MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

LİKYA ORMAN KAMPI KÜL OLDU

Ana SayfaGüncelLİKYA ORMAN KAMPI KÜL OLDU
LİKYA ORMAN KAMPI KÜL OLDU

MUĞLA’NIN Fethiye İlçesi’nde çocukların doğada eğitim göreceği Likya Orman Kampı’nda yangın çıktı. Kamp yetkilisi Yıldız Çokcoşkun, “Bütün öğretmenlerin her bir taşı koyduğu hayalleri yandı. Çocukların geceleri uyurken ‘bu okul bitsin’ diye dua ettiği, çocukların umutları yandı” dedi.

25 Nisan, 2022, Pazartesi 22:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Muğla, Fethiye’deki Göcek mahallesindeki İnlice Köyü’nde bulunan doğada ve gönüllü eğitim projesi Likya Orman Kampı’nda iki gün önce gece yarısı yangın çıktı. Yangında 30 metrekarelik ahşap yapı ile önceki gün dikilen ağaç fidanları tamamen kül oldu.

Fethiye’nin ilk orman projesi olan Likya Orman Kampı’nın yetkilisi Yıldız Çokçoşkun, çocukların, engelli bireylerin doğada eğitim göreceği ve merkeze uzak mahalle okullarında öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ücretsiz atölyelerden faydalanabileceği kampın yanmasına ilişkin şunları söyledi:

“Bizim için çok önemliydi”

“Likya Orman Kampı, Fethiyeliler ve Fethiye’ye yolu düşenler bilirler, burası Fethiye’nin ilk orman okulu projesi… Millî Eğitim Bakanlığı’nın projeyi onayladığı bir yer. Burada çocuklara doğada bilim, sanat, etkinlikler, son dönemde yapılan orman okulu etkinlikleri… Bunların hepsini yapmak için hazırladığımız bir alan. Milli eğitim müdürümüzle bir protokol imzaladık. Hatta o kapsamda şu anda özel eğitim alanında, engelli bireyler gelip burada ders alıyorlar. Organik tarım yapabilecekleri yerler, oyun oynayabilecekleri yerler. Ne dersi alıyorlarsa doğada yapsın istiyoruz. Su hasadını öğrensinler, enerjilerini korumayı öğrensinler, doğal gıdaları öğrensinler diye hazırlamaya çalıştığımız bir yerdi. Yaklaşık bir aydır burada çocuklar geldiğinde güneşte başlarına güneş geçmesin ya da üstünü değiştirebilecekleri küçük kapalı bir alanı olsun diye bir yer hazırlamaya çalışıyorduk. Ahşaptan yapıyorduk, dokuyu bozmamak için. Şurada bir tane ağaç vardı, bizim için çok önemliydi, çam ağacı.”

“İstemediklerini söylediler”

“Burası müstakil parsel ama ben bu işi kamuya gönüllü olarak hibe ediyordum. Küçük bir alan yaptık zaten doğaya zarar gelmesin diye. Bu ağaçları dün diktik, dün diktiğimiz halde yangın dün oldu. Burada elektrik yok, burada şu anda yangın çıkarabilecek hiçbir şey yok. Ustalar buraya sigara izmariti bile atmıyor, bu bilinç ile çalışıyorlar. En son ben ayrıldım dün buradan. Her yeri temizledim, her şeye baktım, mutlu bir şekilde ayrıldım. Çünkü bitmek üzereydi artık… 50 dakika sonra yani tam iftar saati karşı taraftaki evlerdeydim tesadüfen. Buranın iki yerinden alev aldığını gördüm. Kontrollü bir şekilde alev aldı. Arka ormana zarar gelmesin diye sadece evin etrafına yerleştirilen bir şeyler ile bir anda ev havaya fırladı yüksek bir şiddetle. Hepsini izledik. Kendiliğinden çıkan bir yangın değildi. Bir anda alev aldı ve 10 dakika içinde kül oldu. Fethiye’nin orman okulu yandı. Bütün öğretmenlerin her bir taşı koyduğu hayalleri yandı. Çocukların geceleri uyurken bu ‘okul bitsin’ diye dua ettiği çocukların umutları yandı. İstemediklerini söylediler, CİMER’e şikâyet ettiler. CİMER yıkım kararı almadı diye kendileri yakım kararı aldılar.”

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

GÜNDÜZÜM GECEMSİN
GÜNDÜZÜM GECEMSİN
YARIM KALAN AŞKLARA YENİ BİR ŞARKI
YARIM KALAN AŞKLARA YENİ BİR ŞARKI
ÇOCUKLARIM UĞURLU GELDİ
ÇOCUKLARIM UĞURLU GELDİ
USTA İSİMLER TÜYAP’TA BULUŞTU
USTA İSİMLER TÜYAP’TA BULUŞTU
2026'YA UNUTULMAZ BİR KARŞILAMA
2026'YA UNUTULMAZ BİR KARŞILAMA
TÜRKİYE’DE BAĞIMSIZ DİJİTAL İÇERİKTE TARİHİ DÖNÜŞÜM
TÜRKİYE’DE BAĞIMSIZ DİJİTAL İÇERİKTE TARİHİ DÖNÜŞÜM
TASARIM, İLHAM VE SOHBET AYNI SOFRADA BULUŞTU
TASARIM, İLHAM VE SOHBET AYNI SOFRADA BULUŞTU
İÇİNİZİ ÜŞÜTECEK EN GÜZEL KIŞ MANZARALARI
İÇİNİZİ ÜŞÜTECEK EN GÜZEL KIŞ MANZARALARI
ÇOCUKLAR GÜVENDE
ÇOCUKLAR GÜVENDE
YERLİ VE MİLLİ ADELE
YERLİ VE MİLLİ ADELE
HEM KİTABINI HEM ŞARKISINI TANITTI
HEM KİTABINI HEM ŞARKISINI TANITTI
YILBAŞI COŞKUSU BAŞLIYOR
YILBAŞI COŞKUSU BAŞLIYOR
DOĞRU YOLDA İLERLİYORUM
DOĞRU YOLDA İLERLİYORUM
MİSS BEAUTY OF TURKEY 2025’TE İKİNCİ OLDU
MİSS BEAUTY OF TURKEY 2025’TE İKİNCİ OLDU
EMRE ALTINOK’TAN YILIN SON PROJESİ
EMRE ALTINOK’TAN YILIN SON PROJESİ
ARKASINDA LİPÖDEM OLABİLİR
ARKASINDA LİPÖDEM OLABİLİR
TÜRKİYE YILDIZLARINI GÖRKEMLİ BİR GECEYLE SEÇTİ
TÜRKİYE YILDIZLARINI GÖRKEMLİ BİR GECEYLE SEÇTİ
EN İYİ MİLLİ KIYAFET ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN
EN İYİ MİLLİ KIYAFET ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN
SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR
SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR
YANMIŞ BİR YÜREK VAR
YANMIŞ BİR YÜREK VAR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

İSTANBUL’A SOĞUK VE KAR UYARISI

İSPARK OTOPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 62,5'E VARAN ZAM GELDİ! İŞTE 2026 İLÇE İLÇE YENİ TARİFE

ÇOK ÇOCUKLU AİLELERE ASKERLİKTE YENİ DÜZENLEME SİNYALİ

TÜRK ÖĞRENCİLER GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle