MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TÜRK-İŞ BİN 600 TL İSTİYORDU...

Ana SayfaEkonomiTÜRK-İŞ BİN 600 TL İSTİYORDU...
TÜRK-İŞ BİN 600 TL İSTİYORDU...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yeni asgari ücretin 2017’de net bin 404 TL olduğunu açıkladı.

30 Aralık, 2016, Cuma 05:58
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Müezzinoğlu Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda belirlenen 2017 yılı asgari ücret rakamlarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında ayrıca, işçi tarafını temsil eden Türk-İş'in kararı desteklemediğini ve karara imza atmadığını da belirtti.

TÜRK-İŞ dün yaptığı yazılı açıklama ile 2017 asgari ücreti için aylık net 1,600 TL teklifinde ısrarcı olacaklarını açıklamıştı.Müezzinoğlu "Asgari ücretteki artış oranını 2017 yılı için yaklaşık yüzde 8 olarak karara bağladık" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirliyor ve yaklaşık 6.5 milyon çalışanı ilgilendiriyor.

Komisyonda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Hükümet adına ise Çalışma Bakanı komisyonda yer alıyor.

Müezzinoğlu, "Asgari ücret kararında işçi kardeşlerimiz adına asgari ücret anlaşmasının altında TÜRK-İŞ'in de imzasının olmasını isterdik, olmadı" dedi.

Öte yandan asgari ücret geçmiş yılların aksine 2017 için tek defada yıl başında yapılacak artışla yıl boyunca geçerli olacak şekilde belirlendi. Geçmiş yıllarda komisyon yılın ilk yarısı ve ikinci yarısı için ayrı ayrı iki artış oranı belirliyordu.

Müezzinoğlu "İşveren talebi asgari ücretin iki kademeli olması şeklindeydi ama işçi kesiminden gelen talep yılın tamamında olsun şeklindeydi, onu değerlendirdik" dedi.

Öte yandan gazetecilerin geçtiğimiz yıl uygulanan işveren desteğinin bu yıl devam edip etmeyeceğine ilişkin sorulara ise Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz yıl asgari ücret yüzde 30 arttığı için bir defaya mahsus 100 TL (işverene) destek verildi, bu yıl da aynı oranda olmasa da (destek) devam edecek mi değerlendirilecek" dedi.

Asgari ücret, 2016 için bekar bir işçi için brüt 1,647 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net 1,300 lira olarak uygulanmıştı artış oranı yüzde 30 olmuştu.

Konu ile ilgili DİSK'ten yapılan açıklamada ise, bin 404 liralık asgari ücret tutarı için "Bu zam kabul edilemez" denildi. Açıklamanın devamında "Bu zam miktarı devletin kendi verileri ile de çelişiyor. TÜİK asgari ücret tespit komisyonuna sunmuş olduğu verilerde bir işçinin asgari geçim maliyetini 1669 TL olarak belirtmişti. Hükümet, işçilerin ve sendikaların taleplerini dikkate almadığı gibi, bir devlet kurumunun sunmuş olduğu verileri de dikkate almadı.

Öte yandan asgari ücrete 104 TL zam yapıldığı iddiası gerçek dışıdır, aldatmacadır. Yapılan 104 TL zam zorunlu BES vergi artışı ile geri alınacaktır. 2017'de uygulanmaya başlayacak zorunlu BES ile birlikte asgari ücretliden 53,3 TL kesinti yapılacaktır. Böylece asgari ücrete 104 TL değil 50 TL zam yapılmış oldu. Ancak bu 50 TL zam da vergi dilimlerinde yapılan hile ile işçinin cebinden uçacaktır" denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ""Asgari ücret bin 404 lira, 4 lirayı neden eklediler merak ediyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Bodrum'da düzenlenen "Türkiye'deki Ormancılık Politikalarının Toplumsal Yansımaları ve Orman Köylüleri Üzerindeki Etkileri" çalıştayına katıldı. Çalıştayda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili, "Asgari ücret bin 404 lira, 4 lirayı neden eklediler merak ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekilleri bu ücretle 1 ay geçinip denesinler nasıl geçiniyorlar bir görsünler. Bin 404 lirayla bir ailegeçinebiliyorsa, yol parası verebiliyorsa, kira verip çocuklarının okul masrafını karşılıyorsa onlarda bir denesinler" diye konuştu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 5 hükümet, 5 TİSK ve 5 Türk-İş temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşuyor.Bu komisyonda, en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için işçi tarafını Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor.Komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp, oy çokluğuyla karar veriyor.KAYNAK:Bursa Hakimiyet Gazetesi

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

YAZA DAMGA VURACAK
YAZA DAMGA VURACAK
TÜRKÜLERİN CAZLA DANSI BÜYÜLEDİ
TÜRKÜLERİN CAZLA DANSI BÜYÜLEDİ
BU YAZ SAHNE VE EKRANLARIN VAZGEÇİLMEZ İSMİ OLACAK
BU YAZ SAHNE VE EKRANLARIN VAZGEÇİLMEZ İSMİ OLACAK
GEÇER DEDİLER ZAMANLA
GEÇER DEDİLER ZAMANLA
SANAT MÜZİĞİ USTASINDAN GREK ŞARKI
SANAT MÜZİĞİ USTASINDAN GREK ŞARKI
LEWO’DAN BOOMBAP ÇIKARMASI
LEWO’DAN BOOMBAP ÇIKARMASI
AYDİLGE YENİ ŞARKISINI HOLLANDA'DA YAZDI
AYDİLGE YENİ ŞARKISINI HOLLANDA'DA YAZDI
GÜLER DEMİR’DEN MÜZİĞE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
GÜLER DEMİR’DEN MÜZİĞE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
MEHMET BERK ERGİN BOŞANDIĞINI İLK KEZ DUYURDU
MEHMET BERK ERGİN BOŞANDIĞINI İLK KEZ DUYURDU
TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR
TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR
YEŞİL GÜZEL RENK
YEŞİL GÜZEL RENK
EBRU YAŞAR’DAN ’’SANMADAN GİT’’
EBRU YAŞAR’DAN ’’SANMADAN GİT’’
KULYAS 2'DE İÇİMDEKİ KORKULARLA YÜZLEŞTİM
KULYAS 2'DE İÇİMDEKİ KORKULARLA YÜZLEŞTİM
MAHMUT GÖRGEN’DEN UNİVERSAL VİBES ALBÜMÜNE 5. KLİP
MAHMUT GÖRGEN’DEN UNİVERSAL VİBES ALBÜMÜNE 5. KLİP
KAYIP YILLAR'A BEST MODEL'DEN STAR ADAYI
KAYIP YILLAR'A BEST MODEL'DEN STAR ADAYI
SÜTLÜ KAHVE, YARIM KALMIŞ BİR ŞARKININ TAMAMLANMASIYDI
SÜTLÜ KAHVE, YARIM KALMIŞ BİR ŞARKININ TAMAMLANMASIYDI
HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ

ALMANYA'DA 1.8 MİLYONU AŞAN İŞ GÜCÜ AÇIĞI VAR

TÜMKİAD İZMİR İL BAŞKANI İLE YOLLARINI AYIRDI

DÜNYA EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle