MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

PARALEL YAPILANMANIN ADAMLARI…..

Ana SayfaGüncelPARALEL YAPILANMANIN ADAMLARI…..
PARALEL YAPILANMANIN ADAMLARI…..

2010 KPSS skandalını organize eden ekibin FETÖ’cü cuntanın uzantıları olduğu tartışmaları, darbe girişimi sonrası yeni bir boyut eklendi. 2010 KPSS sınavında soruların tamamını bilen 3 bin 227 soru hırsızından 580’nin asker eşi olduğu belirlendi.

25 Temmuz, 2016, Pazartesi 13:50
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 Darbeci subayların eşleri soru hırsızı çıktı: Kocaları darbeci, eşleri ya kopyacı ya da soru hırsızı

Türkiye'yi sarsan 2010 KPSS skandalını organize eden ekibin FETÖ'cü cuntanın uzantıları olduğu tartışmaları, darbe girişimi sonrası yeni bir boyut eklendi. Önceki gün ortaya atılan iddia bugün aydınlığa kavuştu. 2010 KPSS sınavında soruların tamamını bilen 3 bin 227 soru hırsızından 580'nin darbeye destek veren cuntacı subayların eşleri olduğu belirlendi.

KOCALARI DARBECİ KENDİLERİ SORU HIRSIZI

2010 KPSS skandalının ardından 40'tan fazla genci intihara sürükleyen soru hırsızlarının araştırılması darbe girişiminden hemen önce tamamlandı. Çok sayıda öğretmen ve kamu çalışanı, olaya adının karışmasının ardından hakkında soruşturma açıldı.

Soruların sızdırıldığı 2010 KPSS’de yüksek puan alan zanlılar, darbe şüphelisi bazı askerlerin eşi çıktı. Milli Savunma Bakanlığı ve ÖSYM’nin yürüttüğü soruşturmada, darbeci askerlerin kamu kurumları sınavlarına giren eş ve yakınları incelemeye alındı. FETÖ’nün darbe girişiminde gözaltına alınan Marmaris'te 2 polisi şehit eden askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ile Askeri Casusluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer’in eşlerinin KPSS şüphelisi olduğu belirlendi.

İLK DAVA GEÇTİĞİMİZ YIL ARALIK AYINDA AÇILMIŞTI

2010 KPSS sınavında 3 bin 227 kişi soruların tamamını bilmişti. Bunlardan 580 kişinin subay eşi olduğu tespit edildi. Milli Savunma Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yürütülen soruşturmada, bunların 40’ının darbecilerin eşi veya yakını olduğu ortaya çıktı. Soruşturma 540 aday üzerinde devam ediyor. ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010’da yapılan genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarından oluşan KPSS’de soruların çalınmasına ve sınava girenlere dağıtılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ilk dava, 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015’te açılmıştı.

PARALEL YAPILANMANIN ADAMLARI

Soruların sızdırıldığı 2010 KPSS'de yüksek puan alan zanlıların darbe şüphelisi bazı askerlerin eşi çıkması üzerine, darbe girişimi ve öncesinde başlatılan "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanması" ve KPSS sorularının sızdırılması davalarına ilişkin soruşturmalar, darbeci askerlerin kamu kurumları sınavlarına giren eş ve yakınları üzerinde derinleştirilecek.

 

FETÖ'nün darbe girişiminde gözaltına alınan askerlerden Deniz Yüzbaşı Haldun Gülmez ile askeri casusluk soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Binbaşı Recep Zafer'in eşlerinin KPSS şüphelisi olduğu belirlenmişti. Firari Recep Zafer, İzmir'deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

KOCASI POLİS KATİLİ KENDİSİ SORU HIRSIZI

Savcılık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran askerler arasında bulunan, üzerinde Erdoğan ve hükümete yönelik bedduanın da yer aldığı Deniz Yüzbaşı Gülmez'in eşi Kübra Gülmez ile tutuklanan Binbaşı Zafer'in eşi Zeynep Afra Zafer'in de 2010 KPSS zanlıları arasında bulunması üzerine, asker eşleri ve KPSS'de yüksek puan alan yakınlarına ilişkin bağlantıların da mercek altına alınması bekleniyor.Gözaltındaki bazı subayların eşlerinin özellikle 2010 KPSS'deki soruların sızdırılması davasında şüpheliler arasında yer alması üzerine asker eşleri ve yakınlarına ilişkin bağlantıların da mercek altına alınması bekleniyor.

ZANLI 580 KİŞİ MERCEK ALTINDA

Bu kapsamda, 2010 KPSS soruşturması kapsamındaki zanlı 580 kişinin subay eşi olduğu ve bunların KPSS'de 100 ve üzerinde soruya doğru cevap verip, sınavı kazandıkları tespitine ilişkin ayrıntıların gün yüzüne çıkarılması için de bağlantılar derinleştirilecek.

ASKERİ CASUSLUK VE KPSS SORUŞTURMALARI

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulunun (MASAK) hazırladığı raporda, TSK'nın kritik birimlerinde görev yapan bazı subayların eşlerinin FETÖ'ye "himmet" adı altında para ödediğine ilişkin iddialar yer almıştı.

İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatılmıştı. Aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin hazırladığı ve Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanıklara, "FETÖ üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlamaları yöneltiliyor.

ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010'da yapılan genel yetenek, genel kültür ve eğitim bilimleri alanlarından oluşan KPSS'de soruların çalınmasına ve sınava girenlere dağıtılmasına ilişkin soruşturma kapsamında ilk dava, 230 kişi hakkında 25 Aralık 2015'te açılmıştı.KAYNAK:İyigunler.net

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
PODYUMLARDAN MÜZİK DÜNYASINA
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
SİLİKON VADİSİ’NDE ÖMER HOCA İÇİN UMUT SEFERBERLİĞİ
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
KAYA GİBİ MODACIM BENİ DE TAŞ GİBİ YAPTI
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
BEYZA SARI’DAN PODYUMDA BÜYÜK ÇIKIŞ
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
DERYA CAMUZOĞLU YENİ SEZONA BOMBA GİBİ GİRİYOR
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
YELİZ VE MELİS KARDEŞLERDEN MÜZİK ATAĞI
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
BEN DE SELANİK GÖÇMENİYİM
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
FARKLI SESLER, ORTAK BİR DUYGU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
UFUK VE UMUT ÖZKAN KARDEŞLER İLK KEZ AHVALDE BULUŞTU
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
İLKER UZUNALAN DÜNYAEVİNE GİRDİ
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE DESTEK OLDU
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
BURSA AYNI PROJELERİ 13 YIL DAHA BEKLEYEMEZ
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
TÜRKİYE'DEN İBİZA'NIN ZİRVESİNE
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
ŞORAY UZUN'DAN DENİZDE AKSİYON GÖRÜNTÜLERİ
TATİL KAÇAMAĞI
TATİL KAÇAMAĞI
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
VERA PROJESİ KAPSAMINDA DUYGUSAL BİR DÜET
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
KUBAT ‘TEOMAN ŞARKILARI’ PROJESİNDE
YİNE DOLU DOLU
YİNE DOLU DOLU
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
ANJELİKA AKBAR VE SUREN MAKSUTOV DÜETİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ
LUCA ARTİKOV’DAN TOP OF MODEL UNİVERSE SÜRPRİZİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

MASÖZ İŞ İLANININ ARDINDAN FUHUŞ AĞI ÇIKTI

YAĞIŞ YOK, SICAKLIK 32 DERECEYİ BULACAK

BÖLEN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR SİYASET İSTİYORUZ

SUCUK VE ET ÜRÜNLERİNDE TEK TIRNAKLI ETİ TESPİT EDİLDİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle