MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

CEPTE KÖTÜ SÜRPRİZE SON!..

Ana SayfaEkonomiCEPTE KÖTÜ SÜRPRİZE SON!..
CEPTE KÖTÜ SÜRPRİZE SON!..

Bakan Yıldırım’ın açıkladığı uygulama ile faturalara üst sınır getirilebilecek. Tüketiciye uyarı mesajı gönderilecek.

30 Haziran, 2013, Pazar 17:14
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen faturalarda üst sınır uygulamasını yarından itibaren başlatıyoruz" "Faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilecek. Fatura 100 lira olunca aboneye ücretsiz uyarı mesajı gönderilecek" "Fatura üst sınırı uygulaması tüketicinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulamayla vatandaşların elektronik haberleşme hizmetlerini kullanırken karşılaşabilecekleri fatura şokları önlenecek ve aylık fatura tutarlarının aboneler tarafından kontrol edilmesine imkan sağlanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin beklemedikleri yüksek ücretlerle karşılaşıp fatura şoku yaşamalarının önüne geçmek için getirilen fatura üst sınırı uygulamasına yarından itibaren başlanacağını bildirdi. Uygulama kapsamında faturalara, tüketicinin tercihi doğrultusunda aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini belirten Yıldırım, "Fatura 100 lira olunca aboneye ücretsiz uyarı mesajı gönderilecek" dedi.

Bakan Yıldırım, cep telefonu, sabit telefon, internet ve uydu-kablo TV abonelerinin zaman zaman beklemedikleri yüksek faturalarla karşılaşabildiğini hatırlattı. Bu durumun abonelerin çeşitli sorunlar yaşamasına neden olduğunu ifade eden Yıldırım, vatandaşların karşılaştıkları yüksek fatura sürprizini engellemek amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "Fatura Üst Sınırı Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar"ın hazırlandığını belirtti.

100 LİRALIK FATURA ÜST SINIRI


Fatura Üst Sınırı Uygulaması hakkında bilgi veren Yıldırım, tüketicinin tercihi doğrultusunda faturalara, aylık 100 lira tutarında bir üst sınır getirilebileceğini söyledi. İşletmeci ile abone arasındaki sözleşme çerçevesinde, aylık üst sınırı daha düşük ya da daha yüksek miktarda belirleme imkanının da bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti.

"Telefon, internet veya TV abonelik hizmetlerinin kullanımına bağlı olarak fatura miktarı aylık olarak belirlenmiş olan üst sınıra ulaştığında aboneler ücretsiz kısa mesajla uyarılacak. Ayrıca fatura üst sınır tercihinde bulunan tüm aboneler fatura tutarlarını ücretsiz olarak sorgulayabilecekler. Fatura üst sınırı uygulaması tüketicinin korunması açısından büyük önem taşıyor. Bu uygulamayla vatandaşların elektronik haberleşme hizmetlerini kullanırken karşılaşabilecekleri fatura şokları önlenecek ve aylık fatura tutarlarının aboneler tarafından kontrol edilmesine imkan sağlanacak. "

Bakan Yıldırım, faturalara üst sınır getirilmesi ve bu konuda abonelerin bilgilendirilmesi yükümlülüğünün, abone sayısı 200 binin üzerinde olan cep telefonu, sabit telefon, uydu-kablo TV işletmecileri ile internet servis sağlayıcılarını kapsayacağını belirterek, "Abone sayıları 200 binin altında olan küçük işletmeciler ise ağır mali ve idari yük altında kalmamaları için kapsam dışında bırakıldı" dedi.

Kaynak:http://www.thelira.com/haber/121630/cepte-kotu-surprize-son

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
GÜLLERDEN GÜLLELER
GÜLLERDEN GÜLLELER
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
YILLARA HAYAT KATAN DAVET

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

HAKTAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİNE DAHİL OLDU

DEPOZİTO İADESİ SON KİRADAN HESAPLANARAK FAİZİYLE YAPILACAK

0TEL YATIRIMLARINDA YENİ DÖNEM

6.4 MİLYAR TL'LİK DEV ANLAŞMA

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle