MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

KUTSAL MEKANLAR...

Ana SayfaGüncelKUTSAL MEKANLAR...
KUTSAL MEKANLAR...

İslam dininin 5 farzından biri olan hac vazifesini yerine getirmek için Suudi Arabistan’da bulunan hacılar, Mekke şehrindeki kutsal mekanları ziyaret etti. Kabe-i Muazzama’da tavaf yapan ve bir rekat namaza yüz bin rekat namaz sevabı verilen Mescid-i Haram’da namaz kılan hacılar, Mekke’de İslam dini açısından kutsal kabul edilen yerlerini gezdi. İzmir’den Akyol, Balıkesir’den Hacet, Manisa’dan Minder, Düzce’den de Hidayet Turizmin hacıları, geziye Mescid-i Haram’a komşu son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’nın doğduğu ev ile başladı. Minder Turizm Şirket Din Görevlisi Harun Yüksel’in rehberliğinde yapılan gezide hacılar Cin Mescidi, Arafat, Müzdelife, Mina, Sevr Mağarası, Hira Mağarası ve Cennet-ül Mualla Mezarlığı’ı ziyaret etti.

19 Eylül, 2015, Cumartesi 11:16
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol
 Ziyaret edilen her kutsal mekanın özelliğini anlatan din Görevlisi Harun Yüksel, Arafat Dağı’nın eteğinde, ilk Peygamber Hz. Adem ile eşi Hz. Havva’nın burada bir araya geldiklerini ifade etti. Yüksel, Hz. Adem’in cennet çıkarılırken, “Yarabbi biz nefsimize zulm ettik. Eğer bizi af etmezsen; biz husranda olanlardan oluruz” şeklinde Allah’a yalvardığını belirtti. Geçmişte yine hacca geldiğini kaydeden Yüksel’in, “Bir hacı kabenin direğine yaslanmış gözyaşları döküyordu. Baktım, baktım; ‘Yarabbi eğer bu kulun günahlarından ağlıyorsa banada nasip et” şeklindeki sözleri üzerine hacılar gözyaşyarını tutamadı.
         Hac vazifelerini tamamlamalarına artık sayılı günler kaldığını söyleyen Hacet Turizm Genel Müdürü Zekai Öztürk, hacıların Arafat Dağı’na çıkmak için gün saydığını söyledi. Kurban Bayramı’ndan bir gün önce Arife günü tüm hacıların beyaz ihramlarıyla Arafat’ta vakfe yapacağını belirten Genel Müdür Zekai Öztürk, “Arafat’ta vakfe yapmak haccın farzlarındandır. Arafat Mekke’ye 25 kilometre uzaklıkta. Hz. Adem ile Hz. Havva cennetten çıkarıldıktan sonra Arafat’ta tekrar buluşmuşlar. Peygamberimiz de veda hutbesini burada, Cebel-i Rahme tepesinde yani rahmet dağında yapmıştır” dedi.
         Hacılara Mekke’deki ziyaret edilmesi gereken önemli yerleri gezdirdiklerini vurgulayan Hacet Turizm Genel Müdürü Öztürk, hava sıcaklığından ve yoğunluktan dolayı hacıların Arife günü sorun şamamaları için Arfat’ı Müzdelife’yi, şeytan taşlanan Mina’yı ziyaret ettiklerini ifade etti. Öztürk, “Son dönemlerde Suudi Arabistan yönetimi çok güzel düzenlemeler yaptı. Eskisi gibi yığılmalar, sıkışmalar artık olmuyor. Biz yine de hacılarımızın tecrübesizlik yaşamaması için öncesinde Arafat’ı, Müzdelife’yi ve Mina’yı gösterdik. Şimdi hacılarımız sabırsızlıkla Arafat’a çıkmayı bekliyor” şeklinde konuştu.
 
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

YAVUZ KORAL HAYATINI KAYBETTİ
YAVUZ KORAL HAYATINI KAYBETTİ
YENİ PROJELER YOLDA
YENİ PROJELER YOLDA
KIRMIZI HALIDA DA GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR
KIRMIZI HALIDA DA GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
MÜGE ULUSOY’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
MÜGE ULUSOY’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
YEŞİLÇAM’IN TARTIŞMALI YILDIZI
YEŞİLÇAM’IN TARTIŞMALI YILDIZI
YAKINDA AÇILIYOR
YAKINDA AÇILIYOR
BELKİ BİR GÜN
BELKİ BİR GÜN
GELENEKSEL İFTAR DAVETİNE ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ
GELENEKSEL İFTAR DAVETİNE ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ
NURCİHAN’DAN YENİ TEKLİ
NURCİHAN’DAN YENİ TEKLİ
HAYATIN ZORLUĞU SOĞUK BİR RÜZGAR GİBİ YÜZÜNE ÇARPMIŞTI
HAYATIN ZORLUĞU SOĞUK BİR RÜZGAR GİBİ YÜZÜNE ÇARPMIŞTI
ÖZGE FIŞKIN’DAN DUMAN COVER’I
ÖZGE FIŞKIN’DAN DUMAN COVER’I
MÜZİK ADAMLARININ ALMANYA ÇIKARTMASI
MÜZİK ADAMLARININ ALMANYA ÇIKARTMASI
DOSTLAR İFTARDA BULUŞTU
DOSTLAR İFTARDA BULUŞTU
ZEYNEP BOZKAYA’NIN IŞILTISININ SIRRI
ZEYNEP BOZKAYA’NIN IŞILTISININ SIRRI
BİTLİS YÖRESEL YEMEKLERİ SOFRASI’NDA BULUŞTURAN İFTAR
BİTLİS YÖRESEL YEMEKLERİ SOFRASI’NDA BULUŞTURAN İFTAR
GÖZLERDEN UZAK BİR YAŞAM TERCİH ETTİ
GÖZLERDEN UZAK BİR YAŞAM TERCİH ETTİ
İLKBAHAR/YAZ SEZONUNA GÜÇLÜ BİR YORUM
İLKBAHAR/YAZ SEZONUNA GÜÇLÜ BİR YORUM
ÇİLEM ÇİLEM
ÇİLEM ÇİLEM
SHAKESPEARE’E GÖRKEMLİ VE MÜZİKLİ YORUM
SHAKESPEARE’E GÖRKEMLİ VE MÜZİKLİ YORUM

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

İSTANBUL İÇİN SULU SEPKEN UYARISI

BÖYLE OLUR YÖRÜKLERİN İFTARI

KANSERİ YENMEYİ BAŞARDIĞI FORMULÜ AÇIKLADI

EN DÜŞÜK 100 TL, EN YÜKSEK 115 TL

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle