MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

GİZEMLİ KANYONLAR DİYARI ÇAMAŞ ZİRVESİ YAPILDI

Ana SayfaGüncelGİZEMLİ KANYONLAR DİYARI ÇAMAŞ ZİRVESİ YAPILDI
GİZEMLİ KANYONLAR DİYARI ÇAMAŞ ZİRVESİ YAPILDI

Ordu Çamaş Kanyonlarına yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi bekleniyor.Ordu ilimizin “Gizemli Kanyonlar Diyarı Çamaş” kanyonlarını ülkemize ve dünyaya yoğun bir şekilde tanıtmaya start verdi. 10’un üzerinde kanyonu ve onlarca şelalesi bulunan Çamaş, tek bir kanyonun içinde onlarca şelalesinin bulunması ve uzunluğu ile ülkemizde tek, dünyada da sayılı kanyonlar arasında konumlanıyor. Ordu Çamaş’ın kanyonları, yerli misafirlerinin yanı sıra, Almanya, Fransa, Amerika, Güney Afrika, Ortadoğu ülkeleri gibi dünyanın dört bir yanından turistleri ağırlamaya başladı.

07 Kasım, 2023, Salı 11:38
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Gizemli Kanyonlar Diyarı Çamaş Zirvesi, 3-5 Kasım 2023 tarihinde, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Ordu Çamaş Belediyesi iş birliği ile yapıldı. Zirveye, Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, YAPDER Başkanı Gazeteci Celal Toprak, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder’in aralarında bulunduğu kamu, yerel yöneticiler, iş insanları, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Ülkemize ve dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz

Doğa harikaları arasında yer alan Ordu Çamaş Kanyonları görülmeye değer benzersiz bir güzelliğe sahip olduğunu ifade eden Ordu Valisi Muammer Erol, doğal güzellikleri ve etkileyici manzaralarıyla ziyaretçileri büyüleyen kanyonları, ülkemize ve dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.Çamaş Kanyonu’nun turizm cazibesini artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini anlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, şunları kaydetti: “Yüksek kayalıklar ve derin vadilerle çevrili olan Çamaş Kanyonları muhteşem bir doğal oluşum. Küresel ısınmadan küresel kaynamaya geçtiğimiz bir dünyada, bölgemiz; suyu ile,  yöresel sağlıklı ürünleri ile, oksijeni ile, yaşanabilir değerli ve vazgeçilmez bir bölge olacaktır.” dedi.

Çamaş Kanyonlarında sağlık çadırları ve sağlık evleri planlanıyor

Yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan ve Çamaş’ın ekonomik değerini artıracak olan Çamaş kanyonları projesinin bittiğini kaydeden Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası, şunları söyledi:“Çamaş’ı, ulusal ve uluslararası turizmde ve özellikle de sağlık turizminde cazip hale getirmeyi hedefliyoruz. Kanyonlarımız, Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise en uzun kanyonları arasındadır. Ayrıca, kanyonlarımızın sıra dışı özellikleri arasında, doğa içinde olması, sakin olması, su sesinin adeta bir müzik bestesi gibi ahenkli olması ve geçmiş yıllarda Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin yaptığı bir çalışma ve araştırmayla endemik bitkilerin çeşitliliğinin çok olması yer alıyor. Kanyonlarımızın gizemi ise, kanyonlarımızın birçok noktalarında mağaralar bulunuyor. Mağaralardan sular damlamakta ve geçmişte buralar sağlık amaçlı kullanıldığı için bu su damlalarında insanların tedavi edildiği biliniyor. Gizemli kanyonlarımızın gizemi yeni değil, çok öncelere dayanıyor. Büyüklerimizden hep, sağlıkla alakalı, kanyonlara giden insanların, su şifasından faydalandığını, su sesini dinlediğini ve hatta üzerlerine suların damlatıldığını biliyoruz. Damlacık kanyonumuzun ismi de buradan geliyor. Başka bir gizemi ise, Çamaş isminin de anlamı olan, çeşitli yırtıcı kuşların kanyonlarımızda yaşadığı biliniyor. Halen bölgemizde değişik türde kuşlar yaşamaktadır. Biz kanyonlarımızı, Türkiye'de bir ilk olan, dünyada da çok az olan, sağlık turizmine kazandırmak için kolları sıvadık. Önümüzdeki yıllarda kanyonumuzun belli yerlerine sağlık çadırları kuracağız. Daha ileriye doğru ise, sağlık evleri yapacağız. Buralarda, su terapisi, zihin boşaltma, zihin dinlendirme, stres atma gibi imkanları sunacağız. Bunları da, uzmanlar eşliğinde sağlıkçılarımız eşliğinde yapacağız. Özetle, gizemli kanyonlar diyarı Çamaş projemizin altyapı çalışmalarını tamamladık ve hizmetlerimizi Nisan-Mayıs 2024 tarihinden itibaren misafirlerimize sunmaya başlayacağız. Hedefimiz, Çamaş’ta yüzlerce yatırımı ve yatırımcıları, yüz binlerce turisti görmektir. Kanyonları görmemek büyük bir kayıptır diye konuştu.

Çamaş Kanyonu hayran bırakıyor

Ordu’nun Çamaş ilçesinde bulunan Çamaş kanyonları eşsiz doğal güzellikleriyle, gelen yerli ve yabancı konuklarını kendine hayran bırakıyor. Doğal görünümü ve manzarası ile eşsiz bir yer olan Çamaş Kanyonu bölgede yeni tanınmaya başlarken, ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta Budak Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün gezi rehberinde yerini alan Çamaş Kanyonu, Ordu merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunuyor. Kanyon, doğal yaşam içinde sessiz ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya başladı. Etrafındaki doğal güzelliklerle birlikte nefes kesen manzaralara sahip olan kanyonda, büyüleyici doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Etrafında birçok yürüyüş parkuru bulunan kanyon, doğa yürüyüşü sevenler için harika bir deneyim sunuyor.

Pamukkale Belediye Başkan adayı Mustafa Sezer’e ödül yağdı

Zirvede Ordu Valiliği çalışanı olan gazeteci kökenli Mustafa Sezer’e, Ordu’ya ve gizemli kanyonlar diyarına katkıları ve destekleri nedeniyle, ödüller verildi. İlk ödülünü Ordu Valisi Muammer Erol’dan, ikinci ödülünü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’den ve üçüncü ödülünü YAPDER Başkanı Celal Toprak’tan alan Mustafa Sezer’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Üretime, emeğe, alın terine ve kadının gücüne inanıyor

Hayallerine ve hedeflerine her gün bir adım daha yaklaştıklarını anlatan Çamaş Hanımeli Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sebile Gelmez, şunları kaydetti:“Üretime, emeğe, alın terine ve en önemlisi kadının gücüne inanıyoruz. Yaklaşık 9 ay gibi kısa bir sürede, hedeflediğimizden daha fazlasını başardık. Artık tüm Türkiye’ye kargo gönderiyoruz ve tüm alışveriş sitelerinde ürün satışı yapıyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SAFTİRİK’İN YARATICISI JEFF KİNNEY, TÜRK HAYRANLARIYLA D&R’DA BULUŞTU
SAFTİRİK’İN YARATICISI JEFF KİNNEY, TÜRK HAYRANLARIYLA D&R’DA BULUŞTU
İLKAY ACAR'DAN YENİ TEKLİ
İLKAY ACAR'DAN YENİ TEKLİ
MEHMET MERT TÜYAP'TA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
MEHMET MERT TÜYAP'TA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
KAHVEMİN ŞEKERİ
KAHVEMİN ŞEKERİ
KALPTEN KALBE UZANAN YOLCULUK
KALPTEN KALBE UZANAN YOLCULUK
TEK BAŞINA ZİYAN OLMA
TEK BAŞINA ZİYAN OLMA
ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDE ÖRNEK YÖNETİM BAŞARISI
ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDE ÖRNEK YÖNETİM BAŞARISI
COŞKUN GÖĞEN’DEN SEVİNDİREN HABER
COŞKUN GÖĞEN’DEN SEVİNDİREN HABER
ALLAH AKIL VERSİN
ALLAH AKIL VERSİN
FUNDA ARAR’DAN YENİ ŞARKI
FUNDA ARAR’DAN YENİ ŞARKI
SOSYAL MEDYADAN ŞARKICILIĞA UZANAN YOL
SOSYAL MEDYADAN ŞARKICILIĞA UZANAN YOL
MODELLER 50FİFTY'DE
MODELLER 50FİFTY'DE
ROTERDAM SAHNESİNDE RAKKAS FIRTINASI
ROTERDAM SAHNESİNDE RAKKAS FIRTINASI
YENİ YIL HERKESE ŞANSLI GELSİN
YENİ YIL HERKESE ŞANSLI GELSİN
CAN VERİYORUM
CAN VERİYORUM
TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ÇEKMEKÖY’DE AĞIRLANDI
TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ÇEKMEKÖY’DE AĞIRLANDI
GÜN BUGÜNDÜR
GÜN BUGÜNDÜR
EŞİM TARAFINDAN DARP EDİLDİM
EŞİM TARAFINDAN DARP EDİLDİM
BÜYÜK USTA KAYAHAN, DOĞUM GÜNÜNDE ÖZEL BİR KONSERLE ANILIYOR
BÜYÜK USTA KAYAHAN, DOĞUM GÜNÜNDE ÖZEL BİR KONSERLE ANILIYOR
TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMDA TEMSİL ETTİ
TÜRKİYE’Yİ ULUSLARARASI PLATFORMDA TEMSİL ETTİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ’NDE ÖRNEK YÖNETİM BAŞARISI

ATATÜRK PORTRESİNİN SATILMASINA İŞ İNSANINDAN ENGEL

TÜRKİYE YERALTI KAYNAKLARIYLA YÜKSELEN STRATEJİK OYUNCU

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle