MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TEMİZLİK ŞENLİĞİ

Ana SayfaGüncelTEMİZLİK ŞENLİĞİ
TEMİZLİK ŞENLİĞİ

Temizlik kağıtları sektörünün ilk sosyal sorumluluk projesini TEGV’e verdiği destekle gerçekleştiren Maylo, Mart ayında başlattığı bireysel hijyen projesiyle, çocuklara verdiği önemi bir kez daha gösterdi. İlköğretim okulu öğrencilerimizin hijyen esaslı el yıkama ve tuvalet alışkanlıklarını geliştirmek üzere “ Maylo Temizlik Şenliği” adlı ikinci sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

25 Mayıs, 2012, Cuma 12:08
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

MAYLO’nun‘Temizlik’ şenliği, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Örnek Lions Kulübü’nün desteğiyle gerçekleşti.“Ataşehir Belediyesi Temizlik Şenliği” adı altında gerçekleştirilen projede, yaklaşık 8 bin öğrenciye ulaşılarak, çocuklara teatral bir sunumla temizliğin hayatımızdaki önemi anlatılıp temizlik alışkanlıklarının geliştirilmesi hedeflendi. Onları, günlük hayatlarında sağlıklarını tehdit eden mikroplara karşı koruyacak, küçük ama çok değerli bilgiler Maylo tarafından anlatıldı.Etkinlik öncelikle Ataşehir’deki reklam panolarından halka duyuruldu. Etkinliğin yapılacağı okullarda ise bir hafta öncesinden, eğitici posterler okul ve sınıf içi panolara asıldı. Her hafta Çarşamba günü bir okula giderek, anasınıfı 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri etkinliğe davet edildi.

Hijyen eğitimi, çocukların hızlı öğrenmeleri amacıyla çok eğlenceli bir tiyatro oyunuyla anlatıldı. Oyunda rol alan çocuk, mikrop ve MAYLO isimli karakterler çocuklarımıza tuvalet temizliği ve el yıkamanın önemini anlatarak, temizlik alışkanlıklarını pekiştirdi.

8 BİN HATIRA FOTOĞRAFI

Etkinliğe katılan öğrencilerin, o günün hatırası olarak sınıfça resimleri çekildi ve her bir öğrenciye Maylo çerçeveli resimler hediye edildi. Etkinliğe katılma imkanı bulan her öğrenciye, MAYLO, içerisinde kendi ürün numuneleri olan tuvalet kağıdı ve kağıt havlu ile birlikte, diş fırçası, diş macunu, dergi ve broşürün bulunduğu özel hazırlanan kiti çocuklara hediye ederek, temizlik alışkanlıklarını pekiştirdi. Çocuğun ağzından “Anneye mektup”ta, okul içerisinde yapılan Maylo aktivitelerden bizzat velilerin bilgilendirilmesi sağlandı. Aktiviteye paralel olarak okullarda resim yarışması da düzenlendi.

 “Ataşehir Belediyesi Temizlik Şenliği” kapsamında düzenlenen resim yarışmasına Ataşehir sınırlarındaki ilköğretim okullarının hemen hemen hepsi katıldı. 

ANKET SONUÇLARI BİZİ MUTLU ETTİ

MAYLO hijyen eğitimin başarısı ailelere ulaştırılan anketlerle teyit edildi. Ailelere “MAYLO eğitiminden sonra çocuklarının temizlik alışkanlıklarında olumlu değişim olup olmadığı soruldu”. Ankete katılanların yüzde 99’u olumlu yönde çocuklarımızdaki değişimi onayladı.

“MAYLO Temizlik Şenliği” ile 8 bin öğrenciye temizlik kültürünü aşılayan Maylo, Etkinliğin son etabında “Sağlıklı Yaşam İçin Hijyen” konulu resim yarışmasının ödül törenini gerçekleştirdi. Jürinin güçlükle seçim yaptığı 8 resim ödüle değer görüldü.

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda dün saat 11.00’de gerçekleşen resim yarışmasının ödül törenine, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Lila Kağıt Pazarlama Direktörü İlke Tuncay, Ataşehir Örnek Lions Kulüp Başkanı Sezen Öğücü ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hediyeleri kucaklarına sığmadı

Yüzlerce öğrencinin katıldığı yarışmada, Ali Nihad Tarlan İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Barış Erdaş ağabey ve ablalarını geride bırakıp birinci, TEB Ataşehir İlköğretim Okulu’ndan 2.inci sınfı öğrencisi Şamil Tetik ikinci, Piri Reis İlköğretim Okulu’ndan yine 2.inci sınıfı öğrencisi Sercan Lokumcu üçüncü oldu. Yarışmada 1.inci öğrenciye tablet bilgisayar, 2. inciye dizüstü bilgisayar, 3.üncüye ise bisiklet hediye edildi.

5 öğrenci altınla ödüllendirildi

Yarışmada ilk üçe giremeyen ancak ilk sekizin içinde yer alan öğrenciler ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Tören’de konuşan Lila Kağıt Pazarlama Direktörü İlke Tuncay, düzenledikleri Maylo Temizlik Şenliği’nin çocukların ve ailelerinin hayatlarında temizlik adına çok doğru ve olumlu değişimler sağladığını, projenin amacına ulaştığını söyledi. Velilere yönelik yapılan anketlerde eğitim verilen çocukların yüzde 99 ‘unda olumlu değişim gözlendiğini vurgulayan İlke Tuncay “eğitimin gelecekte çocuklarımızın en büyük güvencesi olduğuna inanan Maylo, bu alanda sosyal sorumluluğunun bilincinde bir marka olarak üzerine düşeni yapmak için gönülden çalışıyor.” diyerek konuşmasını Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfının “ Bir çocuk değişir, Türkiye değişir” sloganıyla bitirdi.

Törende projeye katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara plaket verildi ve hatıra fotoğrafları çektirildi. Törene katılan öğrencilere, MAYLO tuvalet kâğıdı, havlu kâğıt ve diş macunundan oluşan mini temizlik seti hediye edildi. 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

HALDUN DORMEN ENTÜBE EDİLDİ
HALDUN DORMEN ENTÜBE EDİLDİ
DİLEK KAYA ‘KATHARSİS’ SERGİSİ'NDE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
DİLEK KAYA ‘KATHARSİS’ SERGİSİ'NDE BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
EKRANIN ÇOK YÖNLÜ İSMİ
EKRANIN ÇOK YÖNLÜ İSMİ
SAFİYE DOĞANAY'IN CRUİSE KEYFİ
SAFİYE DOĞANAY'IN CRUİSE KEYFİ
TARKAN’IN KALİTELİ KOPYASI ,O SİNGAPURLU TARKAN
TARKAN’IN KALİTELİ KOPYASI ,O SİNGAPURLU TARKAN
TUĞBA BİZİ SEZEN’E GÖTÜR
TUĞBA BİZİ SEZEN’E GÖTÜR
PELİN KARAHAN SAHNEYE İNDİ, MASKELER DÜŞTÜ
PELİN KARAHAN SAHNEYE İNDİ, MASKELER DÜŞTÜ
HEYKELE FISILDAYAN KADIN İZMİR’DE SAHNEYE ÇIKIYOR
HEYKELE FISILDAYAN KADIN İZMİR’DE SAHNEYE ÇIKIYOR
BEN SONUMUZU İYİ GÖRDÜM
BEN SONUMUZU İYİ GÖRDÜM
YEREL BELLEĞİN EVRENSEL DİLİ
YEREL BELLEĞİN EVRENSEL DİLİ
ONUR YAĞIŞAN’DAN YEŞİLÇAM KİTABI HAZIRLIĞI
ONUR YAĞIŞAN’DAN YEŞİLÇAM KİTABI HAZIRLIĞI
TÜRKİYE GÜZELLERİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI
TÜRKİYE GÜZELLERİYLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI
GECEYE DAMGA VURAN KUTLAMA
GECEYE DAMGA VURAN KUTLAMA
OBJEKTİFLERİN SOFİSTİKE YILDIZI
OBJEKTİFLERİN SOFİSTİKE YILDIZI
CEMİYET VE ÜNLÜLER BEYKENT’TE BULUŞTU
CEMİYET VE ÜNLÜLER BEYKENT’TE BULUŞTU
KALBİM DURDU
KALBİM DURDU
KAYAHAN’IN ŞARKILARI KİMSENİN DEĞİL HALKIN OLMALI
KAYAHAN’IN ŞARKILARI KİMSENİN DEĞİL HALKIN OLMALI
KIŞ DEPRESYONUNA DİKKAT
KIŞ DEPRESYONUNA DİKKAT
5 YIL SONRAKİ BENİ KISKANIYORUM
5 YIL SONRAKİ BENİ KISKANIYORUM
POWERTÜRK FM DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞUYOR
POWERTÜRK FM DİNLEYİCİLERİYLE BULUŞUYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

SOĞUK HAVA VE KAR GELİYOR

VENEZUELA’DA KÜRESEL ENERJİ SATRANCI

ÇOCUKLUK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

EVCİL HAYVAN SEKTÖRÜNÜN BULUŞMA NOKTASI

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle