MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

SAMAST: CİNAYETTE BİRİ DAHA VAR

Ana SayfaHaberSAMAST: CİNAYETTE BİRİ DAHA VAR
SAMAST: CİNAYETTE BİRİ DAHA VAR

Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast: "Şu ana kadar anlatmadım, cinayetten üç ay önce biriyle görüştüm. Bu kişinin cinayetle ilişkisini açıklayacağım"

17 Mart, 2012, Cumartesi 12:57
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, aldığı 22 yıl 10 günlük hapis cezasını çektiği Kandıra F Tipi Cezaevi’nde Taraf gazetesine önemli açıklamalar yaptı.  Dink cinayetinin üç aşamalı bir plan çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Samast, Dink‘in önce basında hedef haline getirildiğini belirterek, bugüne kadar ne cinayetin soruşturma aşamalarında ne de mahkeme sürecinde gündeme getirmediği önemli bilgiler verdi.

Samast, cinayetten üç ay önce biriyle buluşarak çay içtiğini ve görüşmenin Dink cinayetiyle ilişkisi olduğunu söyledi. Davayla ilgili kararın Yargıtay’da olduğunu söyleyen Samast, kararın bozulması durumunda buluşup çay içtiği kişinin kimliğini açıklayacağını kaydetti. Dink’i basında “vatan haini” olarak hedef gösterenlerin hakkında “ölüme sebebiyet vermekten” soruşturma açılması gerektiğini ifade eden Samast, davanın beraat eden sanığı Erhan Tuncel’e de suçlamalar yöneltti. Beraat etmesinin Tuncel için sürpriz olduğunu öne süren Samast, Tuncel için “sütten çıkmış ak kaşık değil” ifadelerini kullandı.

İşte tetikçi Ogün Samast’ın anlatımlarıyla Hrant Dink cinayeti:

Bunu ilk defa anlatıyorum

Ben bir hukuksuzluk yaptım. Bir hata yaptım, bedelini, gençliğimle, yaşamımla ödedim ve ödüyorum. Şimdi sorularınız ışığında baştan sona kadar, bu süreci en yalın ve doğru haliyle anlatacağım. Ben, size bu cinayette sonuca ulaşmanın yolunu ve formülünü anlatacağım. Mahkeme aşamalarında verdiğim doneler iyi değerlendirilmiş olsaydı, bugün farklı durumda olurduk.  Erhan Tuncel açıklamalarında polis memuru E.D’yi tanıdığımı söylemiş. Şahsen ben o polisi tanımıyorum. Gerçekten bilmiyorum. Ama bilsem de hukuka ve yargıca zerre kadar faydası olmaz. Başka bir bataklığa sürüklerler dosyayı. Bir başka konu da olayla ilgili TİB kayıtları varmış. İdrak etmekte zorlandığım bir konu bu. Kamerada flu bir görüntü vardı, ben bile kendimi seçemiyordum. Tüm duruşmalarda adeta bağırdım. Bu yol doğru bir yol değil.

Üç aşamalı yol

Bizi gerçeğe ulaştıracak yol ve yöntem üç aşamalı. Birincisi önce Hrant Dink’i vatan haini durumuna getiren ve hedef tahtasına oturtan kim ve kimler? Şimdi soruyorum. Bu araştırılmalı. Ben Trabzon’da Dink’i ne tanırım ne de Agos‘un yerini bilirim. (Taraf)

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
MODA VE MÜZİĞİN BÜYÜLEYİCİ BULUŞMASI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
CEMAL GÜNBAŞ’IN DOĞUM GÜNÜNE ÜNLÜ AKINI
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
STÜDYO ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
GÜLBEN ERGEN’DEN YENİ EP MÜJDESİ
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
DUYGULARA DOKUNAN YENİ YORUM
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
SİNAN AKÇİL İLE ÇOK ÖZEL
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
GENÇ SANATÇILAR SAHNEYE ÇIKIYOR
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
NİHAN AKIN’A HOLLYWOOD DOKUNUŞU
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
BİZ STARIMIZI ARAYACAĞIZ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
GÜLLERDEN GÜLLELER
GÜLLERDEN GÜLLELER
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
YILLARA HAYAT KATAN DAVET

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

60 PORTRE VE TABLO İLE DUYGUSAL BİR YOLCULUK

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle