MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

CUMHURİYET’E ARMAĞAN 100. YIL ORMANI

Ana SayfaGüncelCUMHURİYET’E ARMAĞAN 100. YIL ORMANI
CUMHURİYET’E ARMAĞAN 100. YIL ORMANI

Balıkesir’de, Cumhuriyetimizin 100.yılına armağan edilen “100. Yıl Ormanı Dikim Şenliği” gerçekleştirildi. ÇEKÜL Vakfı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İvrindi Belediyesi ve İvrindi Orman İşletme Şefliği işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe doğaseverler yoğun ilgi gösterdi. Şenlikte 100 fidan sembolik olarak toprağa kavuştu ve 100 bin hedefi de gerçekleştirilmiş oldu.

01 Aralık, 2024, Pazar 12:07
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Balıkesir, İvrindi

Balıkesir, Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. ÇEKÜL Vakfı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen"100. Yıl Ormanı Dikim Şenliği," İvrindi'de geniş bir katılımla gerçekleşti. Şenlikte, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı onuruna oluşturulan orman için sembolik olarak 100 fidan dikildi.

100. Yıl Orman Dikim Şenliğine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ferit Gündoğdu, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ilgın Sözen, İvrindi Kaymakamı Faruk Atar, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Balya Belediye Başkan Orhan Gaga, İlçe Jandarma Komutan Vekili Mustafa Çelik ve doğaseverler katıldı.

DOĞA VE KÜLTÜRLE VARIZ

Etkinliğin açılış konuşmasını ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ilgın Sözen yaptı. Sözen, doğa, kültür ve insan arasındaki bağları güçlendirmek için 34 yıldır çalışmalarını sürdüren vakfın, bugüne kadar ülkenin dört bir yanında 70’i aşkın orman oluşturduğunu belirtti. Sözen, "Cumhuriyetimizin mirasına sahip çıkıyor,doğaya verdiğimiz sözleri her zaman tutuyoruz. Bugün diktiğimiz her fidan, geleceğimize bir umut ışığıdır." dedi.

4 MİLYON 200 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

ÇEKÜL Vakfı’nın 7 Ağaç Ormanları Programı’nın 1994 yılından beri devam ettiğini ifade eden Sözen, yaklaşık 1 milyon doğaseverin desteğiyle 4 milyondan fazla fidanın toprakla buluştuğunu vurguladı. Sözen “Cumhuriyetimizin 100. yılı için başlattığımız bu projeyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bandırma’da 50 bin, İvrindi’de 50 bin olmak üzere toplam 100 bin fidanı toprakla buluşturduk. Böylelikle ÇEKÜL Vakfı olarak toplamda 4 milyon 200 bin fidan sayısına ulaştık. Geleceği için yurdumuzun dört yanında ağaçlandırma çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz’’ diye konuştu.

KENTİMİZİN DOĞAL YAŞAMINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Ahmet Akın şenliğe gönderdiği mesajla katıldı. Akın mesajında ‘’ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Kazdağları gibi dünyada eşine az rastlanır doğal güzelliklere sahip Balıkesir’imizde; ekosistemimizi zenginleştirmek ve kentimizin doğal yaşamına sahip çıkmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da hep birlikte, doğamıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirerek çevremizi daha da güzelleştireceğimize inanıyor ve bunu temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin bir asırlık tarihine yakışır bir şekilde başlattığımız “100. Yıl Ormanı” kampanyasının Balıkesir’imize ve doğal yaşamımıza faydalı olmasını diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

STK’LAR ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

İvrindi Kaymakamı Faruk Atar yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin 100 yılı için en güzel etkinliklerden birisinin de orman oluşturmak olduğunu belirterek, Orman Genel Müdürlüğünün bu konuda yaptığı çalışmaların dünya çapında ilgi gördüğünü söyledi. Atar ‘’ Devletimizin, Orman Genel Müdürlüğü ile yürüttüğü 11-11 Milli Ağaçlandırma Günü, dünyada birçok ülkeye ilham oldu. Bazı çalışmalar Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Ancak doğamızı korumak sadece devletimizin değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın hem görevi hem sorumluluğu. ÇEKÜL Vakfı gibi STK’ların bu konudaki çalışmaları ülkemize büyük katkı sağlıyor’’ dedi.

Şenlikte konuşan İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta ise şunları söyledi: ‘ÇEKÜL Vakfı’nın İvrindi'de bir orman kurması bizler için çok değerli. Biz de ÇEKÜL Vakfı’nın doğa ve kültürü koruma misyonuna hep beraber sahip çıkacağız’’

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
500'ÜNCÜ KEZ SENİNLE EVLENİRMİYİM?
500'ÜNCÜ KEZ SENİNLE EVLENİRMİYİM?
YELİZ AKYOL BEYOĞLU’NU BÜYÜLEDİ
YELİZ AKYOL BEYOĞLU’NU BÜYÜLEDİ
EVRİM SANAT GALERİSİ "IV" İLE İZLEYİCİYİ BÜYÜLEDİ
EVRİM SANAT GALERİSİ "IV" İLE İZLEYİCİYİ BÜYÜLEDİ
YEŞİLÇAM’IN USTA İSMİ ENGİN ÇAĞLAR YAŞAMINI YİTİRDİ
YEŞİLÇAM’IN USTA İSMİ ENGİN ÇAĞLAR YAŞAMINI YİTİRDİ
TİYATROSEVERLERE MÜJDE
TİYATROSEVERLERE MÜJDE
ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ
ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ
MERVE KOCABEYLER, ARPIN BÜYÜLÜ SESİYLE SAHNE MİNOA PERA’DA
MERVE KOCABEYLER, ARPIN BÜYÜLÜ SESİYLE SAHNE MİNOA PERA’DA
İÇİM BİR MEZAR, GİR DURABİLİRSEN
İÇİM BİR MEZAR, GİR DURABİLİRSEN
BEN BEKLERİM KENDİMİ
BEN BEKLERİM KENDİMİ
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN MARMARİS YOLCUSU!
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İÇİN MARMARİS YOLCUSU!
CUMHURİYETİN 102. YILI COŞKUSU KESER AİLESİYLE KUTLANDI
CUMHURİYETİN 102. YILI COŞKUSU KESER AİLESİYLE KUTLANDI
GÜLİZ AYLA’DAN CUMHURİYET COŞKUSU
GÜLİZ AYLA’DAN CUMHURİYET COŞKUSU
AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR
AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR
HAKTAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİNE DAHİL OLDU
HAKTAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİNE DAHİL OLDU
ESKİŞEHİR’DE KALBEN İLE CUMHURİYET COŞKUSU
ESKİŞEHİR’DE KALBEN İLE CUMHURİYET COŞKUSU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

TÜRKİYE’DE TERMOMETRELER 32 DERECEYİ GÖRECEK

CUMHURİYETİMİZİN 102.YILI KUTLU OLSUN

STRES VE KAYGIDAN UZAKLAŞMANIN FORMÜLÜ NE

YILDIRIM TİCARET ERASMUS DAYS’İ COŞKUYLA KUTLADI

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle