MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BU KİTAP KAÇMAZ

Ana SayfaKültür & SanatBU KİTAP KAÇMAZ
BU KİTAP KAÇMAZ

Mavisel Yener’in yeni kitabı “Şarkım Nerede?” İlksatır Yayınevi etiketiyle yayımlandı!

16 Aralık, 2020, Çarşamba 22:50
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

“Hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde...”

Çocuk edebiyatı alanında ülkemizi uluslararası alanda da temsil eden Mavisel Yener’in yeni serisinin ilk kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitapta, La notasının kendi şarkısını arama yolculuğunu anlatan yazar, “Bu seri, sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Hepimizi ortak duyarlılıklarda ve sevinçlerde buluşturuyor. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde...” diyor.

Çocukların “Mavi Yazar”ı, çocuk edebiyatının “Renkli Kraliçesi” Mavisel Yener’in yeni kitabı “Şarkım Nerede?”, İlksatır Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Beste Sokağı, Nağmeli Bahçe Apartmanı’nda yaşayan La notasının kendi şarkısını arama yolculuğunu anlatan kitap, Yener’in yeni serisinin ilk kitabı olma özelliğini de taşıyor.

“Şarkım Nerede?”nin ardından serinin diğer kitapları “Boyalarım Nerede?” ve “Topum Nerede?”yi de küçük kitapseverler ve aileleri ile buluşturacak olan yazar, “Bu seri, sanat, spor ve insan ilişkisi bağlamında okurları farkındalıklara davet ediyor. Müzik, resim ve spor hepimizi ortak duyarlılıklarda, sevinçlerde buluşturuyor. İlk kitabımız “Şarkım Nerede?”, şarkısını arayan bir nota ile tanıştırıyor okurları. Kim bilir belki de hepimiz birer notayız yaşam senfonisinde… Serinin ikinci kitabı “Boyalarım Nerede?” renklerin dünyasına davet ederken, farklılıkların birlikteliğine büyüteç tutacak, üçüncü kitap “Topum Nerede?” ise spor yapmayı çok seven çılgın bir nine ile torununun eğlenceli serüvenini anlatacak. Toplum içindeki en ufak parçanın bile ne denli önemli olduğunu düşündürecek” dedi.

“Okumak eğlenceli bir eylemdir”

Her zaman temel çıkış noktasının çocuklara okumayı sevdirmek, okumanın eğlenceli bir eylem olduğunu düşündürmek olduğunu belirten Yener, yeni serisiyle de birbirlerinin hayatına dokunarak sevgiyi, önyargısız olmayı, duygu yönetimini öğrenen, farklılıklardan rahatsız olmayan kahramanlar yaratarak çocuklara keyifli bir okuma serüveni sunmak istediğini söyledi. Yener, aynı zamanda, bu seriyi kaleme alırken, hangi sorunları paylaşabileceğini, okuyanları bu sorunların çözümüne nasıl ortak edebileceğini düşünerek yazdığını anlattı.

İlksatır Yayınevi etiketiyle yayımlanacak seri, okul öncesi ve okuma yazmayı yeni öğrenmiş çocuklar için tasarlandı. Yener, yeni kitabı için, “Diliyle, kurgusuyla ve Ressam Berk Öztürk’ün resimlemesiyle bir bütün olarak çocukların çok seveceğini biliyorum” diye konuştu.

Kitap Künye:

Yayınevi: İlksatır Yayınevi

Kitabın Adı: Şarkım Nerede?

Kategori: Okul Öncesi

Yazar: Mavisel Yener

Editör: Sinem Çelebioğlu

Sema Günaydın Çınar

Tür: Resimli Öykü

Yaş Grubu: 3 +

Sayfa: 40

Resimleyen: Berk Öztürk

Grafik ve Kapak Tasarım: Deniz Birlik

Fiyatı: 39.90 TL

Mavisel Yener hakkında:

Çocukların “Mavi Yazar”ı, çocuk edebiyatının “Renkli Kraliçesi” Mavisel Yener, 1984 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar hekimliği ve yazarlığı birlikte yürüttü. Şiir, öykü, masal, tiyatro oyunu, roman türlerinde pek çok eser veren Yener, gazetelerde çocuk sayfalarını yayına hazırladı ve Cumhuriyet Gazetesi’nin Kitap ekinde on beş yıl boyunca çocuk ile gençlik edebiyatı üzerine inceleme, eleştiri yazıları yazdı. TRT İzmir Radyosu’nda “Mavi Mektuplar” ve “Mavi Sözcükler” adlı programları hazırlayıp sundu.

2013 yılında Kosova’da “Yılın Çocuk Kitapları Yazarı Ödülü”ne değer görülen Yener, 2015’te Macaristan, Rodos ve Belçika çocuk edebiyatı buluşmalarında ülkesini temsil etti. Çocuk edebiyatının Nobel’i sayılan H. C. Andersen Ödülü için 2018 yılı Türkiye adayı olarak gösterildi.

Evli ve iki çocuk annesi Yener, çocuk yazını alanında atölye eğitmenliği de yapıyor.

İlksatır Yayınevi hakkında:

2019 yılında ‘Ve ilk sözcüklerin heyecanı düşer İLKSATIR’a’ sloganıyla yayın hayatına başlayan İLKSATIR Yayınevi psikoloji, kişisel gelişim ve çocuk kitaplarının yanı sıra birçok alanda yeni yayınların okuyucularla buluşmasını sağlıyor. Eğitimler, atölyeler ve dijital platformlardaki interaktif çalışmalarıyla da hem okuyucularının hem de yazarlarının yanında yer alıyor.

Bahar Şen Kazancı – Kurucu: İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca edindiği yayıncılık tecrübesinin ardından İLKSATIR’ı kuran Bahar Şen Kazancı yönetim danışmanlığı, koçluk, eğitim ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürüttü. Aynı zamanda KA.DER’in (Kadın Adayları Destekleme Derneği) Genel Sekreter görevini yürüten Şen Kazancı, TEGEP (Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği) üyesidir.

Begüm Kaya – Genel Koordinatör: İtalya’da aldığı opera eğitimin ardından sanat ve yöneticilik alanında pek çok başarılı çalışmada görev almıştır. Begüm Kaya kurulduğu ilk günden bu yana da İlksatır Yayınevi’nin Genel Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

 

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

GÖZ KAMAŞTIRDI
GÖZ KAMAŞTIRDI
YELDA BAŞARAN SORDU, YAPAY ZEKÂ CEVAPLADI
YELDA BAŞARAN SORDU, YAPAY ZEKÂ CEVAPLADI
NİLÜFER, ANILARIYLA ANADOLU TURNESİNDE
NİLÜFER, ANILARIYLA ANADOLU TURNESİNDE
BUSE DURAK’TAN KENDİNLE YÜZLEŞMEYE DAVET
BUSE DURAK’TAN KENDİNLE YÜZLEŞMEYE DAVET
FÜSUN BATUM’DAN ‘YALAN OLUR’A YEPYENİ BİR YORUM
FÜSUN BATUM’DAN ‘YALAN OLUR’A YEPYENİ BİR YORUM
OLDURAMADIM
OLDURAMADIM
TÜRKİYE’NİN GÜCÜ KARDEŞLİKTEN GELİR
TÜRKİYE’NİN GÜCÜ KARDEŞLİKTEN GELİR
DİNLEYİCİDEN TAM NOT ALDI
DİNLEYİCİDEN TAM NOT ALDI
ÜNLÜ İSİMLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
ÜNLÜ İSİMLER ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
GÖZLERDEN SAĞLIĞA ERKEN UYARI
GÖZLERDEN SAĞLIĞA ERKEN UYARI
KORKU SİNEMASINA EYLEM DOĞAN DOPİNGİ
KORKU SİNEMASINA EYLEM DOĞAN DOPİNGİ
KIVILCIM KALAY'IN KADIN LİDERLER KULÜBÜ
KIVILCIM KALAY'IN KADIN LİDERLER KULÜBÜ
MÜZİK DÜNYASINDA BİR İLK
MÜZİK DÜNYASINDA BİR İLK
AHTEKARLAR DİZİSİNDE SON BÖLÜMDE MERAK EDİLEN ŞARKI
AHTEKARLAR DİZİSİNDE SON BÖLÜMDE MERAK EDİLEN ŞARKI
SİBEL CAN GELİNLİK GİYECEK DEDİ
SİBEL CAN GELİNLİK GİYECEK DEDİ
TÜRKİYE’DE YENİ YATIRIM ANLAŞMALARI
TÜRKİYE’DE YENİ YATIRIM ANLAŞMALARI
‘WHİSTLE – ÖLÜMÜN SESİ’ TÜM DÜNYA İLE AYNI ANDA TÜRKİYE’DE
‘WHİSTLE – ÖLÜMÜN SESİ’ TÜM DÜNYA İLE AYNI ANDA TÜRKİYE’DE
GÖZLERİ VE NEFESLERİ ÜZERİNE KİLİTLEDİ
GÖZLERİ VE NEFESLERİ ÜZERİNE KİLİTLEDİ
BEKLENEN YENİ ŞARKI HABERİNİ VERDİ
BEKLENEN YENİ ŞARKI HABERİNİ VERDİ
HAYRANLARININ YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILAŞTI
HAYRANLARININ YOĞUN İLGİSİYLE KARŞILAŞTI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR & SANAT

İŞTE BENİM BABAM

TİYATROKARE'NİN MERAKLA BEKLENEN YENİ OYUNU

TİYATROKARE'NİN MERAKLA BEKLENEN YENİ OYUNU

YEDİ KERE DÜŞ, SEKİZ KERE KALK

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle