MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

OGS VE KGS KALKIYOR!..

Ana SayfaHaberOGS VE KGS KALKIYOR!..
OGS VE KGS KALKIYOR!..

Kuyrukları sona erdirecek müjde, Bakan Binali Yıldırım’dan geldi.

25 Mayıs, 2012, Cuma 23:42
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yollarda zaman kaybına sebep olan OGS ve KGS'nin EGS adı altında tek sisteme dönüşeceğini söyledi. Yıldırım, bununla ilgili çalışmaların temmuz- ağustos aylarında biteceğinin de haberini verdi.

"Akıllı Ulaşım Sistemleri Çalıştayı"nda konuşan Yıldırım, Akıllı Ulaşım Sistemleri'nin, yol ve altyapı olmadan tek başına bir işe yaramayacağını belirterek "Akıllı Ulaşım Sistemleri, mevcut altyapımızı en etkin kullanmak için önemli bir araçtır. İnsanların yaşam koçu diye bir tarifi var ya; trafikte de Akıllı Ulaşım Sistemleri, sizin yaşam koçluğunuzu yapıyor" dedi.

KGS DEVRİ BİTİYOR

İstanbul trafiğinin nedenlerinden birisinin yolların etkin kullanılamaması olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Otoyollarımızda KGS ve OGS var. OGS hadi diyelim, biraz daha zaman tasarrufu sağlıyor. Ama KGS maalesef ciddi anlamda bir zaman kaybına sebep oluyor. Şimdi bunları kaldırıyoruz. Hepsi tek sistem olacak. EGS, sistemin adı. Temmuz- ağustos aylarında devreye sokuyoruz. Direkt aracınızı algılayacak ve geçeceksiniz. Ve bedava dağıtılacak, belki de çok cüz'i bir paraya; bilmiyorum" dedi.

HALİÇ KÖPRÜSÜ'NÜN BOZUK PARÇASI 1-2 AY İÇİNDE YENİLENECEK

Konuşmasının ardından çalıştayın açılışını gerçekleştiren Yıldırım, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Geçtiğimiz günlerde Haliç Köprüsü'nde yaşanan ayrılma hatırlatılarak, köprü, viyadük ve anayollardaki deprem çalışmalarının sorulması üzerine Yıldırım, son 3 yıldır Boğaz köprüleri, Haliç, otoyollar ve anayollardaki sanat yapıları da dahil olmak üzere, köprülerde ve viyadüklerde depreme yönelik inceleme ve güçlendirmelerin yapıldığını anlattı. Yıldırım, deprem güçlendirme ve inceleme programlarında herhangi bir aksaklığın olmadığını söyleyerek "Haliç Köprüsü'nde yaşanan olay, bununla alakalı değil. Köprünün Edirnekapı tarafındaki yola bağlantısındaki son taşıyıcı kirişin altında bulunan izolatör, bir şekilde deforme olmuş, bozulmuş. Dolayısıyla o kirişin, kolona oturma mesafesi azalınca bir kot farkı oluşmuş vaziyette. Arkadaşlar süratle müdahale ettiler ve aynı gün köprüyü trafiğe açtılar. Zaten şerit kısıtlaması vardı, tamamını açtılar. Önümüzdeki bir - iki ay içerisinde de o parça yeniden imal ettiriliyor, yeniden yerine konacak" diye konuştu.

"UZMANLAR İSTİHAREYE Mİ YATMIŞ?"

Haliç Köprüsü'ndeki olay için bazı uzmanların, "Altı bataklık olduğu için oturmanın devam edebileceği" yönündeki açıklamaları sorulunca Yıldırım şu cevabı verdi:  

"O uzmanlar istihareye mi yatmış, rüyasında mı görmüş? Böyle bir şey yok. Nerede bataklık var? Olay yerine gitmişler mi? Bataklıkla bir alakası yok. 40 yıldır çalışan bir köprüden bahsediyoruz. Oturma olan yerin de köprüyle ve Haliç'le alakası yok. Tamamen kara tarafında, Edirnekapı'ya yakın bir bağlantı yerinde olan bir hadisedir. Bilmeden, görmeden, incelemeden, aklına geldiği gibi konuşmak, Türkiye'de moda oldu. Amaç dikkati çekmekse yapılacak bilimsel çalışmalarla, halka yönelik güzel hizmetlerle dikkati çekmek daha anlamlı. İnsanları gereksiz telaşa, paniğe sevk edecek davranışların bu ülkeye bir faydası yok"
 

sondakika

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

AŞK PERİSİ
AŞK PERİSİ
DUMAN KLASİĞİNE KAFADAR İMZASI
DUMAN KLASİĞİNE KAFADAR İMZASI
KADİR İNANIR'IN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
KADİR İNANIR'IN CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU
CEM ÖZER CENNETLİK OLDU
CEM ÖZER CENNETLİK OLDU
AYBÜKE ALBERE'DEN BOMBA 90'LAR İTİRAFI
AYBÜKE ALBERE'DEN BOMBA 90'LAR İTİRAFI
TÜRK MÜZİĞİNDE YENİ BİR HİKÂYE
TÜRK MÜZİĞİNDE YENİ BİR HİKÂYE
HERKES ÖLDÜRÜR SEVDİĞİNİ
HERKES ÖLDÜRÜR SEVDİĞİNİ
MASAL GİBİ DÜĞÜN
MASAL GİBİ DÜĞÜN
YİNE Mİ YOLLAR
YİNE Mİ YOLLAR
HASTAYIM SANA
HASTAYIM SANA
MÜZİK DÜNYASININ HEDİYE’Sİ
MÜZİK DÜNYASININ HEDİYE’Sİ
USTA GAZETECİ TEVFİK YENER HAYATINI KAYBETTİ
USTA GAZETECİ TEVFİK YENER HAYATINI KAYBETTİ
DÖRT MEVSİM, DÖRT DUYGU,TEK BİR YOLCULUK
DÖRT MEVSİM, DÖRT DUYGU,TEK BİR YOLCULUK
İZMIR’DE UZAY MERAKLILARIYLA BULUŞUYOR
İZMIR’DE UZAY MERAKLILARIYLA BULUŞUYOR
GÜLDEN’DEN SELÇUK BALCI’YA KARADENİZ SÜRPRİZİ
GÜLDEN’DEN SELÇUK BALCI’YA KARADENİZ SÜRPRİZİ
KİM BU MAVİ GÖZLÜ
KİM BU MAVİ GÖZLÜ
BOSS CUP TENİS TURNUVASI GÖRKEMLİ FİNALLE SONA ERDİ
BOSS CUP TENİS TURNUVASI GÖRKEMLİ FİNALLE SONA ERDİ
NASREDDİN HOCA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ'NDE YILDIZLAR GEÇİDİ
NASREDDİN HOCA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ'NDE YILDIZLAR GEÇİDİ
İZMİR’DE BİR KEZ DAHA ŞEBNEM FERAH RÜZGARI ESTİ
İZMİR’DE BİR KEZ DAHA ŞEBNEM FERAH RÜZGARI ESTİ
DAVETLİLERİ KLİNİĞİNDE AĞIRLADI
DAVETLİLERİ KLİNİĞİNDE AĞIRLADI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

SUSTURDUĞUNUZ O SESİ DİNLEYİN

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle