MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!..

Ana SayfaHaberTRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!..
TRAFİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!..

Şehiriçi yollarda hatalı sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Elektronik Denetim Sistemi (EDS), artık şehirlerarası yollarda da uygulanacak.

03 Haziran, 2012, Pazar 14:33
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nda alınan kararla, İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde trafikte başarılı bir şekilde uygulanan kameralı denetim, şehirlerarası karayollarında da kurulacak ve yaygınlaştırılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun aldığı kararlar açıklandı. Buna göre, trafik kazalarında meydana gelen ölümleri azaltmak için trafik eğitimi, denetimi, ulaşım altyapısı ve mevzuat başta olmak üzere birtakım kanuni düzenlemelerin yapılması kararı alındı. Bu kapsamda, sürücülere ve araçlara ilişkin etkin denetim sistemleri kurulacak. İstanbul'da başarılı bir şekilde uygulanan elektronik denetim sistemleri (EDS) bilhassa şehirlerarası yollarda giderek yaygınlaştırılacak. Ayrıca belediyelerin de şehir merkezlerinde bu denetim sistemlerini kurmalarıyla birlikte tüm kentlerde etkin bir denetim sağlanacak. Trafikte uyuşturucu ve keyif verici madde araması, adlî makamların iznine gerek olmaksızın yapılacak. Kış lastiği kullanımı mevsim ve bölge koşulları çerçevesinde zorunlu hale getirilecek.

Ulaşım altyapısının artırılması konusunda da birtakım çalışmaların yapılması kararı alan Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, uzun vadede atılması gerekli adımları şöyle sıraladı: "Kent ve ulaşım planları birbirine uyumlu olarak hazırlanacak. Bu planlarda yaya ve bisiklet önceliği göz önünde bulundurulacak. Belediye ve ilgili kurumlarca trafik işaretlemelerinin standartlara uygun yapılması sağlanacak. Şehiriçi ve şehirlerarasında güvenli yol tasarım ve standartları geliştirilerek uygulanacak."

Kurulda alınan diğer kararlar da şu şekilde sıralandı: "Eğitim alanında, büyükşehir belediyelerince "çocuk trafik eğitim parkları"nın zorunlu olarak yapılması, aday sürücülük uygulamasının başlatılması, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde "trafik güvenliği eğitim merkezi" kurulması, üniversiteler bünyesinde yüksekokul, lisans ve lisansüstü eğitim programlarının açılması ve bu alanda eğitim görenlerin sektörde öncelikli olarak istihdamı sağlanacak."

Yol kenarlarına helikopter pisti

Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu, trafik kazalarına en kısa sürede müdahale edilmesi amacıyla, karayolları kenarlarında ambulans helikopterlerin inebileceği pistlerin yapılmasını kararlaştırdı. Yüksek Kurul toplantısında; trafik kazalarında meydana gelen ölümleri yüzde 50 oranında azaltmak için trafik eğitimi, denetimi, ulaşım altyapısı, mevzuat, ilk ve acil yardım hizmetleri alanlarını kapsayan 'Karayolu Trafik Güvenliği 10 Yıllık Eylem Planı'nın uygulamaya konulması kararlaştırıldı. Ayrıca Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nun, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 4'üncü maddesi uyarınca 30 Mayıs 2012 tarihinden itibaren her 6 ayda bir yapılmasının usul haline getirilmesi ve konunun hassasiyetle takip edilmesi kararlaştırıldı.

mynet

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DAN BROWN'UN HAYRANLARI KUYRUK OLDU
DAN BROWN'UN HAYRANLARI KUYRUK OLDU
KALBEN’DEN ARSUZ’DA EL SANATLARINA DESTEK
KALBEN’DEN ARSUZ’DA EL SANATLARINA DESTEK
FESTİVAL FİLMİNE HAZIRLANIYOR
FESTİVAL FİLMİNE HAZIRLANIYOR
TETSED’DEN MUSTAFA SANDAL’A TEPKİ
TETSED’DEN MUSTAFA SANDAL’A TEPKİ
HAMİYET SÖZLERİYLE PEMBE KARAVANI SALLADI
HAMİYET SÖZLERİYLE PEMBE KARAVANI SALLADI
MAGAZİN VE MÜZİK DOLU GECE
MAGAZİN VE MÜZİK DOLU GECE
BODRUM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
BODRUM ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR
KARON ESTATE AGENTS GÜVENİLİR GAYRİMENKUL ORTAĞINIZ TAYLAND’DA
KARON ESTATE AGENTS GÜVENİLİR GAYRİMENKUL ORTAĞINIZ TAYLAND’DA
ENGİN DEMİRCİOĞLU’NA ANTALYA’DA “ENİŞTE” SEVGİSİ
ENGİN DEMİRCİOĞLU’NA ANTALYA’DA “ENİŞTE” SEVGİSİ
BESTE ATÖLYESİ KADER KARAKAŞ YENİDEN
BESTE ATÖLYESİ KADER KARAKAŞ YENİDEN
KADINA SAĞLIK İKİNCİ SEZONUYLA DEVAM EDİYOR
KADINA SAĞLIK İKİNCİ SEZONUYLA DEVAM EDİYOR
DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA MUHTEŞEM YETENEK
DÜNYA STARLIĞI YOLUNDA MUHTEŞEM YETENEK
İLK GÖRÜŞTE DİYENLER
İLK GÖRÜŞTE DİYENLER
SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU
SPORCU ANNENİN ŞAMPİYON OĞLU
EMEĞİMİ ÇALDILAR
EMEĞİMİ ÇALDILAR
MOSKOVA FASHİON WEEK’TE EMRE ERDEMOĞLU İMZASI
MOSKOVA FASHİON WEEK’TE EMRE ERDEMOĞLU İMZASI
FENOMEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
FENOMEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU
GÜLİZ AYLA 5. KEZ AMERİKA TURNESİNDE
GÜLİZ AYLA 5. KEZ AMERİKA TURNESİNDE
GÖKÇE NEFESLERİ KESTİ
GÖKÇE NEFESLERİ KESTİ
ÇİĞDEM GÜRDAL 'DAN 'BODRUM'DA SARI YAZ'
ÇİĞDEM GÜRDAL 'DAN 'BODRUM'DA SARI YAZ'

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
HABER

YAŞLILAR UNUTULMADI

FESTİVAL DİYARBAKIR'DA BAŞLIYOR

ANİDEN YÜKSELECEK

SİYASİ HAYATIMIZIN TAMAMI MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKLE GEÇTİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle