MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ŞEFKATSİZLİK, KADINLARI ARAYIŞA YÖNELTİYOR

Ana SayfaSağlikŞEFKATSİZLİK, KADINLARI ARAYIŞA YÖNELTİYOR
ŞEFKATSİZLİK, KADINLARI ARAYIŞA YÖNELTİYOR

Strese, depresyona, pek çok hastalığa ve virüslere karşı faydaları bilinen sarılma eyleminin, evli çiftlerin ilişkilerindeki öneminin farkında mıyız? Yakın zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre sevgi belirtisi gösterilmeyen ilişkilerde, kadınlar yeni arayışlara yöneliyorlar.

04 Mart, 2022, Cuma 20:41
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

9 milyondan fazla üyesiyle Avrupa’nın en popüler kaçamak sitesi olan Gleeden tarafından sağlanan en son verilere göre, bir kadın-erkek ilişkisinde sarılma ve şefkat eksikliği, sadakatlerini doğrudan etkilemektedir. Öyle ki, sarılmanın yokluğu, kadınları eşlerinden soğutan ve başka adreslere arayışlara iten sebeplerin başlıcası olabiliyor.

Arayıştaki kadınların ortak noktası; şefkat özlemi

Kadınlar tarafından kurulan ve yönetilen uygulamayı Türkiye’de kullanan kadınlar arasından 1324 üyeyle yapılan araştırmaya göre, katılımcıların %36'sı eşleriyle haftada en fazla bir kez kucaklaştığını söylerken, her 5 kadından birinin (%19) ise neredeyse hiç şefkat görmediğini dile getiriyor.

Ankete katılanların üçte biri (%32) eşiyle haftada birkaç kez kucaklaştığını bildirirken, katılımcıların sadece %13’ü düzenli olarak eşinden şefkat gördüğünü dile getiriyor.

Amerikalı psikoterapist Virginia Satir, kadın-erkek ilişkilerin gelişmesi için günde 12 kez sarılmayı tavsiye ediyor. Bu veri ışığında, arayışa geçen kadınların %73’ünün buna sebep olarak şefkat görmemeyi sebep göstermelerine şaşırmamak gerekiyor.

Şefkat, kadınlar için hayatî ihtiyaç

İlişkisi sürerken arayışa geçen kadınlara, denizlere yelken açmaya iten neden sorulduğunda, %85'inden fazlası bunun ilişkilerindeki temas ve şefkat eksikliği olduğunu söylerken, %74’ü istendiğini ve değerli olduğunu hissetmeye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. %55’i yeni deneyimler yaşamak, %42’si özel hayatına renk katmak istediğini dile getirirken, %24’ü ise daha kaliteli iletişim kurma ihtiyacını öne çıkarıyor. Gleeden İletişim Direktörü Solène Paillet bu anketi yorumlarken : "İlişkilerdeki şefkat eksikliğinin, kadınlarda kırgınlık hissi uyandırması kimseye şaşırtıcı gelmez. Ancak bir kadının bu nedenle ayrılabileceğini düşünmek, sarsıcı olacaktır.  Çiftlerin ilişkilerindeki uyum seviyesini genelde cinsel beraberliğin sıklığı ile ölçümlemek genel kabuldür. O frekansı yaratanın gün içerisinde gösterilen sevgi belirtileri olduğu gerçeğini atlamamak gerekiyor.“Sitemize üye olan kadınların bu araştırmayla verdiği mesaj açıktır. Şefkat, kadınlar için sadece cinsel performanslarını belirleyen bir parametre değil, eksikliğinin hissedilmesi, onları yeni arayışlara yönlendiren bir itici güç de aynı zamanda. Günlük yaşamın içinde fiziksel olarak yalnız bırakıldığını hisseden bir kadın sonunda içinde bir tık sesi duyuyor ve yenilikler aramaya başlıyor.“Gün içerisinde düzenli olarak sevgi belirtileri gösteren çiftlerin, hayâl kırıklığı yaratan durumlarda iletişim kurmaları kolaylaşıyor. Bu da ilişkilerinin toplam süresini belirliyor.” şeklinde görüş bildiriyor.

şefkatsizlikkadınlarıarayışayöneltiyor
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR
HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR
AL YA DA BIRAK
AL YA DA BIRAK
TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN RADİKAL ÇIKIŞI TESADÜF DEĞİL
TUĞBA BÜYÜKÜSTÜN’ÜN RADİKAL ÇIKIŞI TESADÜF DEĞİL
ELİF KOZAN’DAN YENİ SİNGLE
ELİF KOZAN’DAN YENİ SİNGLE
RAFET EL ROMAN'DAN MİLLİ TAKIMIZA ŞARKI
RAFET EL ROMAN'DAN MİLLİ TAKIMIZA ŞARKI
ATİYE’DEN BÜYÜLEYİCİ ŞOV
ATİYE’DEN BÜYÜLEYİCİ ŞOV
SİRTAKİ COŞKUSU
SİRTAKİ COŞKUSU
KIRSALDAN ÜLKEYE YAYILAN MELODİLER
KIRSALDAN ÜLKEYE YAYILAN MELODİLER
EBRU TORUN’A SANAT VE CEMİYET DÜNYASINDAN DESTEK
EBRU TORUN’A SANAT VE CEMİYET DÜNYASINDAN DESTEK
AFORİZMALAR 432'NİN LANSMANI
AFORİZMALAR 432'NİN LANSMANI
SENİ BANA KATSAM
SENİ BANA KATSAM
YASA DIŞI BAHİS SUÇLARIYLA MÜCADELE ZİRVESİ
YASA DIŞI BAHİS SUÇLARIYLA MÜCADELE ZİRVESİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
ÇOCUKLARIN RUHSAL DURUMU ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
BOŞANMALAR NEDEN ARTTI
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
400 MİLYON DOLARLIK YATIRIM VİZYONU
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
SUZAN TEMELLİ'DEN YENİ SİNGLE
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
ECE AVCI SANAT DÜNYASINI SALLAYACAK
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
BAKIŞINA YANDIM İLE ZİRVEYE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
AYBÜKE ALBERE’DEN GÜÇLÜ HAMLE
KAYBANA SEVDALIK
KAYBANA SEVDALIK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK
GECELERİN EFENDİSİNDE YOK YOK

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SAĞLIK

HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR

RAMAZAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN İPUÇLARI

KOLTUK ALTINDAKİ ŞİŞLİK HER ZAMAN MASUM DEĞİL

RAMAZAN’DA PROBİYOTİK VE LİF TÜKETİMİNE DİKKAT

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle