MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

İŞTE 70 BİN EURO’LUK KALEM

Ana SayfaDünyaİŞTE 70 BİN EURO’LUK KALEM
İŞTE 70 BİN EURO’LUK KALEM

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde, dünyanın en çok satan kitapları arasına giren “Simyacı” romanına da yer verdi. Kalemlerin fiyatı 3 bine ile 70 bin euro arasında değişiyor. Üretilen kalem sayısı ise 1987 adet.

24 Mart, 2012, Cumartesi 21:28
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İtalyan lüks kalem markası Montegrappa, özel seri kalemlerinde, dünyanın en çok satan kitapları arasına giren “Simyacı” romanına da yer verdi. “Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap” olarak Guinness rekorlar kitabına giren “Simyacı”ya ithafen tasarlanan kalemler, 3 bin ile 70 bin Avro arasında satılacak.

Montegrappa Üst Yöneticisi (CEO) Giuseppe Aquila, yaptığı açıklamada, Paulo Coelho'nun talihinin peşinden giden çoban Santiago'nun hikayesini anlattığı ilham dolu romanının kalpleri yoklamayı ve kişisel hazineyi bulmayı hatırlattığını, “Simyacı Kalemi”nin de mürekkebi boş sayfaya akarken benzer bir mesajı taşıyacak şekilde tasarlandığını söyledi.

“Simyacı”nın ruhunu bir kaleme kondurmak için Montegrappa'nın hikayede gizli binlerce sembolü kuşatacak bir form oluşturduğunu kaydeden Aquila, “Fiziksel olarak Simyacı Kalemi, simyanın 7 metalini bünyesinde taşıyor. Cıva, kimyasal sembolüyle kalemin üzerinde. Kalemi cebe iliştiren kol, bir haritacının çizim pusulası gibi açılıyor. Temsil ettiği kitap gibi kalemin sahipleri de kullandıkça binlerce başka yönünü keşfedecekler sürekli” dedi.
Aquila, kalemin rolünün günümüzde değiştiğini belirterek, “Kalem günümüzde bir ihtiyaç değil, bir lüks unsuru oldu” dedi.

Kalemin statü sembolü ve koleksiyon parçası olmak gibi özelliklerinin de bulunduğunu ifade eden Aquila, kalemde el işçiliği ve tasarımın büyük önem taşıdığını bildirdi. Aquila, dünyanın birçok yerinde koleksiyoncular tarafından takip edildiklerini kaydetti.

“Simyacı” kitabının yayıncılık tarihinin en çok satan kitapları arasına girdiğini vurgulayan Aquila, şunları söyledi:

“Bu kalem için 2 yıllık bir araştırma süreci geçirdik. Kalemin her milimetre karesinin bir anlamı var. Fiyatları yaklaşık 3 bin ile 70 bin avro. Daha önce Atatürk'e ithafen de 20 kalemlik bir koleksiyon üretmiştik. Simyacı kalem yapılırken, mücevher üretim teknikleri kullanıldı.”

“71 ADEDİ ALTINDAN İMAL EDİLDİ”

İnsanların, kalemleri kullandıkça başka yönler keşfedeceğini belirten Aquila, şöyle konuştu:
“Eser, 'Yaşayan bir yazara ait en çok tercüme edilen kitap' olarak Guinness rekorlar kitabına girdi. Simyacı kalemi, kitabın ilk baskısının 1987'de olması nedeniyle 1987 adet dolma kalem olarak üretildi.

Çevrildiği 71 dili temsil edecek şekilde 71 adedi altından imal edildi. İlk baskısındaki nüsha sayısını temsilen 900 adeti kalem plastik ve sterlin gümüşünden tasarlandı. 1000 kalemde yarı saydam mine unsurlar da içerecek şekilde bütünüyle sterlin gümüşünden imal edildi. 16 kalem, elmas süslü olarak altından yapıldı. Bu değerli taşlar bilgenin zenginliklerini temsil edecek. Türkiye'de 3 yıldır Rotap Saatçilik tarafından temsil ediliyoruz. Limitli üretime ilgi büyük. Sylvester Stallone aynı zamanda şirket ortağı ve marka yüzümüz.”

Yazar Paulo Coelho'nun, “Simyacı Kalemi” ile ilgili olarak, “Bir yazar olarak, kalemin muazzam gücünü biliyorum. Kalem ve yazılı kelime sayesinde düşüncelerime hayat verip yüz milyonlarca insana ulaştırabiliyorum.

Simyacılar kimyanın, metalurjinin ve biyolojinin öncüleriydi. Montegrappa da kalemlerin simyacısı. Yüzyıllık tarihinde dünyanın en güzel yazı araçlarını şekillendirdi. Şundan eminim ki 'Simyacı Kalemi' yazı araçları tarihinden bir kilometre taşı olacak” ifadelerini kullandığı belirtildi.

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
GÜLLERDEN GÜLLELER
GÜLLERDEN GÜLLELER
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
YILLARA HAYAT KATAN DAVET

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DÜNYA

GAZZE’DEKİ ACI BİLANÇO

İSPANYA'DA AŞIRI SICAKLIKLAR CAN ALDI

KULÜPTEN MEN EDİLDİ

JENNİFER LOPEZ 2025 DÜNYA TURNESİNE BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle