MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

CHP’LİLER KÜRSÜYÜ ÇEMBERE ALDI...

Ana SayfaGüncelCHP’LİLER KÜRSÜYÜ ÇEMBERE ALDI...
CHP’LİLER KÜRSÜYÜ ÇEMBERE ALDI...

Anayasa değişiklik teklifinin 5’inci maddesi görüşülürken Meclis’te kavga çıktı. CHP’li Özgür Özel konuşma yaparken çıkan tartışma kavgaya dönüştü. CHP’li milletvekilleri kürsüyü işgal etti, oturuma 5 dakika ara verildi. tartışmanın yatışmasıyla birlikte oturuma devam edildi. CHP, 5.maddenin oylamasına katılmama kararı aldı. Meclis’teki gerginliği konuşmak üzere Başbakan Yıldırım ile MHP Lideri Bahçeli bir araya geldi.

12 Ocak, 2017, Perşembe 05:34
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde CHP'liler kürsüyü işgal etti. Bunun üzerine AK Parti'liler kürsü ile Başkanlık Divanı arasına geçerek, CHP'lileri kürsüden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada iki partinin milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı, bazı milletvekillerinin yaralandığı görüldü.

Özel'in bu sözlerinin ardından CHP milletvekilleri alkışlar eşliğinde  kürsüye yürüdü ve kol kola girerek kürsüyü çembere aldı.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da "Burası bir tiyatro  alanı, sahne değil. Ciddi bir iş yapıyoruz, millet adına iş yapıyoruz. Bu kürsü  milletin kürsüsüdür. Lütfen milletvekilleri yerlerine geçsin. Sayın  milletvekilleri demokrasi anlayışınızın bu olmaması gerek." diye uyarıda bulundu.

CHP'lilerin eylemlerine devam etmesi üzerine Aydın birleşime ara  verdi.

Arada CHP milletvekilleri "Yaşasın Cumhuriyet." diye slogan attı.

AK Parti'lilerin müdahalesi

AK Parti milletvekilleri kürsü ile Başkanlık Divanı arasına geçerek,  CHP'lileri kürsüden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada iki partinin  milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga ve itiş kakış yaşandı, bazı  milletvekillerinin yaralandığı görüldü. Kavgaya karışan bazı milletvekilleri yere  düştü.

Kavga sırasında milletvekillerinin konuşma yaptığı kürsü ve ses  sistemi zarar görerek çalışamaz hale geldi. Kürsünün yerinden çıktığı görüldü.

Genel Kurul salonunun bazı yerlerinde de hasar oluştu.

Salonun ortasında bulunan "Atatürk çiçeği" ile stenografların görev  yaptığı masa zarar gördü. Oylama zarflarının atıldığı kupaların bulunduğu sehpa  da kavga esnasında yerinden kaldırıldı. Stenografların oturduğu koltuğun bir  milletvekili tarafından havaya kaldırıldığı, kupaların milletvekilleri tarafından  birbirlerine fırlatıldığı görüldü.

Kavganın yatışmaması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa  Elitaş, Başkanlık Divanındaki mikrofondan AK Parti milletvekillerine, "Herkes  yerine otursun." çağrısını yaptı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da "Rica ediyorum sayın  milletvekilleri, yakışmıyor bu. Bu Meclis bombalandı, bunu unuttunuz mu? Ayıptır  ya. Sayın grup başkanvekilleri lütfen olaya müdahale edin." diyerek, AK Parti ve  CHP Grup başkanvekillerine çağrıda bulundu.

Bu sırada hemen hepsi salonun ortasında ayakta duran CHP ve AK Parti  milletvekilleri arasında karşılıklı laf atışmaları devam etti. Siyasi partilerin  yöneticileri ve bazı bakanlar milletvekillerini yatıştırmak için yoğun çaba  gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaşananları Genel Kurul salonunda  izledi.

Aranın ardından birleşimi açan TBMM Başkanvekili Aydın, "Bu kürsü  Kurtuluş Savaşı'nda dahi işgal edilmedi, bombalar altında da çalıştık. Herkes  grubuna çekilsin." diyerek milletvekillerini yerlerine oturmaları konusunda  uyardı.

Aydın, milletvekillerinin sözlü tartışmaları arasında, madde üzerinde  şahsı adına konuşması için AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a söz  verdi. Ünal, ses sisteminin bozulması nedeniyle görevliler tarafından getirilen  yaka mikrofonuyla kürsüde konuşmasını yaptı. Ünal konuşmasını yaparken AK Parti  milletvekilleri etrafında bekledi.

Meclis kürsüsünün kutsal ve dokunulmazlığı olduğunu dile getiren Ünal,  "Bu Meclis demokrasinin merkezidir. Milli iradenin tecelligahı olan bu Meclis  kutsal bir Meclistir. Her birimiz millete karşı sorumluyuz. Bu sorumluluk Anayasa  ve İçtüzükle belirlenmiştir. Anayasa ve İçtüzük dışında hareket etmemiz  beklenemez. Kürsü işgali kabul edilemez." diye konuştu.

Ünal'ın konuşmasının ardından madde üzerinde soru cevap işlemi  yapılmadı. Madde üzerinde verilen önergelerin oylaması da milletvekillerinin ayak  üstü tartışmaları devam ederken yapıldı ve önergeler kabul edilmedi. Bazı CHP  milletvekilleri ise bu duruma tepki gösterdi.

Madde üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını bildiren Aydın, birleşime  bir kez daha ara verdi. Ayaktaki milletvekillerinin büyük bölümü, arada yerlerine  oturdu ve gerginlik yatıştı.

CHP 5.MADDE OYLAMASINA KATILMAMA KARARI ALDI

TBMM Başkanvekili Aydın, aranın ardından birleşimi açtı. Madde üzerinde soru cevap işlemi yapılmadı. Madde üzerinde verilen önergelerin oylaması da milletvekillerinin ayak üstü tartışmaları devam ederken yapıldı ve önergeler kabul edilmedi. Bazı CHP milletvekilleri ise bu duruma tepki gösterdi.

Madde üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını bildiren Aydın, birleşime bir kez daha ara verdi. Ayaktaki milletvekillerinin büyük bölümü, arada yerlerine oturdu ve gerginlik yatıştı. Ancak CHP 5.maddenin oylamasına katılmama kararı aldı.

YILDIRIM İLE BAHÇELİ GÖRÜŞÜYOR

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki Başkanlık Divanı'nda görüşme yapıyor.

KAYNAK:http://www.gazetevatan.com/anayasa-degisikligi-teklifi-5-inci-maddesi-gorusulurken-kavga-cik-1027542-gundem/

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

ENGELLİLERİN EVLERİNE KADAR GİTTİ
ENGELLİLERİN EVLERİNE KADAR GİTTİ
AFYON’DA EYLÜL FIRTINASI
AFYON’DA EYLÜL FIRTINASI
AYNI SAHNEDE OLACAKLAR
AYNI SAHNEDE OLACAKLAR
KORAY AVCI ŞAPKA DEVRİMİNİN 100. YILI KONSERİ
KORAY AVCI ŞAPKA DEVRİMİNİN 100. YILI KONSERİ
ECE GÜRSEL’DEN YENİ HİT
ECE GÜRSEL’DEN YENİ HİT
DERYA BERİL AKÇALI’YA BİR BELGE DE ALMANYA’DAN
DERYA BERİL AKÇALI’YA BİR BELGE DE ALMANYA’DAN
TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE 2025’TE KÜRESEL LİDERLİĞE YÜKSELİYOR
TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE 2025’TE KÜRESEL LİDERLİĞE YÜKSELİYOR
DENİZ SEKİ 21 YIL SONRA KARŞILAŞTI
DENİZ SEKİ 21 YIL SONRA KARŞILAŞTI
BU YILLARDA SAHİCİLİĞİ MUMLA ARIYORUM
BU YILLARDA SAHİCİLİĞİ MUMLA ARIYORUM
MUSTAFA SANDAL İLE DÜET GELEBİLİR
MUSTAFA SANDAL İLE DÜET GELEBİLİR
MODA, MÜZİK VE MAGAZİN RÜZGÂRI
MODA, MÜZİK VE MAGAZİN RÜZGÂRI
ALPER ERÖZER ALAÇATI TATİLİNDE DİKKAT ÇEKTİ
ALPER ERÖZER ALAÇATI TATİLİNDE DİKKAT ÇEKTİ
SEDA GÖKKADAR’DAN YENİ TEKLİ
SEDA GÖKKADAR’DAN YENİ TEKLİ
“RAFTA KİM KALSIN” REKLAM FİLMİNDE TANITILDI
“RAFTA KİM KALSIN” REKLAM FİLMİNDE TANITILDI
GÖZDE BULDAŞ'DAN HADİSE VE DERYA ULUĞ' A ÖZEL TEŞEKKÜR
GÖZDE BULDAŞ'DAN HADİSE VE DERYA ULUĞ' A ÖZEL TEŞEKKÜR
DENİZ ŞENLİKLERİ’NDE UNUTULMAZ İLK GECE
DENİZ ŞENLİKLERİ’NDE UNUTULMAZ İLK GECE
KENDİ KÜÇÜK, SESİ BÜYÜK
KENDİ KÜÇÜK, SESİ BÜYÜK
AŞK VE SİYASETİN KOMİK ÇATIŞMASI TİYATRO SAHNESİNDE
AŞK VE SİYASETİN KOMİK ÇATIŞMASI TİYATRO SAHNESİNDE
MADERZAT’IN ‘GAMZE’ Sİ YAZIN ÇOŞKUSUNU İÇİMİZDE YAŞATIYOR
MADERZAT’IN ‘GAMZE’ Sİ YAZIN ÇOŞKUSUNU İÇİMİZDE YAŞATIYOR
ÇANAKKALE ZAFER KUPASI’NIN HEYECANINA ORTAK OLUYOR
ÇANAKKALE ZAFER KUPASI’NIN HEYECANINA ORTAK OLUYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

ÇANAKKALE ZAFER KUPASI’NIN HEYECANINA ORTAK OLUYOR

İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA DESTEK

GAZETECİ BURHAN AKDAĞ NASIL DOLANDIRILDI?

FELÇLİ VE AĞIR HASTA HAYVANLAR ARTIK KADERLERİNE TERK EDİLMİYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle