MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

EDS CEZALARI EHLİYETE İŞLENECEK

Ana SayfaGüncelEDS CEZALARI EHLİYETE İŞLENECEK
EDS CEZALARI EHLİYETE İŞLENECEK

Elektronik cezaların caydırıcılığını artırmak için hazırlanan yönetmelik taslağına göre; EDS’nin kaydettiği trafik cezalarına da ehliyetten ceza puanı kesilecek

08 Mart, 2012, Perşembe 00:22
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Trafik cezalarının yüzde 55'lik kısmı elektronik kameralar üzerinden yazılıyor. Elektronik sistemlerin ve araç trafiğinin daha yoğun olduğu büyük şehirlerde bu oran yüzde 70'leri buluyor. Ancak EDS ve MOBESE kameralarından yazılan cezaların sürücü ceza puanına işlenmemesi, caydırıcılık sağlamıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre, elektronik kameralardan yazılan trafik ceza puanı ilk olarak araç plakası sahibinin sürücü belgesine işlenecek. Ancak iki haftalık itiraz süresi var. Bu süre içinde plaka sahibi, aracı kendisinin kullanmadığını ispatlarsa puanı düşmeyecek. Bu durumda direksiyonda olduğu belirtilen şahsın fotoğrafı, kameradan yazılan fotoğrafla karşılaştırılıp ihlale karışan sürücü ceza puanı alacak.

CAYDIRICILIK SAĞLAMIYOR

Türkiye genelindeki trafik cezalarının yüzde 55'e yakın kısmı elektronik kameralar üzerinden yazılıyor. Elektronik sistemlerin ve araç trafiğinin daha yoğun olduğu büyükşehirlerde bu oran yüzde 70'leri buluyor. Ancak EDS ve MOBESE kameralarından yazılan cezaların sürücü ceza puanına işlenmemesi, caydırıcılık sağlamıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı yeni yönetmelik taslağına göre, elektronik kameralardan yazılan trafik ceza puanı sürücü belgesine işlenecek. Sürücünün iki haftalık itiraz süresi içerisinde aracı kendisinin kullanmadığını ispat etmesi halinde, ceza puanı aracı kullanan şahsın ceza puanına eklenecek.

BELEDİYE PAY ALACAK

Elektronik kameranın ceza kestiği her sürücünün başına bir polis koyamayacaklarını anlatan emniyet yetkilileri, bu nedenle itiraz süresi içerisinde yapılan müracaatlarla kesilen cezaların fotoğraflı olarak teşhisinin yapılacağını belirtiyor. MOBESE ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kameralarının Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne (TEDES) entegre edilmesiyle cezalar koordineli şekilde uygulanacak. Düzenleme ile yerel yönetimler, öz kaynaklarıyla kurdukları EDS sayesinde, kesilen cezalardan yüzde 30 pay alacak. Böylece belediyeler de gelirlerini artıracak.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün trafik ceza istatistikleri incelendiğinde elektronik kameralardan yazılan cezaların sürücüye doğrudan ceza makbuzuyla yazılan ceza miktarını geçtiği görülüyor. İstatistiklere göre 2011 yılının ilk 6 ayında polis sorumluluk bölgesinde uygulanan 4 milyon 190 bin 397 trafik cezasının 2 milyon 150 bin 554'ü sürücülere, 2 milyon 33 bin 463'ü araç plakasına ve 6 bin 380'i yayalara kesildi. Cezalardan elde edilen toplam para miktarı ise 562 milyon 53 bin 52 TL oldu.

100 PUANA DİKKAT

Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik ceza puanlarına 1'den 15'e kadar puanlama sistemi veriliyor. 1 yıllık süre içerisinde 100 ceza puanını aştığı tespit edilen sürücülerin, sürücü belgeleri 2 ay süreyle geri alınıyor. Sürücülerden herhangi bir sürücü kursuna başvurarak Trafik ve Çevre Bilgisi eğitimi almaları ve o kurum tarafından ders bitiminde bunun belgelendirilmesi isteniyor. Aynı yıl içinde ikinci defa 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri bu sefer 4 ay süreyle geri alınarak süre sonunda psikoteknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutuluyor. 1 yıl içinde üçüncü defa 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal ediliyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
TATİL KAÇAMAĞI
TATİL KAÇAMAĞI
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
YİNE DOLU DOLU
YİNE DOLU DOLU
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ
‘GURUR’ İÇİN KIBRIS’I SETE ÇEVİRDİ
‘GURUR’ İÇİN KIBRIS’I SETE ÇEVİRDİ
ANKARA HAVASI FIRTINAYA DÖNDÜ
ANKARA HAVASI FIRTINAYA DÖNDÜ
YAĞMUR TAŞ’TAN ‘SANA İNAT’ÇIKIŞI
YAĞMUR TAŞ’TAN ‘SANA İNAT’ÇIKIŞI
FİLENİN SULTANLARI’NA ANLAMLI DESTEK
FİLENİN SULTANLARI’NA ANLAMLI DESTEK
KALP VE DAMAR HASTALIKLARI TOPLUMU TEHDİT EDİYOR
KALP VE DAMAR HASTALIKLARI TOPLUMU TEHDİT EDİYOR
SAİT AĞDAŞ GENÇLERLE STÜDYOYA GİRİYOR
SAİT AĞDAŞ GENÇLERLE STÜDYOYA GİRİYOR
YAPIM DÜNYASINDA 30 YIL
YAPIM DÜNYASINDA 30 YIL
SABİHA ÜNAL’A KONUK OLDU
SABİHA ÜNAL’A KONUK OLDU
İKİ KÜLTÜR, TEK ŞARKI
İKİ KÜLTÜR, TEK ŞARKI
BAZI SANATÇILAR ŞARKI SÖYLER, BAZILARI BİR GECEYİ UNUTULMAZ KILAR
BAZI SANATÇILAR ŞARKI SÖYLER, BAZILARI BİR GECEYİ UNUTULMAZ KILAR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

YAĞIŞ YOK, SICAKLIK 32 DERECEYİ BULACAK

BÖLEN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR SİYASET İSTİYORUZ

SUCUK VE ET ÜRÜNLERİNDE TEK TIRNAKLI ETİ TESPİT EDİLDİ

KAVURUCU SICAKLAR GERİ GELİYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle