MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TAHKİM REZALETİ!..

Ana SayfaSporTAHKİM REZALETİ!..
TAHKİM REZALETİ!..

Dudak okuma uzmanı Özgür Tekol’un imzasını taşıyan ‘bilirkişi raporu’nda Fenerbahçeli Emre’nin “f... negro” dediği tespit edildi. Tahkim Kurulu buna rağmen ‘ırkçılık’ yerine ‘hakaret’ten cezayı kesti

05 Mayıs, 2012, Cumartesi 11:52
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı ve Dudak Okuma Uzmanı Özgür Tekol'un imzasını taşıyan raporunda "Emre'nin dudak hareketlerinden bir bütünlük arzedecek şekilde 'f... negro' dediği tespit edildi" görüşü olmasına rağmen Tahkim Kurulu'nun bunu sümen altı ettiği belirtildi. Tahkim Kurulu, Emre'nin 2 maçlık cezasını 3 maça çıkarırken, gerekçe olarak ırkçılığı değil hakaret fiilinin tekrarını gösterdi. Eğer Tahkim, bilirkişi raporunu dikkate alsaydı Emre'nin 'ırkçılık' eyleminden en az 4 maç ceza alması gerektiği ifade edildi.

TFF Tahkim Kurulu'nun, F.Bahçeli Emre Belözoğlu'na ceza verirken kendilerine sunulan 'bilirkişi' raporunu değerlendirmeye almadığı ortaya çıktı. Habertürk, bilgilere ulaştı... Konuşma Engelliler Federasyonu Başkanı da olan dudak okuma uzmanı Özgür Tekol'un imzasını taşıyan bilirkişi raporunda, teknik ve ayrıntılı açıklamalar yapıldıktan sonra Emre'nin ağzından bir kerede "f.. negro" kelimeleri çıktığı vurgulanıyor. Yayıncı kuruluşun görüntüleri incelenerek hazırlanan raporda, Emre'nin birkaç kez de "f..." diyerek küfür ettiği belirlendi. Ancak "f... negro" kelimesini telaffuz ettiği açık olarak bildirildi. Bilirkişi raporu Tahkim tarafından değerlendirilmesine rağmen Emre'ye verilen 2 maç ceza, 3 maç olarak düzeltildi ve Beşiktaş ile rövanş maçında milli futbolcu formasına kavuştu. Tahkim Kurulu'nun, Zokora'nın itirazı üzerine 1 maç artırılan cezayla ilgili "isnat edilen hakaret fiilinin birden fazla gerçekleşmesi ve bir bütünlük arz etmesi karşısında" ifadesi ise dikkat çekmişti.

IRKÇILIKTAN OLSA CEZA ARTACAKTI

"Hakaret" nedeniyle 2+1 maç ceza kesilen Emre Belözoğlu, bilirkişi raporu dikkate alınmış olsa hem ırkçılık (negro-zenci) hem de hakaretten (küfür) ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Talimatlarda ırkçılığın cezası 4 ila 8 maç, küfrün cezası ise 2-3 maç ceza olarak yer alıyor. Bilirkişinin Emre Belözoğlu'nun küfür eylemini peş peşe yaptığını tespit etmesi nedeniyle de hakaret cezasının katlanması söz konusu olacaktı. Emre Belözoğlu, 12 Nisan'da oynanan maçtan sonra yayıncı kuruluşa "Ağzımdan böyle sözler çıkmış olabilir" demiş, ertesi gün takım arkadaşı Yobo ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ise iddiaları reddetmişti.

UEFA'YA GİDİYOR

Verdiği bir röportajda "Emre'ye en az 10 maç ceza verilmeli" diyen Fildişili yıldızın konuyu UEFA'ya taşımaya hazırlandığı öğrenildi. Bu durum hem Türkiye hem de Emre açısından olumsuz etkiler yaratabilir.

TAKVİM

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

YEŞİLÇAM’IN CESUR YILDIZI
YEŞİLÇAM’IN CESUR YILDIZI
KADINLAR GÜNÜNE HALAYLI KUTLAMA
KADINLAR GÜNÜNE HALAYLI KUTLAMA
FİDE’NİN YENİ SİNGLE’I TOHUM
FİDE’NİN YENİ SİNGLE’I TOHUM
8 MART’A ÖZEL GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA ŞARKISI
8 MART’A ÖZEL GÜÇLÜ BİR DAYANIŞMA ŞARKISI
ENGELSİZ YAŞAM İFTARI
ENGELSİZ YAŞAM İFTARI
MÜSLÜM GÜRSES VE HARİKA AVCI’ DAN BÜYÜK SÜRPRİZ
MÜSLÜM GÜRSES VE HARİKA AVCI’ DAN BÜYÜK SÜRPRİZ
YAVUZ KORAL HAYATINI KAYBETTİ
YAVUZ KORAL HAYATINI KAYBETTİ
YENİ PROJELER YOLDA
YENİ PROJELER YOLDA
KIRMIZI HALIDA DA GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR
KIRMIZI HALIDA DA GÖNÜLLERİ FETHEDİYOR
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
MÜGE ULUSOY’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
MÜGE ULUSOY’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ
YEŞİLÇAM’IN TARTIŞMALI YILDIZI
YEŞİLÇAM’IN TARTIŞMALI YILDIZI
YAKINDA AÇILIYOR
YAKINDA AÇILIYOR
BELKİ BİR GÜN
BELKİ BİR GÜN
GELENEKSEL İFTAR DAVETİNE ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ
GELENEKSEL İFTAR DAVETİNE ÜNLÜ İSİMLER AKIN ETTİ
NURCİHAN’DAN YENİ TEKLİ
NURCİHAN’DAN YENİ TEKLİ
HAYATIN ZORLUĞU SOĞUK BİR RÜZGAR GİBİ YÜZÜNE ÇARPMIŞTI
HAYATIN ZORLUĞU SOĞUK BİR RÜZGAR GİBİ YÜZÜNE ÇARPMIŞTI
ÖZGE FIŞKIN’DAN DUMAN COVER’I
ÖZGE FIŞKIN’DAN DUMAN COVER’I
MÜZİK ADAMLARININ ALMANYA ÇIKARTMASI
MÜZİK ADAMLARININ ALMANYA ÇIKARTMASI
DOSTLAR İFTARDA BULUŞTU
DOSTLAR İFTARDA BULUŞTU

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SPOR

BİNİCİLİK YARIŞMALARINDA BİRİNCİLİK KUPASINI KAZANDI

KANTE FENERBAHÇE’DE

AVRUPA'DAKİ GURURUMUZ

NEVİDE ÇİÇEK'TEN SİVEREK'E ŞAŞIRTAN VEDA

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle