MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

SADECE DUR DEMEK YETMEZ

Ana SayfaSporSADECE DUR DEMEK YETMEZ
SADECE DUR DEMEK YETMEZ

Her yıl binlerce kadının şiddetle yüzleştiği ülkemizde, 8 Mart Kadınlar Günü’ne ithafen, ‘şiddete dur’ demenin yeterli olmadığına dikkat çekmek ve iş hayatındaki kadınlara kendine savunma yetisi kazandırmak amacıyla Aikido Kişisel Savunma Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime ev sahipliği yapan hazır ofis fikrinin mucidi Servcorp’un Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “Çalışanlarımızın yüzde 82’sini kadınlar oluşturuyor. Şiddete karşı sadece dur demenin yetersiz olduğunu düşünerek, harekete geçtik” ifadelerini kullandı. Savunma sanatlarında 30 yılı aşkın tecrübeye sahip eğitmen Hakan Tekcandan ise, “32 senedir minderdeyim. Olgunluğa ulaştığım ilk günden beri tecrübemi toplum yararına kullanmayı düşündüm. Üç saatlik kısa bir eğitimle aslında benim ve bu eğitimi hazırlarken faydalandığım tüm uzmanların tecrübesini paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Eğitimde, “Tehlike nasıl farkedilir? Nasıl uzaklaştırılır? Panik kontrolü” gibi hayati bilgiler paylaşıldı.

07 Mart, 2020, Cumartesi 19:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Resmi rakamlara göre ülkemizde 2020 yılının ilk iki ayında 47 kadın, şiddete kurban gitti. Şiddete maruz kalan kadınların sayısı ise artmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, ‘kadına yönelik şiddete sadece dur demek yetmez’ diyen hazır ofis fikrinin mucidi Servcorp, iş yaşamındaki kadınlara kendini savunma yetisi kazandırmak amacıyla Aikido Kişisel Savunma Eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitmen Hakan Tekcandan’ın 30 yılı aşkın savunma sanatları deneyimi, psikologlar, mentörler, tiyatro ve sahne sanatçılarının da katkılarıyla yaklaşık 5 yıl süren bir çabanın ardından ortaya çıkan Aikido Kişisel Savunma Eğitimi, çalışan kadınlara stres yönetimi, otokontrol ve dikkat kazandırırken, Tehlike nasıl fark edilir? Nasıl uzaklaştırılır? Panik kontrolü gibi hayati yetileri de öğretmeyi amaçlıyor.

“Bu eğitimle saldırılardan korunacaklar”

Aikido eğitiminin bir bölümünü Japonya’da alan eğitmen Hakan Tekcandan, Aikido Kişisel Savunma Eğitimi’nin önemini, “Türkiye’de her yıl binlerce kadın şiddete maruz kalıyor. Bu gerçeği kabullenmek her ne kadar zor olsa da bu konuda adım atmamak, önlem almamak yeni kurbanın siz olma ihtimalini güçlendiriyor. 30 yılı aşkın savunma sanatları deneyimi, psikologlar, mentörler, tiyatro ve sahne sanatçılarının da katkılarıyla yaklaşık 5 yıl süren bir çabanın ardından oluşturduğumuz Aikido Kişisel Savunma Eğitimi kadınlara tehlikeden uzaklaşacakları zamanı yüzde 80 oranla sağlıyor” ifadeleriyle anlattı.

“Şiddete karşı sadece dur demedik. Harekete geçtik”

Servcorp Türkiye Direktörü Damla Özgönül, “Servcorp kadın çalışanlarıyla değer kazanan bir kuruluş. Bizler kadınların daha ayrıntılı düşünerek işine karşı daha dikkatli ve daha özverili davrandığına inanıyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 82’sini kadınları oluşturuyor. Ülkemizde ve dünyada kadına yönelik şiddet kanıksanamayacak bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Servcorp kadınları olarak şiddete karşı sadece dur demenin yetersiz olduğunu düşünerek, harekete geçtik. Tüm kadınları bu hareketin bir parçası olmaya, kendini savunma yetisi kazanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen Aikido Kişisel Savunma Eğitimi’nde, iş kadınlarına kendini savunma yetisinin dışında, doğru nefes alma, dikkat artırma ve farkındalık hakkında bilgiler paylaşıldı.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KIRGINLIKLARI SESLENDİRİYOR
KIRGINLIKLARI SESLENDİRİYOR
BİNLERCE MUM IŞIĞINDA KLASİK MÜZİK
BİNLERCE MUM IŞIĞINDA KLASİK MÜZİK
SAKARYA'DA ISLAMA KÖFTE KEYFİ
SAKARYA'DA ISLAMA KÖFTE KEYFİ
BENİ SOKAKTAKİ VATANDAŞ KEŞFETTİ
BENİ SOKAKTAKİ VATANDAŞ KEŞFETTİ
AFRO HOUSE ÇİZGİSİNDE HAZIRLANAN PARÇA
AFRO HOUSE ÇİZGİSİNDE HAZIRLANAN PARÇA
SAHTE ALIŞVERİŞ AKIMI DÜNYAYA YAYILIYOR
GÜNEY KORE’DE YAYGINLAŞAN
SAHTE ALIŞVERİŞ AKIMI DÜNYAYA YAYILIYOR
ÇAKKIDI SAVAŞLARI BAŞLADI
ÇAKKIDI SAVAŞLARI BAŞLADI
BODRUM’DA EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI
BODRUM’DA EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI
KAHVE SANATA DÖNÜŞTÜ
KAHVE SANATA DÖNÜŞTÜ
CEM BELEVİ İLE YAZ GELDİ
CEM BELEVİ İLE YAZ GELDİ
İSTANBUL'UN DİBİNDE CENNET KÖŞESİ
İSTANBUL'UN DİBİNDE CENNET KÖŞESİ
TÜLİN ŞAHİN'DEN SAĞLIKLI YAŞAMIN YENİ REHBERİ
TÜLİN ŞAHİN'DEN SAĞLIKLI YAŞAMIN YENİ REHBERİ
CEM ŞAHAN YARIŞMA HEYECANI YAŞAYACAK
CEM ŞAHAN YARIŞMA HEYECANI YAŞAYACAK
MUHTEŞEM İKİLİ
MUHTEŞEM İKİLİ
EVCİL HAYVANLARA LÜKS KUAFÖR
EVCİL HAYVANLARA LÜKS KUAFÖR
MURAT DALKILIÇ’TAN KENAN DOĞULU GECESİ
MURAT DALKILIÇ’TAN KENAN DOĞULU GECESİ
ADAMLAR FIRTINASI ESTİ
ADAMLAR FIRTINASI ESTİ
LARA FIRTINASI
LARA FIRTINASI
BEŞİKTAŞ'I ÜZMESİNLER RÜZGARI DİJİTAL PLATFORMLARDA ESİYOR
BEŞİKTAŞ'I ÜZMESİNLER RÜZGARI DİJİTAL PLATFORMLARDA ESİYOR
ÇORUM’DA OSMAN ÖZTUNÇ ÇILGINLIĞI
ÇORUM’DA OSMAN ÖZTUNÇ ÇILGINLIĞI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER

BOSS CUP TENİS TURNUVASI GÖRKEMLİ FİNALLE SONA ERDİ

TÜRK SPORCULARINDAN GURURLANDIRAN BAŞARI

KALBİMİZ SENİNLE

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle