MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

LGS SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE ALTIN DEĞERİNDE 12 TAVSİYE

Ana SayfaEğitimLGS SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE ALTIN DEĞERİNDE 12 TAVSİYE
LGS SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE ALTIN DEĞERİNDE 12 TAVSİYE

Liselere Geçiş Sistemi (LGS)’ye sayılı günler kaldı. Yaklaşık 1 milyon civarı öğrencinin ter dökeceği LGS kapsamındaki merkezi sınav, bu pazar günü 15 Haziran’da yapılacak.

13 Haziran, 2025, Cuma 12:59
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Sınav öncesi dönemde öğrencilerin stresten uzak tutulması gerektiğinin altını çizen Koşuyolu Fen Bilimleri Dershanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Cerit, psikolojik hazırlığının akademik başarı kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Sınav döneminin öğrenciler için akademik ve duygusal açıdan büyük önem taşıdığını anlatan Fatih Cerit, şunları söyledi: “Öğrencilerin son günlerde stresten uzak kalmaları büyük önem taşıyor. Ailelerin, bu süreçte çocuklarına destek olmaları ve onları anlayışla karşılamaları gerekiyor.” dedi.

Sınav sabahı yapılması gerekenler hakkında pratik önerilerde bulunan Fatih Cerit, erken kalkmanın ve dengeli bir kahvaltının günün verimli geçmesi adına önemli olduğunu belirtti. Sınav belgeleri ve gerekli araç-gereçlerin önceden kontrol edilmesinin kaygıyı azaltacağını dile getiren Fatih Cerit, konuşmasına şöyle devam etti:

“Öğrenciler, sınav salonuna zamanında ulaşmalı ve böylece kendilerini rahat ve güvende hissetmelidir. Sınav anında ise, zaman yönetimi çok önemlidir. Öğrenciler, takıldıkları sorularda fazla zaman kaybetmeden diğer sorulara geçmelidir ve zamanı verimli kullanmalıdır.” diye konuştu.

Sınav sürecine yol gösterecek stratejik ipuçları

Sınava girecek öğrencilere, eğitim hayatındaki bu önemli virajı başarıyla geçirmeleri konusunda stratejik ipuçları veren Koşuyolu Fen Bilimleri Dershanesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Cerit, altın değerinde tavsiyeler açıkladı:

1-Kendine güven: Bu zamana kadar öğrendiklerine güven ve elinden gelenin en iyisini yapacağına inan. Başarının ilk adımı, kendine inanmaktır. Kendine güvendiğinde stresin azaldığını ve performansının arttığını göreceksin. Unutma, sınav sadece bilgi değil, aynı zamanda özgüven sınavıdır.

2-Uyku ve beslenme düzeni: Sınavdan önceki gece mutlaka erken yat, sınav sabahı ise hafif ama enerji verici bir kahvaltı yap. Vücut ve zihin sağlığı başarıyı doğrudan etkiler. Uykusuzluk, dikkat dağınıklığına ve hızlı yorulmaya neden olur. Ağır yiyeceklerden kaçınarak, zihninin sınavda daha dinç kalmasını sağla.

3-Zihinsel hazırlık: “Yapabilirim”, “Hazırım” gibi olumlu cümlelerle kendini motive et. Sınav sabahı derin nefes alarak sakin kalmaya çalış. Negatif düşüncelerden uzak dur ve kendine sürekli olumlu telkinlerde bulun. Gerektiğinde gözlerini kapatıp, birkaç dakikalık zihinsel mola ver.

4-Gerekli malzemeleri kontrol et: Sınav giriş evrağı, kimlik belgesi, en az 2 adet yumuşak uçlu kursun kalem, silgi, kalemtıraş, şeffaf pet şişede jelatini soyulmuş su gibi sınavda gereken eşyalarını bir gün öncesinden hazırla. Sabah telaşa gerek kalmaz. Her ihtimali önceden planlamak stresi azaltır.

5-Sınav yeri ve saatini kontrol et: Sınav yerine nasıl gidileceğini ve sınav saatini önceden planla. Gecikme kaygısı yaşamamak için erken yola çık. Trafik, yön karışıklığı gibi riskleri hesaba kat. Mümkünse sınavdan önce sınav binasını gör.

6-Deneme sınavlarıyla prova yap: Gerçek sınav ortamına alışmak için zamanlı deneme sınavları çöz. Bu, hem hızını artırır, hem sınav anındaki stresini azaltır. Soruları sırayla çözerek, pratik yap. Hangi konularda eksik olduğunu da tespit etmiş olursun.

7-Ara vererek tekrar yap: Son günlerde uzun çalışmalar yerine kısa ve sık tekrarlarla bilgileri pekiştir. Bu, bilgilerin kalıcılığını artırır. Dikkatin dağılmadan daha verimli öğrenmeni sağlar. Her tekrar, zihninde konuları tazeler.

8-Pozitif insanlarla vakit geçir: Seni destekleyen, moral veren insanlarla konuş. Olumsuz yorumlardan ve stresli ortamlardan uzak dur. Moral veren bir söz bile motivasyonunu artırabilir. Kaygıyı bulaştıran kişilerden bir süre uzak kalmak faydalı olur.

9-Egzersiz ve temiz hava: Kısa yürüyüşler yap ve açık havada zaman geçir. Bu, zihnini rahatlatır, enerjini tazeler. Stresi azaltmak için hafif fiziksel hareketler etkili olabilir. Aynı zamanda odaklanmanı da güçlendirir.

10-Sınav kitapçığını ve cevap kağıdını kontrol et: Sınav kitapçığı verildiğinde sayfalarını hızlıca karıştırarak baskı hatası olmadığından emin olun. Cevap kağıdındaki bilgilerinizin eksiksiz olduğundan emin olun. Hatalı durum varsa anında gözetmene bildir. Sorunsuz bir başlangıç için bu adım önemlidir.

11-Sınavda Zamana Odaklan, Panik Yapma: Soruları dikkatli oku. Her soru önemli, ama zamanını iyi kullan. Süreyi planlayarak acele etmeden ilerle. Önce kolayları yaparak, moralini yükselt ve zor sorulara sonra dön.

12-Sınavda kurallara uyun: Sınav esnasında hiçbir öğrenciden kalem, silgi gibi eşyalar istemeyin. Birbirinizle konuşmayın. Küçük bir fısıltı bile sınavınızın iptaline neden olabilir.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
MAYA HANBAY CAN ALICI POZLAR
MAYA HANBAY CAN ALICI POZLAR
İLK EVLİLİĞİM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI
İLK EVLİLİĞİM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI
SEMRA ÖZAL,'BANA DERECE BEKLİYORUZ DEMİŞTİ'
SEMRA ÖZAL,'BANA DERECE BEKLİYORUZ DEMİŞTİ'
BARIŞ MANÇO’NUN KIRMIZI SPOR OTOMOBİLİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
BARIŞ MANÇO’NUN KIRMIZI SPOR OTOMOBİLİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
BERRİN KEKLİKLER & MURDA’DAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
BERRİN KEKLİKLER & MURDA’DAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
SICAK YORGAN
SICAK YORGAN
ŞARKILARIM MİRASIMDIR
ŞARKILARIM MİRASIMDIR
CEREN GÜNDOĞDU SEVDAN ATEŞTEN GÖMLEK’LE YAZI İTALYA’DAN SELAMLADI
CEREN GÜNDOĞDU SEVDAN ATEŞTEN GÖMLEK’LE YAZI İTALYA’DAN SELAMLADI
MELİS YELMAN, ROXY SAHNESİNDE
MELİS YELMAN, ROXY SAHNESİNDE
MÜZİK DÜNYASI EKSİKLİĞİ KABUL ETMİYOR
MÜZİK DÜNYASI EKSİKLİĞİ KABUL ETMİYOR
AİLOS İKİNCİ KEZ ALTIN MADALYA ALDI
AİLOS İKİNCİ KEZ ALTIN MADALYA ALDI
SPIRITUA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE
SPIRITUA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE
40'NCI SANAT YILINI KUTLADI
40'NCI SANAT YILINI KUTLADI
YASEMİN ÜNLÜ’DEN VAY
YASEMİN ÜNLÜ’DEN VAY
PELİN ÖZÜLKÜ ‘OH NE ALA MUALLA’ DİYOR
PELİN ÖZÜLKÜ ‘OH NE ALA MUALLA’ DİYOR
AVRUPA'DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR TÜRKİYE 'DEN EMEKLİLİĞİNİZİ ERTELEMEYİN
AVRUPA'DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR TÜRKİYE 'DEN EMEKLİLİĞİNİZİ ERTELEMEYİN

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EĞİTİM

BAŞARI PROFESYONEL SİSTEMATİK BİR STRATEJİDİR

YKS’YE SAYILI GÜNLER KALA UZMANDAN ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

OKULA DÖNÜŞTE MOBİL REKLAMLAR KAZANDIRIYOR

KÜÇÜK KULAÇLAR MADALYALARA ATILDI

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle