MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

"PKK 9 VANLI GENCİ KURŞUNA DİZDİ"

Ana SayfaHaber"PKK 9 VANLI GENCİ KURŞUNA DİZDİ"
"PKK 9 VANLI GENCİ KURŞUNA DİZDİ"

Doğu ve Güneydoğu’daki faili meçhul cinayetlerle ilgili, yeni bilgi ve iddialar gelmeye devam ediyor. Bir gizli tanığın son ifadesi şok etti. Gizli tanık, PKK’nın iç infazlarını anlattı: Vanlı 9 genci ’ajan olabilir’ diyerek kurşuna dizdiler.

18 Mart, 2012, Pazar 13:56
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

Faili meçhuller soruşturmasını genişleterek terör örgütü PKK'nın iç infazlarını da mercek altına alan Diyarbakır Başsavcılığı, tüyler ürperten veriler elde etti. Uzun yıllar PKK'da üst düzey yöneticilik yapan 'Hayat' kod adlı gizli tanık, Zagros bölgesinde şahit olduğu örgüt içi infazları savcıya tek tek anlattı: "1990'da Van'dan gelen 9 genç vardı. 16-19 yaşlarındaki gençler gönüllü olarak PKK'ya katılmıştı. Bir ikisi Van Türkmen lehçesini konuşuyordu. Bunlar 'ajan olabilir' denilerek Urmiye kırsalında 200 PKK'lı militan önünde kurşuna dizildiler. İnfaz emrini Bayık ile Karayılan verdi."

Gönüllü gelmişlerdi kurşuna dizildiler

Doğu ve Güneydoğu'da işlenen faili meçhul ve kayıplarla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, bir ay önce soruşturmayı genişleterek terör örgütü PKK'nın iç infazlarını da mercek altına aldı. Uzun yıllar PKK içinde üst düzey yöneticilik yapan bir kişi 'Hayat' kod adıyla gizli tanıklığı kabul ederek önemli açıklamalarda bulundu. PKK'nın Zagros bölgesinde faaliyetlerde bulunurken birçok örgüt içi infaza şahit olduğunu anlatan Hayat, "1990 yılında Van'dan gelen 9 genç vardı. 16-19 yaşlarındaki bu gençler gönüllü olarak PKK'ya katılmıştı. İçlerinde bir iki tanesi Van Türkmen lehçesini konuşuyordu. Bunlar 'ajan olabilir' denilerek Urmiye kırsalında 200 PKK'lı militan önünde kurşuna dizildi. İnfaz emrini Cemil Bayık ile Murat Karayılan verdi." dedi.

Gizli tanık, örgütten 10 yıl önce ayrıldığını ve yeni bir hayata başladığını anlattı. Şu ifadeleri kullandı: "PKK içinde öyle bir sistem kurulmuş ki yan yana gelen iki kişi bile 'üst yönetimin adamı' şüphesiyle birbirine yaklaşır. Bu yüzden kimse örgütü eleştiremez. Eleştiren bir gün muhakkak öldürülür. Başkaleli Savaş adındaki bir genç 'Halk ordusuysak esrardan, kaçakçılıktan vazgeçmeliyiz' sözleri sebebiyle öldürüldü." şeklinde konuştu.

Çocuğunu dağa göndermeyen 60 aileye saldırı

PKK'nın 1993 yılında Doğu ve Güneydoğu'da bazı bölgeleri 'kurtarılmış' bölge ilan ettiğini ve o bölgelere hiçbir güvenlik gücünün giremediğini anlatan gizli tanık Hayat, eleman ihtiyacının karşılanması için bölge halkından çocuklarını dağa göndermelerinin istendiğini belirtti. Gizli tanık, ifadesini şöyle sürdürdü: "(Her aileden bir genç dağa gönderilecek) denmişti. Çocukların askere gönderildiği gibi dağa gönderilmesi istendi. Bazı aileler, çocuklarını okumaları için batı illerine gönderdi. Bazıları da PKK'ya direndi ve çocuğunu vermedi. Van'da çocuğunu PKK'ya vermeyen 60 aileye saldırı düzenlendi, birer ikişer ferdi öldürüldü. Böylece çevreye gözdağı veriliyordu."

Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı, Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü'nün yanı sıra Şemdin Sakık'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda eski örgüt yöneticisinin de ifadesine başvurmuştu. Güneydoğu'da, büyük bölümü 1990-1995 yılları arasında gerçekleşen 17 bin kayıp ve faili meçhul cinayet olduğu belirtiliyor. Savcılar, bunlardan 9 bin faili meçhulün terör örgütü PKK'nın iç infazları sonunda gerçekleştiğini değerlendiriyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KARON ESTATE AGENTS GÜVENİLİR GAYRİMENKUL ORTAĞINIZ TAYLAND’DA
KARON ESTATE AGENTS GÜVENİLİR GAYRİMENKUL ORTAĞINIZ TAYLAND’DA
ENGİN DEMİRCİOĞLU’NA ANTALYA’DA “ENİŞTE” SEVGİSİ
ENGİN DEMİRCİOĞLU’NA ANTALYA’DA “ENİŞTE” SEVGİSİ
BESTE ATÖLYESİ KADER KARAKAŞ YENİDEN
BESTE ATÖLYESİ KADER KARAKAŞ YENİDEN
KADINA SAĞLIK İKİNCİ SEZONUYLA DEVAM EDİYOR
KADINA SAĞLIK İKİNCİ SEZONUYLA DEVAM EDİYOR
DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA MUHTEŞEM YETENEK
DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA MUHTEŞEM YETENEK
İLK GÖRÜŞTE DİYENLER
İLK GÖRÜŞTE DİYENLER
SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU
SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU
EMEĞİMİ ÇALDILAR
EMEĞİMİ ÇALDILAR
MOSKOVA FASHİON WEEK’TE EMRE ERDEMOĞLU İMZASI
MOSKOVA FASHİON WEEK’TE EMRE ERDEMOĞLU İMZASI
FENOMEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
FENOMEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
GÜLİZ AYLA 5. KEZ AMERİKA TURNESİNDE
GÜLİZ AYLA 5. KEZ AMERİKA TURNESİNDE
GÖKÇE NEFESLERİ KESTİ
GÖKÇE NEFESLERİ KESTİ
ÇİĞDEM GÜRDAL 'DAN 'BODRUM'DA SARI YAZ'
ÇİĞDEM GÜRDAL 'DAN 'BODRUM'DA SARI YAZ'
FATMANUR GÖÇMEZ’LE DOĞADA MÜZİK
FATMANUR GÖÇMEZ’LE DOĞADA MÜZİK
YAPAY ZEKA DESTEKLİ SAÇ EKİM TEKNOLOJİSİYLE AĞIRLADI
YAPAY ZEKA DESTEKLİ SAÇ EKİM TEKNOLOJİSİYLE AĞIRLADI
BIRAKTIM KENDİMİ
BIRAKTIM KENDİMİ
KALICI MAKYAJLA HER ZAMAN BAKIMLI OLUN
KALICI MAKYAJLA HER ZAMAN BAKIMLI OLUN
GİRNE FEST 25’TE YILDIZLAR GEÇİDİ
GİRNE FEST 25’TE YILDIZLAR GEÇİDİ
AYE’DEN YENİ SİNGLE: “EYVAH” YAYINDA
AYE’DEN YENİ SİNGLE: “EYVAH” YAYINDA
SELİN KURBANZADE’DEN İLK TEKLİ
SELİN KURBANZADE’DEN İLK TEKLİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

SİYASİ HAYATIMIZIN TAMAMI MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKLE GEÇTİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle