MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

REKOR İÇİN TARKAN’I BEKLEDİ

Ana SayfaSporREKOR İÇİN TARKAN’I BEKLEDİ
REKOR İÇİN TARKAN’I BEKLEDİ

Sırıkla atlamanın 1 numarası Yelena Isinbayeva altını rekorla alamadı.

12 Mart, 2012, Pazartesi 23:43
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

4.80 metre ile şampiyonluğu garantiledikten sonra 5.02'lik dünya rekorunu kırmayı deneyen ancak başarılı olamayan efsane sporcu, sıkı bir Tarkan hayranı olduğunu ve şarkılarını çok sevdiğini açıklayıp ekledi:

İstanbul'da dün sona eren Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar sırıkla atlamanın 1 numarası Yelena Isinbayeva beklendiği gibi altın kazandı ama rekor gelmedi. İlk atlayışında 4.70'i geçen Rus atlet, ikincide 4.80 atladı. Altın madalyayı garantiye alan Isinbayeva, rekor için piste geldi. Tek başına yarışan Dağıstan Türkü babanın şampiyon kızı, çıtayı 5.02'ye yükseltti. Ancak 3 hakkında da 5.02'yi geçemedi.

TAKLA ATARAK KUTLADI
İKİ kez olimpiyat şampiyonu olup 28 rekor kıran Isinbayeva, şubat ayında Stockholm'deki salon yarışlarında, kendisine ait dünya salon rekorunu 5.01'lik derecesiyle geliştirmişti.
ISİNBAYEVA, son atlayışının ardından takla atarak şampiyonluğunu kutlarken ilginç açıklamalar yaptı. Yorgun olduğu için rekor kıramadığını söyleyen Rus sporcu, 'Yarış çok uzun sürdü. Beklemekten yoruldum o yüzden rekor kıramadım' dedi.  Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Yelena Isinbayeva: 'Türkiye'yi seviyorum. Daha önce tatil için buradaydım. Tarkan'ın bir şarkısı, en sevdiğim şarkı. Buraya gelip beni destekleyeceğini düşünmüştüm' diye konuştu. Yarışta Fransız Vanessa Boslak, ilk hakkında atladığı 4.70 ile gümüş, B.Britanyalı Holly Bleasdale 2. hakkında aynı derece ile bronz kazandı.

DOĞUM YAPAR GiBi
ISINBAYEVA: Rekor kırabilirdim ama madalya benim için daha önemliydi. Bu madalyayı doğum yapar gibi, bebek bekler gibi bekledim. Artık benim için tek taktik şu: Gel ve zıpla.

Reese rekora atladı
Kadınlar uzun atlamada 7.23 metrelik atlayışıyla Brittney Reese şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. Reese, son atlayışında 6.98'lik derece elde eden vatandaşı Janay Deloach'ı 7.23'lük derecesiyle geçerek, altın madalyaya ulaştı. Deloach'ın ardından 6.89'la Büyük Britanya rekoru kıran Shara Proctor izledi.

Bronz gitti geldi
Erkekler 3 bin metrede 3. olan Kenyalı Edwin Cheruiyot Soi, dirsek attığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. İtiraz sonucu hakemler yarışta 7.41.78 yapan Soi'yi sıralama dışı bıraktı. 7.41.79'la Britanyalı Mohamed Farah, 3. ilan edildi. Bu sefer Soi itiraz etti; jüri haklı buldu ve bronzu geri verdi. 3 bin metrede geçen yılın şampiyonu ABD'li Lagat 7.41.44'la birinci, Kenyalı Choge 7.41.77'le ikinci olmuştu.

Sirtakiyle altın aldı
Erkekler yüksek atlamada Yunanlı Dmitrios Chondrokoukis altın madalya aldı. Önceki gün olduğu gibi dün de Yunanlı atletlerin atlayışı sırasında ünlü Yunanlı besteci Mikis Theodorakis'in Zorba filmi için bestelediği sirtaki müziği çalındı. Tribündeki seyirciler de alkışlarla Yunanlı atletlere destek verdi; Chondrokoukis 2.33'le birinci oldu. Rusya'dan Andrey Silnov ikinci, Ivan Ukhov üçüncü oldu.

Bu seyirci her yere gitsin
Isinbayeva, tribünlere övgü yağdırdı: Seyirci muhteşemdi. Büyük itici güçtü. Bu seyirciyi her şampiyonaya götürmek lazım!

Defar geçildi
Kadınlar 3 bin metrede Kenyalı Hellen Onsando Obiri büyük bir sürprizi gerçekleştirerek 8.37.16'lık derecesiyle 1. oldu. Daha önce 4 kez Salon Dünya Şampiyonası kazanan ve yarışın  1 numaralı favorisi olarak gösterilen dünya rekortmeni Etiyopyalı Meseret Defar, 8.38.26'lık derecesiyle ikinci oldu.

AKŞAM-SPOR

 

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DAN BROWN'UN HAYRANLARI KUYRUK OLDU
DAN BROWN'UN HAYRANLARI KUYRUK OLDU
KALBEN’DEN ARSUZ’DA EL SANATLARINA DESTEK
KALBEN’DEN ARSUZ’DA EL SANATLARINA DESTEK
FESTİVAL FİLMİNE HAZIRLANIYOR
FESTİVAL FİLMİNE HAZIRLANIYOR
TETSED’DEN MUSTAFA SANDAL’A TEPKİ
TETSED’DEN MUSTAFA SANDAL’A TEPKİ
HAMİYET SÖZLERİYLE PEMBE KARAVANI SALLADI
HAMİYET SÖZLERİYLE PEMBE KARAVANI SALLADI
MAGAZİN VE MÜZİK DOLU GECE
MAGAZİN VE MÜZİK DOLU GECE
BODRUM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
BODRUM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
KARON ESTATE AGENTS GÜVENİLİR GAYRİMENKUL ORTAĞINIZ TAYLAND’DA
KARON ESTATE AGENTS GÜVENİLİR GAYRİMENKUL ORTAĞINIZ TAYLAND’DA
ENGİN DEMİRCİOĞLU’NA ANTALYA’DA “ENİŞTE” SEVGİSİ
ENGİN DEMİRCİOĞLU’NA ANTALYA’DA “ENİŞTE” SEVGİSİ
BESTE ATÖLYESİ KADER KARAKAŞ YENİDEN
BESTE ATÖLYESİ KADER KARAKAŞ YENİDEN
KADINA SAĞLIK İKİNCİ SEZONUYLA DEVAM EDİYOR
KADINA SAĞLIK İKİNCİ SEZONUYLA DEVAM EDİYOR
DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA MUHTEŞEM YETENEK
DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA MUHTEŞEM YETENEK
İLK GÖRÜŞTE DİYENLER
İLK GÖRÜŞTE DİYENLER
SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU
SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU
EMEĞİMİ ÇALDILAR
EMEĞİMİ ÇALDILAR
MOSKOVA FASHİON WEEK’TE EMRE ERDEMOĞLU İMZASI
MOSKOVA FASHİON WEEK’TE EMRE ERDEMOĞLU İMZASI
FENOMEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
FENOMEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
GÜLİZ AYLA 5. KEZ AMERİKA TURNESİNDE
GÜLİZ AYLA 5. KEZ AMERİKA TURNESİNDE
GÖKÇE NEFESLERİ KESTİ
GÖKÇE NEFESLERİ KESTİ
ÇİĞDEM GÜRDAL 'DAN 'BODRUM'DA SARI YAZ'
ÇİĞDEM GÜRDAL 'DAN 'BODRUM'DA SARI YAZ'

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

CANAN CEYLAN’DAN GENÇ TEKVANDOCU AZRA ÇAĞLAR’A DESTEK

SATRANÇ SÜPER LİGİ’NDE YİNE ŞAMPİYON

SAĞLIK SPONSORLUĞU PROTOKOLÜ İMZALANDI

DOWN TENİS MİLLİ TAKIMI’NDAN AVRUPA’DA ÇİFTE ZAFER

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle