MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

HALK EKMEKTEN 220 ENGELLİYE EKMEK TEKNESİ!..

Ana SayfaEkonomiHALK EKMEKTEN 220 ENGELLİYE EKMEK TEKNESİ!..
HALK EKMEKTEN 220 ENGELLİYE EKMEK TEKNESİ!..

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından her yıl engellilere tahsis edilen simit camekanları, noter huzurunda yapılan çekilişle yeni sahiplerini buldu.

20 Aralık, 2013, Cuma 16:56
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Engelliler Simit Camekanı Dağıtım” töreninde simit camekanı sahibi olmak için başvuruda bulunan 815 kişiden 220’si bilgisayarla yapılan kura ile belirlendi. Geriye kalan katılımcılar arasından da yine bilgisayarla “yedek liste” belirlendiği çekilişi Ankara 62. Noterliği Başkatibi Mehmet Mercan yönetti.

Çekilişöncesinde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, simit camekanı sahibi olacak engellilere bazı uyarılarda bulundu.


Simit camekanı yer tahsisini Büyükşehir Belediyesi’nden “Engelliler kendileri çalıştırsın, kimseye muhtaç olmasın, kendi geliri ile yaşasın” diye aldıklarını belirten Ali İlkbahar, bazı tespitlerini de aktardı.

Genel Müdür İlkbahar, bazı engellilerin simit camekanlarını başka kişilere kiraya verdiklerine dikkat çekerek, “Biz fırıncı işletsin para kazansın diye vermiyoruz, kendiniz işletesiniz diye size veriyoruz. Bu durumu tespit ettiğimiz zaman kaldırıyoruz. Siz de ‘mağdur olduk’ diye bize geliyorsunuz. Gerçekten buna çok üzülüyoruz. Sizin mağdur olmanız için değil üç-beş kuruş kazanmanız için veriyoruz. Sizden çok rica ediyorum simit camekanlarınızı kendiniz işletin” uyarısında bulundu.

Engellilerden camekanları kendilerinin işletememesi durumunda olanlara aile seçeneğini sunanİlkbahar, “Görme engelli ya da fiziki engelli, camekana gelebilecek imkanı yok ise ona da şöyle bir hak tanıyoruz; anne, baba ya da kardeşlerinden birisi evli ise eş veya çocuklarından birisi çalıştırabilir. Bunun dışındakileri kabul etmiyoruz” dedi.

-CAMEKANLARA SİGORTA YAPTIRILACAK

Simit camekanlarının bu yıl ilk kez sigortalı olacağını kaydeden İlkbahar, “Camekanlarımızın tamamını sigorta yaptırmak istiyoruz. ‘Sigortacım var ben yaptırırım’ diyorsanız, makbuzunu getirirseniz parasını veririz” dedi.

“Simit camekanları sizin dükkanınız olacak onun muhafazası, koruması bakımı size ait” diyen İlkbahar, “Arkadaşlar temiz olmamızı engelli olmamız engelleyemez. Temizlik imandandır, ne kadar temiz gösterişli olursanız daha çok müşteri gelir” diye konuştu.

Simitçiler Odası’nın yıllık ilan ettiği simit gramajının 80 gr olduğuna dikkat çekenİlkbahar, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim belgesi almayan yerlerden simit almayın, belgeyi de alın camekanınızın bir tarafına koyun güvenilir bir yerden simit alın ki size güvenip de sizden simit alan tüketicilere olan görevimizi ve saygımızıyitirmemiş olalım” dedi.

-KURADA ÇIKAN ENGELLİLER MUTLU

Kura sonucu simit camekanı çıkan kişilerden bazıları duygularını şöyle dile getirdiler:

Mahirun Ağagül (Engelli Neslihan Ağagül’ün annesi): “İlk defa başvurdum çıktı. Bu camekan benim için çok şey ifade ediyor, iyi oldu, çok mutlu oldum. Kızım yatalak hasta, yüzde 95 ağır özürlü, başka gelirimiz yok.”

Selçuk Yenigün (Engelli Şakir Yenigün’ün oğlu) :“Babam için katıldım hem görme engelli hem kanser tedavisi görüyor. Babama bakmak için İstanbul’dan Ankara’ya geldim, zaten maddi sorunlarımız vardı.Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz”

Hakan Örenlioğlu (Engelli) : “27 yaşındayım, daha önce başvurmuştum çıkmamıştı ama şimdi çıktı çok mutlu oldum. Allah razı olsun belediyemizden. Hem işim oldu hem dışarı çıkabileceğim, evde bunalıma girmiştim, artık çalışacağım.”

Hatice Dinç :“Yüzde 90 özürlüyüm, astım hastasıyım, Melih Başkanımıza bu ekmek kapısını bize verdiği için çok teşekkür ediyorum.”

Ali Gürbüz (Eşi engelli Emine Gürbüz adına) : “Eşimin bir özürlü maaşı var, başka gelirimiz yok. Kendim durmaya çalışacağım, üç çocuğumuz var, onlar da okuyor, ev kira Allah razı olsun herkesten…”

Erol Nazik (Engelli) : “50 yaşındayım, ben kalp hastasıyım, ağır işte çalışamıyorum, şansımıza çıktı.”

Kaynak:Ankara Haber

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SU AKKUYU YENİ YAŞINI ÇIRAĞAN SARAYI’NDA KUTLADI
SU AKKUYU YENİ YAŞINI ÇIRAĞAN SARAYI’NDA KUTLADI
KOPYA DEĞİL İMZA OLMAK İSTİYORUM
KOPYA DEĞİL İMZA OLMAK İSTİYORUM
DELİLİK VE SOYLULUK KAVRAMLARI YENİDEN YORUMLANIYOR
TRAJEDİNİN KOMİK YÜZÜ
DELİLİK VE SOYLULUK KAVRAMLARI YENİDEN YORUMLANIYOR
TÜRK İŞ KADINLARI AVRUPA SAHNESİNDE
TÜRK İŞ KADINLARI AVRUPA SAHNESİNDE
HEDEF 10 BİN ÇOCUK VE EBEVEYNE ULAŞMAK
HEDEF 10 BİN ÇOCUK VE EBEVEYNE ULAŞMAK
YILIN EN İYİ 50 GİRİŞİMİ BELLİ OLDU
YILIN EN İYİ 50 GİRİŞİMİ BELLİ OLDU
KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE MUHTEŞEM GECE
KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE MUHTEŞEM GECE
MÜZİK VE DOSTLUK DOLU MUHTEŞEM BİR GECE
MÜZİK VE DOSTLUK DOLU MUHTEŞEM BİR GECE
BABASININ AŞKINA ŞARKI YAZDI
BABASININ AŞKINA ŞARKI YAZDI
ANIL EMRE DALDAL VE MERVE KARAGÖZ’DEN DUYGUSAL DÜET
ANIL EMRE DALDAL VE MERVE KARAGÖZ’DEN DUYGUSAL DÜET
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

TÜRK İŞ KADINLARI AVRUPA SAHNESİNDE

YILIN EN İYİ 50 GİRİŞİMİ BELLİ OLDU

HAKTAN VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİNE DAHİL OLDU

DEPOZİTO İADESİ SON KİRADAN HESAPLANARAK FAİZİYLE YAPILACAK

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle