MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

METEOROLOJİDEN KORKUTAN UYARI!..

Ana SayfaHaberMETEOROLOJİDEN KORKUTAN UYARI!..
METEOROLOJİDEN KORKUTAN UYARI!..

Meteoroloji Genel Müdürü: Yani eğer sera gazlarındaki artış devam ederse Türkiye’de de dünyadakine benzer şekilde sıcaklıklarda bir miktar yükselmeler yaşanacak.

20 Kasım, 2013, Çarşamba 13:16
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, sera gazlarındaki artışın devam etmesi durumunda sıcaklıklarda yükselme olacağını söyledi. Yağış şiddetinde artış olduğunu belirten Güneş, “Belki bir haftalık yağış, hatta bazen bir aylık yağış bir günde düşebilecek” dedi.

Dünya Meteoroloji Teşkilatı Atmosfer Bilimleri Komisyonu (CAS) 16. Oturumu için Antalya'da bulunan Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel müdürlük olarak küresel iklim modelleri benzeri bölgesel bir model çalışması yürüttüklerini söyledi.

Türkiye'deki üniversitelerle ortaklaşa yürüttükleri çalışmanın ilk sonuçlarını aldıklarını belirten Güneş, bu modelde ilk senaryonun 2040, ikinci senaryonun 2070, üçüncü senaryonun da 2100 yılına göre yapıldığını anlattı.

Güneş, üç periyot halinde yürütülen senaryolar içinde etkilerin ilk 30 yılda beklenmediğini kaydetti.

Tedbirler alınmaz ve sera gazları artmaya devam ederse sonraki yıllar için olumsuz etkilerin görülebileceğine değinen Güneş, "Kötümser senaryoya göre sıcaklık artışları, yağış dağılımındaki bariz farklılıklar, yağış şiddetlerindeki farklılıklar daha fazla göze çarpacak" diye konuştu.

Güneş, bu modele göre iklim değişikliklerinin dünyadakine benzer şekilde Türkiye'de de yansımaları olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Yani eğer sera gazlarındaki artış devam ederse Türkiye'de de dünyadakine benzer şekilde sıcaklıklarda bir miktar yükselmeler yaşanacak. Yağışlarda azalmadan daha çok yağış şiddetlerinin farklılığı var. Mesela dün İtalya Sardunya'da 6 aylık yağış 1.5 saatte düştü.

Genellikle yağış şiddetlerinde bir artış var. Belki bir haftalık yağış, hatta bazen bir aylık yağış 24 saatte veya bir, iki günde düşebilecek. Bunun otomatikman şehirlerin altyapısında ciddi tesiri olacaktır. Sel, su baskınları açısından. Bunların dikkate alınması gerekiyor. Can ve mal kayıplarının artması açısından önem arz ediyor. Değişikliklere yönelik bu tür faaliyetlerin tekrar gözden geçirilmesi, yeni duruma göre uyumlaştırılması lazım."

‘TÜRKİYE ŞANSLI’


Türkiye'nin bulunduğu bölgeye göre "şanslı" olduğunun altını çizen Güneş, nem artışı ve sıcaklık farkı nedeniyle Filipinler'deki benzeri hava olaylarının Türkiye'de yaşanmayacağını düşündüğünü ifade etti.

Geçen sene Türkiye'de metrekareye ortalama 703 milimetre yağış düştüğünü bildiren Güneş, mevsim normalleri ortalamasının 643 milimetre olduğunu söyledi.

‘MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE YAĞIŞ BEKLİYORUZ’


Güneş, "Geçen sene, bir önceki seneden de yüksek oldu. Şu anda böyle bir risk yok. Mevsim normalleri civarında yağış alıyoruz. Önümüzdeki aylarda yine batı bölgelerimizde mevsim normallerinin bir miktar üzerinde yağış bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:http://www.gazeteport.com.tr/haber/151694/bir-aylik-yagis-bir-gunde-dusebilir

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DENİZ SEKİ YENİDEN AVLU ALAÇATI SAHNESİNDE
DENİZ SEKİ YENİDEN AVLU ALAÇATI SAHNESİNDE
AYŞE EKİZ’DEN BİR HÜREL KLASİĞİ
AYŞE EKİZ’DEN BİR HÜREL KLASİĞİ
DEFNE SAMYELİ’DEN MÜZİKSEVERLERE SÜRPRİZ
DEFNE SAMYELİ’DEN MÜZİKSEVERLERE SÜRPRİZ
MELEK MOSSO KONSERİNDE İZDİHAM YAŞANDI
MELEK MOSSO KONSERİNDE İZDİHAM YAŞANDI
MÜZİK DÜNYASININ YENİ PARLAYAN YILDIZI
MÜZİK DÜNYASININ YENİ PARLAYAN YILDIZI
SİNAN AKBAŞ GENÇLERE SESLENECEK
SİNAN AKBAŞ GENÇLERE SESLENECEK
MELİS YELMAN’DAN ÖZGÜN BİR YORUM
MELİS YELMAN’DAN ÖZGÜN BİR YORUM
90’LAR POP’UNA YENİ BİR DOKUNUŞ
90’LAR POP’UNA YENİ BİR DOKUNUŞ
DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
MODELLİĞİ YENİDEN TANIMLIYOR
MODELLİĞİ YENİDEN TANIMLIYOR
TİYARO SALONLARI DOLU
TİYARO SALONLARI DOLU
SİSLEY PARİS,TÜRKİYE’DE
SİSLEY PARİS,TÜRKİYE’DE
HARBİYE’DE KAHKAHALAR HAVADA UÇUŞTU
HARBİYE’DE KAHKAHALAR HAVADA UÇUŞTU
TEFO & SEKO VE SERDAR ORTAÇ’TAN YAZA YENİ HEYECAN
TEFO & SEKO VE SERDAR ORTAÇ’TAN YAZA YENİ HEYECAN
KULYAS 2'DEN GÖRKEMLİ GALA
KULYAS 2'DEN GÖRKEMLİ GALA
SERACETTİN YAMAR BU PROGRAMLA YÜREKLERE DOKUNACAK
SERACETTİN YAMAR BU PROGRAMLA YÜREKLERE DOKUNACAK
YAZ AKŞAMLARINA YENİ BİR SOLUK
YAZ AKŞAMLARINA YENİ BİR SOLUK
İKİNCİ ŞARKISI İÇİN STÜDYOYA GİRİYOR
İKİNCİ ŞARKISI İÇİN STÜDYOYA GİRİYOR
OYA BAŞAR VE BEGÜM BİRGÖREN’LE KAHKAHA DOLU BİR YAZ AKŞAMI
OYA BAŞAR VE BEGÜM BİRGÖREN’LE KAHKAHA DOLU BİR YAZ AKŞAMI
GLASXS’TEN YAZ AŞKI HİKAYESİ
GLASXS’TEN YAZ AŞKI HİKAYESİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

SİYASİ HAYATIMIZIN TAMAMI MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKLE GEÇTİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle