MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

İSYANIN NEDENİ KAPASİTE Mİ?..

Ana SayfaHaberİSYANIN NEDENİ KAPASİTE Mİ?..
İSYANIN NEDENİ KAPASİTE Mİ?..

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi’nde incelemelerde bulundu.

17 Haziran, 2012, Pazar 15:01
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

ŞANLIURFA - Bakan Ergin ve Çelik, beraberinde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile geldikleri ceza evinde yaklaşık 2 saat içeride kalıp, yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı.  Bu arada Adalet Bakanı Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in cezaevinde incelemelerde bulunduğu sırada bazı tutuklu yakınları da dışarıda bekleyişini sürdürdü.


Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 13 kişinin öldüğü 5 kişinin yaralandığı Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki olayla ilgili ''Dün akşam Urfa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumumuzda çıkan yangın sonucunda maalesef can kaybının da içerisinde olduğu bir sonuç ortaya çıkmıştır'' dedi.

Ergin, şunları söyledi: Kurtarma çalışmaları esnasında infaz koruma memurlarımızdan 3'ünde yanık oluşmuş, ceza infaz kurumu müdürüyle beraber 9 personelinimiz de dumandan zehirlenmek suretiyle hastanede tedavi edilmişlerdir. Halen 1 infaz memurumuz yatarak tedavi edilmektedir. Bu yangında hayatını kaybedenler, adli suçlardan tutuklu ve hükümlü olanlardır.

'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik'le yangının yaşandığı koğuşu gezdik hem alt katta hem üst katta incelemelerde bulunduk. Cezaevinin farklı birimlerinde de inceleme yaptık. Bu süreçte herhangi bir ihmal, güveni kötüye kullanma, savsaklama varsa bunun üzerine ciddiyetle gidilir. Varsa bir ihmal üstünün örtülmesi mümkün değildir.

Genel itibarıyla Türkiye'de cezaevi kapasitesi konusunda bir problemimiz var. Bunu öteden beri konuşuyoruz. Bu sorun alınan tedbirlerle makul seviyeye geldi aslında ancak bölgeler arasında farklılıklar var.

KAPASİTE 350 AMA 1057 KİŞİ KALIYOR


Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin yoğunluk şikayeti üzerine birkaç yıl önce kapasitesi 264'ten 350'ye çıkarılmasına karşın, 1057 tutuklu ve hükümlünün konulması, sık sık yer kavgalarına sahne oldu. Hırsızlık, yaralama ve gasp gibi adli suçlardan tutuklu ve hükümlü 18 kişinin kaldığı C-15 koğuşundaki facia, iddiaya göre yatak ve vantilatörün hangi tarafını serinleteceği anlaşmazlığından çıktı.

İki gruba ayrılan ve aralarında daha önce de kavga eden tutuklu ve hükümlüler dün gece saat 22.45 sıralarında yeniden birbirlerine girdi, yatakları ateşe verdi. Yangına müdahale etmeye giden görevliler içeriye giremeyince, itfaiye ekipleri ve güvenlik güçlerinden yardım istendi. Gelen asker ve itfaiye erleri yaklaşık yarım saat içinde alevleri diğer koğuşlara sıçramadan kontrol altına aldı.

Yatakların ve eşyanın neredeyse tamamen yandığı C-15 koğuşuna giren ekipler, burada kalan tutuklu ve hükümlülerden İmam Bakırtek, Mustafa Kemal Kılıç, Mehmat Arslantay, Hüseyin Kıskaç, Tamer Şimşek, Yunus Eşkili, İbrahim Halil Kaya, Mehmet Satış, Şükrü Üldez, Mehmet Emin Gerçek, Fuat Yıldız, Sinan Özalp ve Suphi Köksal'ın tanınmayacak haldeki yanmış cesetleriyle karşılaştı. Koğuşun tuvalet bölümüne girildiğinde vücutlarında yanıklar bulunan ve dumandan güçlükle soluk alan Cevat Yılmaz, Yusuf Aydemir, Vedat Taştan, Abit Aytekin, Mustafa Demir hemen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

15 GÜN SÜREYLE AÇIK GÖRÜŞ İZNİ


Şanlıurfa Valiliği, E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan yangınla ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmadığını, bugün 08.00'den itibaren mahkumların yakınlarıyla telefonla görüşmelerinin sağlanacağını bildirdi. Valilik basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, 16 Haziran Cumartesi günü gece saat 23.00 dolaylarında Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nin ''C Blok 15 numaralı koğuşu''nda meydana gelen olay sonucunda, koğuşta kalan 18 kişiden 13'ünün hayatını kaybettiği belirtildi.

Koğuşta kalan ve hayati tehlikesi bulunmayan diğer 5 kişiden 2'sinin cezaevinde ayakta tedavi edildiği, diğer 3'ünün de hastanelerde tedavi altına alındığına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Cezaevinde, C-15 koğuşu dışındaki herhangi bir koğuşta olay yaşanmamış, yangın sıçramamıştır. Şu an itibarıyla Şanlıurfa E Tipi Cezaevinde herhangi bir sıkıntı bulunmamakta olup, bugün saat 08.00'dan itibaren mahkumların yakınlarıyla telefonla görüşmeleri sağlanacaktır. Mahkum yakınlarına bugün telefonla ulaşılabileceğinden dolayı sağduyulu vatandaşlarımızın cezaevi önünde beklememesi rica olunur. Ayrıca cezaevinde yakınları bulunan vatandaşlarımıza 15 gün süreyle açık görüş imkanı sağlanacaktır. Vatandaşlarımızın cezaevine gelmek yerine telefonla yakınlarına ulaşmaları, oluşabilecek kalabalığı engelleyecektir.''

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Şanlıurfa Cezaevi’nde meydana gelen olayda 13 kişinin öldüğünü belirterek olayla ilgili inceleme başlatılacağını söyledi.

Erdoğan ilk olarak Şanlıurfa Cezaevi’nde çıkan yangınla ilgili olarak inceleme başlatacağını belirterek şunları söyledi:

 

"Şanlıurfa Cezaevi’nde istenmeyen bir olayla, çıkarılan yangınla 13 vatandaşımız öldü. Kendilerine rahmet diliyorum. Konuyla ilgili Olarak Gerek Adalet Bakanım, Şanlıurfa Millletvekilim ve aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımla, Şanlıurfa Valimiz ile de görüştüm. Valimiz zaten şu anda cezaevinin odluğu bölgede ve yangının çıktığı koğuşu gezmiş incelemiş.

Kendisinden detaylı bilgiler aldım. Fakat asıl bizim detay bilgiler bu konu ile ilgili yapılacak teftişten sonra ortaya çıkacak. Bunu içinde ciddi bir teftişin yapılmasını istedik. Yalnız sağ kalanlardan bir tanesi ile valimizin yaptığı bir görüşme var. Valimizin yaptığı görüşmeye göre; "Önce arkadaşla arasında bir kavga çıktı ve kavgayı müteakiben ateşe verdiler. Ben kendimi dışarıya atarak, kurtardımö diyor. Ama 13 kişi maalesef bu yangın neticesinde öldü. Birde tabi ki koğuşun 18 kişiye uygun olmadığına dair Vali Bey’in söylemi var. Bunların hepsinin incelenmesi adalet bakanımızdan isteyeceğim.

GAZETEPORT

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SEREN AKISKA’DAN YENİ COVER
SEREN AKISKA’DAN YENİ COVER
ZEYNEP CASALİNİ’DEN KENDİN OLMANIN ŞARKISI
ZEYNEP CASALİNİ’DEN KENDİN OLMANIN ŞARKISI
MAHMUT GÖRGEN BUTTERFLY PARTY’Yİ UÇURDU
MAHMUT GÖRGEN BUTTERFLY PARTY’Yİ UÇURDU
EVELEME GEVELEME
EVELEME GEVELEME
EŞREF RÜYA'DA ŞARKISI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
EŞREF RÜYA'DA ŞARKISI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
YAZA DAMGA VURACAK
YAZA DAMGA VURACAK
TÜRKÜLERİN CAZLA DANSI BÜYÜLEDİ
TÜRKÜLERİN CAZLA DANSI BÜYÜLEDİ
BU YAZ SAHNE VE EKRANLARIN VAZGEÇİLMEZ İSMİ OLACAK
BU YAZ SAHNE VE EKRANLARIN VAZGEÇİLMEZ İSMİ OLACAK
GEÇER DEDİLER ZAMANLA
GEÇER DEDİLER ZAMANLA
SANAT MÜZİĞİ USTASINDAN GREK ŞARKI
SANAT MÜZİĞİ USTASINDAN GREK ŞARKI
LEWO’DAN BOOMBAP ÇIKARMASI
LEWO’DAN BOOMBAP ÇIKARMASI
AYDİLGE YENİ ŞARKISINI HOLLANDA'DA YAZDI
AYDİLGE YENİ ŞARKISINI HOLLANDA'DA YAZDI
GÜLER DEMİR’DEN MÜZİĞE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
GÜLER DEMİR’DEN MÜZİĞE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
MEHMET BERK ERGİN BOŞANDIĞINI İLK KEZ DUYURDU
MEHMET BERK ERGİN BOŞANDIĞINI İLK KEZ DUYURDU
TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR
TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR
YEŞİL GÜZEL RENK
YEŞİL GÜZEL RENK
EBRU YAŞAR’DAN ’’SANMADAN GİT’’
EBRU YAŞAR’DAN ’’SANMADAN GİT’’
KULYAS 2'DE İÇİMDEKİ KORKULARLA YÜZLEŞTİM
KULYAS 2'DE İÇİMDEKİ KORKULARLA YÜZLEŞTİM
MAHMUT GÖRGEN’DEN UNİVERSAL VİBES ALBÜMÜNE 5. KLİP
MAHMUT GÖRGEN’DEN UNİVERSAL VİBES ALBÜMÜNE 5. KLİP
KAYIP YILLAR'A BEST MODEL'DEN STAR ADAYI
KAYIP YILLAR'A BEST MODEL'DEN STAR ADAYI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

SİYASİ HAYATIMIZIN TAMAMI MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKLE GEÇTİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle