MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

MERKEL’E DE YOL GÖRÜNDÜ!..

Ana SayfaDünyaMERKEL’E DE YOL GÖRÜNDÜ!..
MERKEL’E DE YOL GÖRÜNDÜ!..

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yapılan seçimlerde, ilk sonuçlara göre, Sosyal Demokrat Parti açık bir zafer kazandı. Başbakan Merkel’in partisi ise büyük oranda oy kaybetti.

14 Mayıs, 2012, Pazartesi 11:57
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Almanya'nın en kalabalık nüfusuna sahip ve göçmenlerin en yoğun yaşadığı eyalet Kuzey Ren Vestfalya'da seçmenler, yeni eyalet parlamentosunu belirlemek üzere pazar günü sandık başına gitti.

Sandık çıkış anketlerine göre, Sosyal Demokrat Parti oyların yüzde 39’unu aldı. Başbakan Angela Merkel’in partisi Hrıstiyan Demokrat Birlik Parti yüzde 26, Yeşiller Partisi yüzde 12, Hür Demokrat Parti ise yüzde 8,5 civarında oy aldı. Korsanlar Partisi yüzde 7,5 civarında oy alarak daha önceki seçimlerdeki başarısını sürdürürken, Sol Parti yüzde 2,5'lik oy oranıyla yüzde 5 barajını aşamadı.

Son eyalet seçimlerinde, Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi bir azınlık hükümeti kurmuş ancak 2012 bütçesinin parlamentoda kabul edilmemesi üzerine hükümet dağılmıştı. Oyunu Mülheim'da kullanan Eyalet Başbakanı Sosyal Demokrat Partili Hannelore Kraft, bu sırada yaptığı açıklamada, seçimin federal siyasetteki önemine değinmiş ve “Eğer bizim için yani Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi için olumlu sonuç çıkarsa, bu federal seçimler için de önemli bir sinyal olacaktır“ şeklinde konuşmuştu.

RÖTTGEN GÖREVİ BIRAKTI


Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki seçim sonuçları, 2013 yılında yapılacak genel seçimler açısından da öneme sahip. Sonuçların, iktidardaki koalisyon ortakları Hrıstiyan Birlik partileri ve Hür Demokrat Parti üzerinde etkisi olabileceği tahmin ediliyor.

Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Andrea Nahles, Yeşiller ve partisinin başarısını 2013 yılındaki federal seçimler için olumlu bir sinyal olarak nitelendirdi. Nahles, seçimleri Hrıstiyan Demokrat Birlik Partisi ve Angela Merkel için büyük bir yenilgi olarak görüyor.

Norbert Röttgen adaylığında seçimlere katılan Merkel'in partisi Hrıstiyan Demokrat Birlik, eyalette daha önce olmadığı kadar düşük düzeyde oy aldı. “Bugün açık bir yenilgi aldık“ şeklinde konuşan Röttgen, seçimler sonrası partinin Kuzey Ren Vestfalya eyalet başkanlığından ayrıldığını açıkladı. Röttgen, “Bu sonuç, bir an önce eyalet teşkilatı yönetimini bırakmak gerektiğini gösteriyor“ şeklinde konuştu.

KATILIM DÜŞÜK


Öte yandan bir hafta önce Schleswig-Holstein eyaletindeki seçimlerde yüzde 6,9 oranında oy kaybederek büyük bir yenilgi alan Hür Demokrat Parti, Kuzey Ren Vestfalya’daki seçimlerden kısmen daha iyi durumda çıktı.

Seçimlere katılımın, 2010 yılındaki son eyalet seçimlerinde olduğu gibi yine düşük olduğu tahmin ediliyor. 2010 yılı seçimlerinde katılım oranı yüzde 60 idi.

Böylece, ilk sonuçlara göre, Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğu sağlamış durumda. (dw türkçe)


GAZETEPORT.com

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BEŞİKTAŞ'I ÜZMESİNLER RÜZGARI DİJİTAL PLATFORMLARDA ESİYOR
BEŞİKTAŞ'I ÜZMESİNLER RÜZGARI DİJİTAL PLATFORMLARDA ESİYOR
ÇORUM’DA OSMAN ÖZTUNÇ ÇILGINLIĞI
ÇORUM’DA OSMAN ÖZTUNÇ ÇILGINLIĞI
LARA'DAN YENİ ŞARKI ‘ESKİ NUMARALAR’
LARA'DAN YENİ ŞARKI ‘ESKİ NUMARALAR’
ARİF SUSAM'DAN PAVİLİON URLA'DA UNUTULMAZ MÜZİK GECESİ
ARİF SUSAM'DAN PAVİLİON URLA'DA UNUTULMAZ MÜZİK GECESİ
ÇOK SEVDİM YALAN OLDU
ÇOK SEVDİM YALAN OLDU
YAZIN RİTMİNİ YAKALAYAN YENİ DÜET
YAZIN RİTMİNİ YAKALAYAN YENİ DÜET
YAZIN EN İDDİALI YORUMU
YAZIN EN İDDİALI YORUMU
GRİPİN KLASİĞİNE FRANSIZCA YORUM
GRİPİN KLASİĞİNE FRANSIZCA YORUM
MUKADDERAT BU
MUKADDERAT BU
CENK EREN İLE ARMAĞAN ÇAĞLAYAN AYNI SAHNEDE
CENK EREN İLE ARMAĞAN ÇAĞLAYAN AYNI SAHNEDE
KIR KALEMİ AZRAİL
KIR KALEMİ AZRAİL
TUĞÇE ENGİN'DEN ÇOK KONUŞULACAK MAGAZİN PROJESİ
TUĞÇE ENGİN'DEN ÇOK KONUŞULACAK MAGAZİN PROJESİ
SÜPER DÜET
SÜPER DÜET
YENİ İŞ BİRLİKLERİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ
YENİ İŞ BİRLİKLERİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ
KANSER TEDAVİSİ İÇİN KAZAKİSTAN'DAN İZMİR'E GELDİ
KANSER TEDAVİSİ İÇİN KAZAKİSTAN'DAN İZMİR'E GELDİ
KKTC’DE TURİZM RÜZGARI
KKTC’DE TURİZM RÜZGARI
GÜNDÜZ KLİNİKTE, GECE SAHNEDE
GÜNDÜZ KLİNİKTE, GECE SAHNEDE
YETERLİ MİKTARDA SU VE ELEKTROLİT TÜKETİN
YETERLİ MİKTARDA SU VE ELEKTROLİT TÜKETİN
BAŞARIMI EN ETKİLEYECEK KİŞİLERİ SEÇTİM
BAŞARIMI EN ETKİLEYECEK KİŞİLERİ SEÇTİM
GÖKHAN TÜRKMEN SAPANCA'DA KAPALI GİŞE COŞKUSU
GÖKHAN TÜRKMEN SAPANCA'DA KAPALI GİŞE COŞKUSU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
DÜNYA

YAPAY ZEKÂ İLE SAHTE FENOMEN YARATTI, SERVET KAZANDI

TARTIŞMALI PAYLAŞIM SONRASI GÖREVDEN ALINDI

KİM BENİ SEVMEZ Kİ

GAZZE’DEKİ ACI BİLANÇO

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle