MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

‘İYİ’ DEDİLER ANCAK ÖLDÜ

Ana SayfaGüncel‘İYİ’ DEDİLER ANCAK ÖLDÜ
‘İYİ’ DEDİLER ANCAK ÖLDÜ

Antalya’da görevli polis memuru Fatih Erdoğan, gittiği kursta kullandığı ’’delta kanat’’ıyla yaklaşık 10 metre yükseklikten düşerek ağır yaralandı.

02 Haziran, 2012, Cumartesi 15:00
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

Kaldırıldığı hastanede 4 gün kontrol altında kaldıktan sonra ''Bir şeyin yok'' denilerek taburcu edildiği iddia edilen Erdoğan'ın 9 gün sonra fenalaşması üzerine yeniden götürüldüğü hastanede diyaframında yırtık olduğu tespit edildi. Hastanenin yoğun bakım servisinde 8 gün yaşam mücadelesi veren Erdoğan'ın beyin ölümü gerçekleşti. Erdoğan'ın organlarını bağışlayan aile, ölümde hastanenin ihmali olduğunu iddia etti. ‘Delta Kanat’ıyla 10 metre yükseklikten düşerek hastaneye kaldırılan, ancak ‘bir şeyi yok’ diye taburcu edildikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden polisin ailesi, hastaneye ihmal davası açıyorMuratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 28 yaşındaki polis memuru Fatih Erdoğan, Türk Hava Kurumu'nun açtığı ''delta kanat'' kursuna katıldı. Bir süre teorik eğitim aldıktan sonra uygulama eğitimine geçen Erdoğan, 10 Mayıs'ta delta kanadıyla üçüncü uçuşunda rüzgarın ters esmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü.

Arkadaşlarının çağırdığı ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Erdoğan'ın beyninde ödem olduğu, leğen kemiği ve kaburgasında ise kırık bulunduğu tespit edildi. Hastanenin beyin cerrahi servisinde 4 gün kontrol altında tutulan, beyin ödemi ve kırıklarla ilgili tedavisi yapılan Erdoğan, daha sonra taburcu edildi.

Taburcu edildikten 9 gün sonra fenalaşan Erdoğan, yeniden Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan kontrollerde diyaframında yırtık tespit edilen Erdoğan, ameliyata alındı. Yoğun bakımda 8 gün kalan Erdoğan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışlama kararı aldı. Aile, Fatih Erdoğan'ın ölümünde hastanenin ihmali olduğunu da iddia etti.

Fatih Erdoğan'ın öğretmen olan kardeşi Hilmi Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin taburcu edilmesinin ardından dayanılmaz ağrılar çektiğini belirterek, ''Doktorlar kardeşim için 'Bir şeyi yok. Ağrıları normal, biz gerekeni yaptık. Kırıklar kendi kaynayacak' diyerek taburcu ettiler. Ağrılarının geçmemesi üzerine taburcu olduktan 2 gün sonra Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdük. Ama burada da 'kırıklar nedeniyle ağrı çekiyor' denildi. Özel bir hastaneye götürdük, yine aynı cevabı aldık'' dedi.

Kardeşinin sürekli sağ omzu ve kalbinin ağrıdığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: ''Taburcu olduktan 9 gün sonra fenalaşınca tekrar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gittik. Burada yapılan kontrol sonucunda diyaframında yırtık tespit edildi. Gece 03.00 sıralarında ameliyat kararı alındı. Ameliyatı yapacak hastane başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan çağrıldı. Başhekim, acil servis doktoruna 'Yoğun bakıma kaldırın, ben gelip ameliyat edeceğim' demiş. Sabah 10.00 sıralarında kardeşimin yoğun bakımda kalbi durdu. Başhekim Erdoğan, kalbi durduktan sonra hastaneye gelip kardeşimi ameliyata aldı. Kalbini yeniden çalıştırdılar. 'Neden diyaframdaki yırtık daha önce tespit edilemedi? Acil yapılması gereken ameliyat için neden o kadar beklendi. Kalbi kaç dakika durdu?' gibi sorulara cevap bulamıyoruz.''

Ameliyatın ardından 8 gün yoğun bakımda kalan kardeşinin beyin ölümünün gerçekleştiğini anlatan Erdoğan, kardeşinin ihmaller nedeniyle hayatını kaybettiğini ileri sürdü. İnsan hayatının bu kadar basit olmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, ''İnsanlar artık bu tür ihmaller yüzünden ölmesin. Kardeşim Tunceli'de, terör bölgesinde görev yaptı. Oradan sağ salim geldi, ancak memleketinde ihmalden dolayı öldü. Sorumluların cezalandırılması istiyoruz. Bu nedenle YÖK'e başvuracağız'' diye konuştu.

     Kardeşinin ölümünün ardından organlarını bağışlama kararı aldıklarını belirten Erdoğan, ''İnsanların sağlığına kavuşmasına vesile olmak bize mutluluk verecek. Başka birileri hayat bulursa içimiz ferahlayacak'' dedi.

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan ise, hastanın hastanelerinde yattığı sürede karın ağrısı olduğunu, ilgili bölümlerin ağrının neden kaynaklandığına bakması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, ''Bu bir hatadır. Doktorlar 'Karın ağrısını tramvaya bağladık, bu nedenle başka bölümlere sevkine ihtiyaç duymadık' dedi. Bununla ilgili soruşturma başlattık. Soruşturma, hastanın karın ağrısı şikayeti olmasına rağmen bunun tramvaya bağlanıp taburcu edilmesine yönelik. Bunu araştırıyoruz'' diye konuştu.

ANTALYA EKSPRES

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
TATİL KAÇAMAĞI
TATİL KAÇAMAĞI
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
YİNE DOLU DOLU
YİNE DOLU DOLU
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

MASÖZ İŞ İLANININ ARDINDAN FUHUŞ AĞI ÇIKTI

YAĞIŞ YOK, SICAKLIK 32 DERECEYİ BULACAK

BÖLEN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR SİYASET İSTİYORUZ

SUCUK VE ET ÜRÜNLERİNDE TEK TIRNAKLI ETİ TESPİT EDİLDİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle