MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Ana SayfaMagazinÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri Töreni’nde toplumsal dönüşüme katkı sunan Türkiye’nin önde gelen markalardan 30 proje ödüllendirildi.

07 Mart, 2026, Cumartesi 11:26
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri Töreni, 5 Mart 2026 tarihinde İş Sanat Kültür Merkezi’nde yapıldı. “İnsana, Gezegene ve Geleceğe Değer” temasıyla düzenlenen zirvede; toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve sosyal etki alanlarında fark yaratan projeler 8 ayrı kategoride toplam 30 ödülle onurlandırıldı.

Sunuculuğunu başarılı oyuncu ve televizyon sunucusu Ceyda Düvenci’nin üstlendiği zirve; iş dünyası, sanat ve sivil toplum dünyasından birçok önemli ismi bir araya getirdi.

Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucu Başkanı Nazlı Demirel yaptığı açılış konuşmasında, eşitliği söylemden eyleme, eylemden ölçülebilir etkiye, etkiden sürdürülebilir modele taşıma hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Demirel, “Çünkü biliyoruz ki; insana değer vermeyen bir ekonomi büyüyemez, gezegene değer vermeyen bir sistem sürdürülemez, geleceğe değer vermeyen bir kurum varlığını koruyamaz. Dolayısıyla bugün burada bulunan her marka, her lider, her paydaş; Türkiye’nin eşitlik hikâyesinin aktif bir öznesidir. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Atatürk’ün vizyonunu yalnızca anmak değil, veriyle, stratejiyle ve cesaretle ileri taşımak zorundayız” dedi.

“Kadınların işgücüne katılımı hâlâ yüzde 36 seviyelerinde”

Demirel konuşmasını şöyle sürdürdü: “2025 verilerine göre kadınların işgücüne katılımı hâlâ yüzde 36 seviyelerinde kalırken, erkeklerde bu oran yüzde 71’i buluyor. Bu fark, bu ülkenin potansiyelinin yarısının henüz tam kapasiteyle ekonomiye dahil edilemediğinin resmidir. Karar mekanizmalarında Borsa İstanbul’da yönetim kurullarındaki kadın oranı, son raporlara göre ancak yüzde 19,4’e ulaşabildi. Yani dev şirketlerimizin yönetim masalarında her 5 sandalyeden hâlâ sadece biri kadınlara ait. Türkiye’de her 5 girişimciden yalnızca biri kadın. STEM dediğimiz bilim ve teknoloji mezuniyetlerinde kadınlar yüzde 37’lere ulaşsa da teknoloji sektörünün zirvelerinde bu kalıcılık maalesef aynı hızla artmıyor.”

Bu yıl “İnsana, Gezegene ve Geleceğe Değer” temasıyla düzenlenen organizasyon kapsamında, eşitlik, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve sosyal fayda başlıkları gün boyu gerçekleştirilen oturum ve farkındalık bölümleriyle ele alındı. Uluslararası katılımlı panellerde iş dünyasında dönüşüm, kapsayıcı liderlik ve sürdürülebilirlik uygulamaları değerlendirilirken; özel farkındalık bölümlerinde bireysel iyilik hali, şiddetle mücadele ve çevresel sorumluluk konuları gündeme taşındı.

8 Kategoride 30 Proje Ödülle Taçlandırıldı

Toplumsal cinsiyet eşitliği, kapsayıcılık ve sürdürülebilir sosyal fayda odaklı projelerin öne çıktığı törende, Alarko Holding, Arzum, Aygaz, Beko, Cargill Türkiye, CarrefourSA, Çimsa, DeFacto, FLO Group, Hepsiburada, Hyundai Motor Türkiye, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Koton, L'Oréal Türkiye, Nesfit, Okey Türkiye, Opet, Orzax, Profilo, QNB Türkiye, Takeda Türkiye, Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), Turkcell, Türk Telekom, ÜÇGE Grup Şirketleri, Vodafone Türkiye, Wilco Group, Yapı Kredi Portföy ve Yeşim Grup hem iş dünyasında hem de toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyen projeleriyle ödüllerini aldı.

8 ana kategoride toplam 30 proje ödüle layık görülürken, kategorilerin birincileri ise şöyle sıralandı:

• Kadın Girişimciliği ve Kadın Gücünün Desteklenmesi: QNB Türkiye – Kadınlar için İhracat Akademisi

• Kadın İstihdamı ve İş Yaşamında Fırsat Eşitliği: Koton – El Emeği Koleksiyonu Projesi

• Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci: Turkcell – Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ Projesi

• Çeşitlilik, Kapsayıcılık ve İyilik Hali Uygulamaları: L’Oréal Türkiye – 50+ Tekno Kadın Guru Programı

• Eğitim, Kültür, Sanat ve Bilimde Fırsat Eşitliği: Takeda Türkiye – STEM Kızlara İyi Gelecek

• Medya, İletişim ve Diğer Yenilikçi Sosyal Fayda Projeleri: Yapı Kredi Portföy – Kendine Yatırım Yapan Kadınlar

• Kadın Odaklı Sağlık ve Esenlik Temalı Farkındalık Projeleri: Nesfit – Nesfit Pembe Kurdele

• Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetle Mücadele: İzmir Gazeteciler Cemiyeti – NAR: Şiddete Karşı İletişim

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

UNUTULMAZ BESTELER AYAKTA ALKIŞLANDI
UNUTULMAZ BESTELER AYAKTA ALKIŞLANDI
DÖRT YÜZ GÖRME ENGELLİ SEVİNDİRLDİ
DÖRT YÜZ GÖRME ENGELLİ SEVİNDİRLDİ
HAYATIMI YAZIYORUM
HAYATIMI YAZIYORUM
BAHARA ZARİF BİR MERHABA
BAHARA ZARİF BİR MERHABA
DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU
DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU
ECE VAHAPOĞLU’NA ‘GELİN TAKIMI 3’ SÜRPRİZİ
ECE VAHAPOĞLU’NA ‘GELİN TAKIMI 3’ SÜRPRİZİ
SINAV BASKISI RİSKLİ ARAYIŞLARI ARTTIRIYOR
SINAV BASKISI RİSKLİ ARAYIŞLARI ARTTIRIYOR
ŞİMDİ ÇOK UZAKTASIN
ŞİMDİ ÇOK UZAKTASIN
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE ARTAN BAŞ AĞRILARINI
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE ARTAN BAŞ AĞRILARINI
‘SONSUZ GÜZEL’ FİLMİNDE BAŞROL FERHAN VURAL’IN
‘SONSUZ GÜZEL’ FİLMİNDE BAŞROL FERHAN VURAL’IN
NAZ ŞENLENDİRİCİ’YE SİBEL CAN’DAN BÜYÜK DESTEK
NAZ ŞENLENDİRİCİ’YE SİBEL CAN’DAN BÜYÜK DESTEK
KALBİMİZ SENİNLE
KALBİMİZ SENİNLE
YEDİ YIL SONRA YENİ SÜRPRİZ
YEDİ YIL SONRA YENİ SÜRPRİZ
YAZA MERHABA ŞARKINIZ GAMZE KARTA’DAN
YAZA MERHABA ŞARKINIZ GAMZE KARTA’DAN
YURT DIŞINA DEMİR ATTI
YURT DIŞINA DEMİR ATTI
ŞAHİN İNAN ZİRVEYE OTURDU
ŞAHİN İNAN ZİRVEYE OTURDU
TOZ VE IŞIK SERGİSİ KAPILARINI AÇIYOR
TOZ VE IŞIK SERGİSİ KAPILARINI AÇIYOR
KÜÇÜK AHMED İÇİN ZORLU MÜCADELE SÜRÜYOR
KÜÇÜK AHMED İÇİN ZORLU MÜCADELE SÜRÜYOR
İKİLEM VE TUĞBA YURT AYNI HİKÂYEDE BULUŞTU
İKİLEM VE TUĞBA YURT AYNI HİKÂYEDE BULUŞTU
ZAMANSIZ BİR YORUM
ZAMANSIZ BİR YORUM

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
MAGAZİN

UNUTULMAZ BESTELER AYAKTA ALKIŞLANDI

DÖRT YÜZ GÖRME ENGELLİ SEVİNDİRLDİ

HAYATIMI YAZIYORUM

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle