlam veremediğini belirterek, ''UEFA tarafından daha önce verilmiş olan 2 yıl Avrupa kupalarından oynamama cezası, 5 yıl süreyle aynı konuyla ilgili olarak bir ödeme aksaklığı olması durumunda uygulanmak üzere ertelenmişti'' dedi.

Bu cezanın, kendilerinden önceki yönetim tarafından yapılmış ödeme aksaklıkları nedeniyle verildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:''UEFA, bizim iyi niyetli olarak yönetime geldiğimiz, bir daha bu tip hadiselerin meydana gelmesine sebebiyet vermeyeceğimiz konusunda başkan ve arkadaşlarımızın ilk duruşmadaki beyanlarının samimiyetine inanarak bir erteleme uygulamıştı. Ancak UEFA müfettişi tarafından bu karara itiraz edilmesi üzerine, UEFA vermiş olduğu karardan dönmüştür. UEFA'nın bu karardan dönmüş olmasına bir anlam veremedik. Çünkü tüm deliller UEFA dosyasında mevcuttu. Buna itiraz eden müfettiş, yeni bir olayın belgesini sunmuş değildir, bu bakımdan hukuki haklarımızı kullanarak CAS'a başvuracağız.''

 

Erdoğan, CAS'ın bu hükmü bozacağına inandığını belirterek, ''İlk karara dönüleceğini düşünüyorum. Biz göreve geldikten sonra ödemelerimizi düzenli bir şekilde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz'' diye konuştu.

 

akşam

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

EKRANDA DOSTLUK BULUŞMASI
EKRANDA DOSTLUK BULUŞMASI
AVRASYA TAVUKÇULUK FUARI ANKARA'DA KAPILARINI AÇTI
AVRASYA TAVUKÇULUK FUARI ANKARA'DA KAPILARINI AÇTI
BU ŞARKI GÖZYAŞLARINI TUTTURMAYACAK
BU ŞARKI GÖZYAŞLARINI TUTTURMAYACAK
HANDE ÜNSAL’DAN’AMMANAMAN
HANDE ÜNSAL’DAN’AMMANAMAN
BİR FİLM MÜZİĞİNDEN YENİ BİR ŞARKIYA
BİR FİLM MÜZİĞİNDEN YENİ BİR ŞARKIYA
TOP MODEL OF UNIVERSA’DA SAHNEYE ÇIKTI
TOP MODEL OF UNIVERSA’DA SAHNEYE ÇIKTI
PEMBE RÜYA
PEMBE RÜYA
PALAVRA
PALAVRA
SENA GÜL’DEN ALBÜM ÖNCESİ SON TEKLİ
SENA GÜL’DEN ALBÜM ÖNCESİ SON TEKLİ
ORGANİZASYON DÜNYASININ AYDINLIK YÜZÜ
ORGANİZASYON DÜNYASININ AYDINLIK YÜZÜ
BURUN AMELİYATI, HORLAMA VE APNE SORUNUNA ÇÖZÜM OLABİLİR
BURUN AMELİYATI, HORLAMA VE APNE SORUNUNA ÇÖZÜM OLABİLİR
EDA VERA, YENİ ŞARKISIYLA TR-POP SAHNESİNDE
EDA VERA, YENİ ŞARKISIYLA TR-POP SAHNESİNDE
TÜRK DÜNYASININ KADIN LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
TÜRK DÜNYASININ KADIN LİDERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
KUBAT SÖYLETİYOR, BEYAZIT EŞLİK EDİYOR
KUBAT SÖYLETİYOR, BEYAZIT EŞLİK EDİYOR
SEZEN AKSU’DAN ZİYNET SALİ’YE TAM İSABET
SEZEN AKSU’DAN ZİYNET SALİ’YE TAM İSABET
ALTERNATİF POP’A CESUR BİR ADIM
ALTERNATİF POP’A CESUR BİR ADIM
KÖPEK EĞİTİMİNDE EZBER BOZAN TÜRK EKOLÜ
KÖPEK EĞİTİMİNDE EZBER BOZAN TÜRK EKOLÜ
AYŞEGÜL ALDİNÇ VE MABEL MATİZ’DEN SÜRPRİZ KARŞILAŞMA
AYŞEGÜL ALDİNÇ VE MABEL MATİZ’DEN SÜRPRİZ KARŞILAŞMA
YENİ ŞARKI MÜJDESİ
YENİ ŞARKI MÜJDESİ
ANADOLU'DA EFSANE GAZİNO GECELERİ GERİ DÖNÜYOR
ANADOLU'DA EFSANE GAZİNO GECELERİ GERİ DÖNÜYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

ŞOV, ADRENALİN VE SÜRPRİZLER BİR ARADA

OLİMPİYATLARDA TEK TÜRK KADIN BASKETBOL ANTRENÖRÜ

VUELTA VE DÜNYA ŞAMPİYONASI

TFF BAŞKANLIĞI İÇİN İDDİALI GELİYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle