MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BİLGİSAYAR YAŞLANDIRIYOR

Ana SayfaSağlikBİLGİSAYAR YAŞLANDIRIYOR
BİLGİSAYAR YAŞLANDIRIYOR

Bilgisayar karşısında günde 10 saatten fazla kalanlar erken yaşlanma riskiyle karşı karşıya.

05 Haziran, 2012, Salı 17:11
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

 

Bilgisayar kullanımının yüz ve göz çevresinde kalıcı deformasyon yarattığını belirten Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, 10 saatin üzerinde bilgisayar monitörlerinden yayılan ışınlara maruz kalmanın gözaltı ve yüz bölgesinde erken yaşlanmayı tetiklediğini söyledi.

 

 

Günümüzde gerek iş, gerekse özel hayatta bilgisayar karşısında çok uzun saatler geçirildiğini belirten Dr. Türkaslan,"Bu sorunun Amerika'daki boyutunu Amerika Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği'nin yaptığı son araştırma sonuçları da ortaya koymaktadır. Buna göre bilgisayar teknolojisini yoğun olarak kullanan Amerikalılar, meme ve yağ aldırmadan sonra en çok göz çevresi estetiği yaptırıyorlar" dedi.

 

Meslekleri yazılım ve internet ile ilgili olan, günde aralıksız 10 saatin üzerinde bilgisayar karşısında zaman geçiren kişilerde, özellikle de kadınlarda risk olduğunu vurgulayan Türkaslan, bilgisayarın cilt üzerindeki etkisini şöyle anlattı:

 

"Kadınların cildi erkeklere göre daha duyarlı bir yapıya sahip olduğu için dış etkenlere karşı daha reaksiyonel ve hassastır. Yoğun bilgisayar kullanımının, 30 yaşın altında henüz genç bir yüze sahip kadınların göz çevreleri ve yüzlerinde yol açtığı yaşlılık belirtileri, onların 35 yaşında gibi görünmesine neden olabiliyor. Gününün en az yarısını bilgisayar karşısında geçirmek, bazı insanlar için aynı zamanda yoğun çay, kahve ve sigara tüketimini beraberinde getirebiliyor. Bu alışkanlıklar derideki kanlanmayı, dolayısıyle cildin canlılığını ve elastikiyetini olumsuz etkiliyor. Gece bilgisayar kullanımı uyku düzenini de bozuyor.

 

Bilgisayardan yüzümüze iyonlayıcı ışınlar, statik elektrik yükleri, morötesi, kızılötesi ışınlar gibi birçok fiziksel iletiler gelmektedir. Monitörden yayılan ultraviyole gibi zararlı ışınlar ve ısı, yüzümüzdeki hücrelerin DNA'sını olumsuz etkiliyor. Deride ilk önce kuruma başlıyor. Yeteri kadar nemlenemeyen deride bu kez gevşeme ve aşağı doğru düşme ortaya çıkıyor. Burun ve yüz arasında oluklar oluşuyor. Göz altı torbaları belirginleşiyor, göz kapaklarında sarkmalar olabiliyor. Yüz bölgesinin en hassas bölgesi olan göz çevresinde koyu siyahlaşmalar başlıyor, kaş düşmeleri görülebiliyor. Yüzde zamanla güneş lekeleri benzeri lekeler dahi oluşabiliyor. Bilgisayar ekranından kaynaklanan statik elektrik yüklerinin insan derisi üzerinde toplanmasıyla, bilgisayar operatörleri ve kadınlarda akne gibi deri hastalıkları ortaya çıkabiliyor."

Aşırı bilgisayar kullanımına bağlı yüz ve alt göz kapaklarındaki çökmelerin genellikle kremlerle geçici olarak giderildiğini belirten Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, kremlere rağmen düzelmeyen sorunlarda ise devreye estetik cerrahinin girdiğini söyledi.

 

Türkaslan, "Estetiğin yanında sağlıklı bir yüze kavuşmak için elmacık, yanak bölgesinden oluşan orta ve alt yüz kısmı yukarı doğru kalıcı olarak kaldırılır. Genel anestezi altında yapılan ve tam sonucu 2 haftada alınan bu cerrahi işlem ile alt göz kapakları da destekli hale getirilir. Yüzdeki yaşlanmayla oluşan ve yorgun bir ifade sergileyen göz altı torbaları da basit ve kısa süren bir operasyonla yok edilir. Gevşeyen ve sarkan üst göz kapakları ağırlık yaparak bilgisayar kullanıcısının görme işlevini olumsuz etkileyebilmektedir. Hastanın 5. günde iyileşebildiği basit bir operasyonla sarkık göz kapakları toparlanmaktadır. Ortaya çıkan diğer erken yaşlılık belirtileri olan kaş düşüklükleri askılama işlemiyle, göz çevresinde ve kaş aralarında oluşan kırışıklıklar ise botoksla çözüme kavuşturulur" diye konuştu.

BİZİM KOCAELİ

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KEREMCEM’DEN 11 YIL SONRA İLK BEYOĞLU KONSERİ
KEREMCEM’DEN 11 YIL SONRA İLK BEYOĞLU KONSERİ
ANADOLU’NUN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
ANADOLU’NUN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
SERDAR KARAGÖZ TRT GENEL MÜDÜRÜ OLDU
SERDAR KARAGÖZ TRT GENEL MÜDÜRÜ OLDU
TÜRKÜLER ALMANYA- HERNE'DE YANKILANDI
TÜRKÜLER ALMANYA- HERNE'DE YANKILANDI
SAHİLLER AYÇA PERİ İLE COŞACAK
SAHİLLER AYÇA PERİ İLE COŞACAK
ASKIDA EĞİTİM MODELİYLE ÇOCUKLAR TEKNOLOJİYLE TANIŞIYOR
ASKIDA EĞİTİM MODELİYLE ÇOCUKLAR TEKNOLOJİYLE TANIŞIYOR
2026 ŞAMPİYONU İÇİN İKİ FARKLI KEHANET
2026 ŞAMPİYONU İÇİN İKİ FARKLI KEHANET
TUĞBA OLGAÇ, YENİ ŞARKI HAZIRLIĞIM BAŞLADI
TUĞBA OLGAÇ, YENİ ŞARKI HAZIRLIĞIM BAŞLADI
ULUSLARARASI ARENADA 24 ÖDÜL ALDI
ULUSLARARASI ARENADA 24 ÖDÜL ALDI
İNSAN SEVER BİR KERE
İNSAN SEVER BİR KERE
NİHAN AKIN 3 GÜN 3 GECE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
NİHAN AKIN 3 GÜN 3 GECE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
BOR MADENİNDEN GELEN DOĞAL GÜÇ
BOR MADENİNDEN GELEN DOĞAL GÜÇ
DÖRDÜNCÜ KEZ ANNE OLUYOR
DÖRDÜNCÜ KEZ ANNE OLUYOR
TÜRKÜDEN POPA, ANADOLU’DAN DÜNYAYA
TÜRKÜDEN POPA, ANADOLU’DAN DÜNYAYA
URLA DAM KİTAP FESTİVALİ'NDE SAHNE ALIYOR
URLA DAM KİTAP FESTİVALİ'NDE SAHNE ALIYOR
DÜNYA STAR ADAYI KULYAS 2'DE
DÜNYA STAR ADAYI KULYAS 2'DE
4 GÜNDE 2 AYRI SAHNEDE 40 SANATÇI SAHNE ALACAK
4 GÜNDE 2 AYRI SAHNEDE 40 SANATÇI SAHNE ALACAK
İLK TEKLİSİ 'O AN' İLE YAZA DAMGA VURACAK
İLK TEKLİSİ 'O AN' İLE YAZA DAMGA VURACAK
HAYAL KÖSEOĞLU'NDAN NEFES KESEN POZLAR
HAYAL KÖSEOĞLU'NDAN NEFES KESEN POZLAR
FESTİVALLERİN EFENDİSİ
FESTİVALLERİN EFENDİSİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ RİSKİ TAŞIYOR

MİGREN SADECE BASİT BİR BAŞ AĞRISI DEĞİL

YEME BOZUKLUĞU OLANLAR UZMAN HEKİMLERE DANIŞMALI

SUDA DOĞUM ANNE VE BEBEK İÇİN DOĞAL BİR BAŞLANGIÇ SUNUYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle