MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

CAMİ VE TELEFERİKLE YÜZDE 50 FİYAT ARTIŞI!..

Ana SayfaHaberCAMİ VE TELEFERİKLE YÜZDE 50 FİYAT ARTIŞI!..
CAMİ VE TELEFERİKLE YÜZDE 50 FİYAT ARTIŞI!..

Üsküdar Çamlıca Tepesi’ne yapılması planlanan dev cami ve arkasından gelecek teleferik projesi bölgede gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek.

08 Haziran, 2012, Cuma 23:29
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle Üsküdar Çamlıca Tepesi'ne yapılması planlanan dev cami ve arkasından gelecek teleferik projesinin bölgedeki gayrimenkul ve konaklama sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. Bölge genelinde gayrimenkul fiyatlarının yüzde 10 ila 50 artması, ticari gayrimenkullerde ise fiyat artışının daha yüksek seviyede olması bekleniyor.

İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Odası İkinci Başkanı Nizamettin Aşa, Çamlıca Tepesi'nin şu anda sosyal tesis ağırlıklı olduğunu aktararak, "Bir kısmında villa tipi yapılaşmalar var. Bunların fiyatı zaten düşük değil. Gelişmemiş olan kısımlara etkisi olabilir. Bir binanın değeri imarla ölçülür, tahmin ediyorum ki Çamlıca'nın büyük bölümü Boğaziçi Kanunu öngörüm alanında.  Burada zaten inşaat izni yok. Bu nedenle mevut eski yapılar değer kazanabilir.

Çünkü günübirlik geliş gidişler nedeni ile özellikle bölgede günübirlik turizm hareketine sebep olabilir. Teleferiğin konması da ziyaretçi sayısını artırabilir. Mevcut haliyle bölge belki yüzde 50 gibi pirim yapabilir. Fakat işyerlerindeki oran daha yüksek olacaktır. Ancak imarda bir değişiklik olursa bu da fiyatı en az ikiye üçe katlanır.

Remax Rüya Gayrimenkul sahibi İlker Akçay ise projenin bölgede fiyatları yüzde 10 seviyesinde artıracağını öngörüyor. İlker Akçay, "Bölgedeki imarlı arsaların fiyatları 3 bin 500 TL ile 7 bin TL arasında değişirken, kaçak yapıların metrekare fiyatı 2 bin 500 TL ile 3 bin TL; eski villaların metrekare fiyatı 5 bin TL civarında iken yeni villaların metrekare fiyatı ise 5 bin dolardan başlıyor" dedi. Bölgedeki yapıların yüzde 80'inin imarsız olduğunu kaydeden Akçak, "Özellikle emsal değerleri çok düşük. Emsal değerlerinin artırılması halinde fiyatlarda artış olacaktır" yorumunu yaptı.

TİCARİ GAYRİMENKULE İLGİ ARTACAK

Her büyük proje gibi bu büyük projenin de çevresinde bir trafik yaratacağını söyleyen İstanbul Gayrimenkul Değerleme (İGD) Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, "İnsan ve araç trafiği proje çevresindeki bazı ticari aktiviteleri teşvik edecektir. Proje komşuluğundaki özellikle dükkan benzeri ticari gayrimenkullerde bir hareket beklenmelidir" yorumunu yaptı. Bölgeye yapılacak anıtsal bir mimarı yapının, o yapıya erişimi kolaylaştıracak ulaşım imkanlarıyla desteklenmesinin de olumlu olarak etki yaratacağını aktardı.

Çamlıca'nın büyük bölümünün sit alanı içerisinde yer aldığını, bu nedenle Ümraniye'ye bakan Ferah mahallesi yapısını etkileyebileceğini söyleyen TURYAP Çamlıca Temsilcisi Coşkun Şengün, "Bu bölge biraz atıl kalmıştı. Şimdi canlanmaya başladı. Müteahhitler eski binaları alıp kat karşılığı yapmaya başladılar" dedi.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Başkanı Tayfun Kahraman, projenin yapılacağı alanın şu anda birinci derece doğal sit alanı olduğunu ve bu alanda bir plan kararı olduğu için yapılamayacağını söyledi.

Ancak yapılan değişiklikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ayrılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde tabiat ve çevre varlıklarına ilişkin komisyonlar kurulduğunu kaydeden Kahraman, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bu komisyon eğer sit derecesini düşürür ardından İBB ve bakanlık tarafından bir plan değişikliği yapılırsa tabi ki burada bir cami yapılmasının önü açılabilir. Ama burası bir doğal sit alanı.

Korunması gereken bir alan. İstanbul'un silueti açısından korunması gereken bir nokta. Buradaki bu yapılaşmanın fonksiyonu ne olursa olsun hemen ardından yeni yapılaşmalar için emsal teşkil edecektir ve onları da beraberinde getirecektir."

'METREKARE FİYATLARINI 20 BİN TL'YE ÇIKARACAK'

Dünya Gazetesi'nden Leyla İlhan'ın haberine göre; Üsküdar'ın Burhaniye Mahallesi'nde Gap inşaat olarak Emlak Konut GYO ile birlikte Şehrizar Konakları'nın yapımını sürdürdüklerini söyleyen Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, "Çamlıca bölgesinde Başbakanımızın açıklamış olduğu cami ve Marmaray projesi kapsamında Üsküdar'dan Çamlıca'ya uzanacak teleferik projesinin bölgenin değerini yükseltecek çalışmalar olmasının yanı sıra İstanbul'un siluetine de katacağı zenginliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Özellikle İstanbul'un en büyük değerlerinden biri olan boğaz hattına hakim bu bölgede geliştirilen yeni projelerle birlikte oluşan emlak talebinde de bir artış olacağını söyleyen Yetgin, "Bölgede yapılan yeni çalışmalarla birlikte Çamlıca, Burhaniye Mahallesi gibi boğaz hattına yakın bölgelerin çok daha değerli hale geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Şu an Şehrizar Konakları'nda metrekare fiyatlarının 10 bin TL seviyelerinde olduğunu aktaran Yetgin şu değerlemeyi yaptı: "Bölgenin artan değerinin yanında mütekabiliyetle birlikte özellikle boğazın güzelliğini yaşamak isteyen yabancı yatırımcıların taleplerini de düşünürsek bölgede metrekare fiyatlarının 20 bin TL seviyelerine yükseleceğini öngörüyoruz."

mynet

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

HEDEF 10 BİN ÇOCUK VE EBEVEYNE ULAŞMAK
HEDEF 10 BİN ÇOCUK VE EBEVEYNE ULAŞMAK
YILIN EN İYİ 50 GİRİŞİMİ BELLİ OLDU
YILIN EN İYİ 50 GİRİŞİMİ BELLİ OLDU
KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE MUHTEŞEM GECE
KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE MUHTEŞEM GECE
MÜZİK VE DOSTLUK DOLU MUHTEŞEM BİR GECE
MÜZİK VE DOSTLUK DOLU MUHTEŞEM BİR GECE
BABASININ AŞKINA ŞARKI YAZDI
BABASININ AŞKINA ŞARKI YAZDI
ANIL EMRE DALDAL VE MERVE KARAGÖZ’DEN DUYGUSAL DÜET
ANIL EMRE DALDAL VE MERVE KARAGÖZ’DEN DUYGUSAL DÜET
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
GÜLLERDEN GÜLLELER
GÜLLERDEN GÜLLELER
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle