MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TÜRKİYE BANA İLHAM VERDİ

Ana SayfaKültür & SanatTÜRKİYE BANA İLHAM VERDİ
TÜRKİYE BANA İLHAM VERDİ

OLASILIKSIZ, Empati ve OZ adlı romanlarıyla dünya çapında geniş bir okur kitlesine sahip ödüllü yazar Adam Fawer, yeni eseri “Mobius” için 8. D&R Kitap Fuarı kapsamında Türk okurlarıyla buluştu. İmza almak için uzun kuyruklar oluşturan hayranları Fawer’ı söyleşi sırasında soru yağmuruna tuttular. Fawer gördüğü yoğun ilgiden çok etkilendiğini belirterek; “Türkiye bana ilham veriyor.” dedi.

21 Ekim, 2024, Pazartesi 16:30
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Türkiye’nin en büyük kitap platformu D&R, bu yıl 8.’si düzenlenen geleneksel D&R Kitap Fuarı kapsamında, ilk romanı Olasılıksız ile dünya çapında ses getiren Amerikalı yazar Adam Fawer’ı konuk etti. Fawer, zaman yolculuğu üzerine kurgulanmış bir hikayeyi anlattığı “Mobius” isimli yeni kitabını D&R İstinyePark’ta okurları için imzaladı. Yoğun ilgi gören etkinlikte Fawer, okurlarının sorularını cevapladığı keyifli bir söyleşi de gerçekleştirdi.

“Türkiye bana ilham veriyor”

15 yılın ardından Türk okurlarıyla ikinci kez buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen yazar, “Özellikle Türk okurlarımdan gelen geri bildirimler beni motive ediyor. Türkiye’yi ne kadar sevdiğimi daha önce de belirtmiştim. Türk okurlar için üretmekten keyif alıyorum. Türkiye bana ilham veriyor. Kader ve geleceği öngörme temaları, kitaplarımda derinlemesine tartışılıyor ve son zamanlarda anladım ki bu konu, Türk halkının da duyarlı olduğu bir mesele. Bu yüzdendir ki, ilk kitabım ‘Olasılıksız’ ve şimdi de yeni kitabım ‘Mobius’ Türk okurları tarafından büyük ilgi gördü. Ayrıca, bir müjde vereyim: ‘Mobius’tan sonra yazmakta olduğum yeni kitabımda bir Türk karakter yer alacak. Belki İstanbul'u da fon olarak göreceğiz” dedi.

“Beni yazar olmaya iten, hayatın ne kadar değerli olduğunu anlamamdı”

Yazarlık yolculuğunun nasıl başladığını anlatan Fawer, “Pek çok insan gibi benim de bu yola başlamam anlık bir karardı ama ondan önce hayatımdaki üç kırılma noktası beni buraya getirdi. İlk olarak, 11 Eylül saldırısının olduğu gün, sabah saat 6'da işimden ayrıldım. Hemen ardından New York'ta her yerden yükselen dumanları gördüm. Bu olay bana ölümlü olmanın gerçekliğini hatırlattı. Hayatın ne kadar kıymetli olduğunu ve fırsatları değerlendirmek gerektiğini düşündüm çünkü ne kadar zamanınız olduğunu bilemezsiniz. İkincisi, tam o sıralarda, yakın arkadaşım Stephanie'ye, 30 yaşındayken, terminal meme kanseri teşhisi kondu. Stephanie her zaman yazar olmayı istemişti, zaten benden daha çok yazarlığa yakındı, gazeteciydi, ben ise startup'larda çalışıyordum. Son olarak, yıllar boyunca içinde bulunduğum girişimcilik dünyasında birçok başarısızlık ve hayal kırıklığı yaşadım. O dönemde başka bir startup'ta çalışmak istemiyordum. Sonra dedim ki: 'Neden denemiyorum?'. Stephanie bir kitap yazmak istiyordu ama biraz cesarete ihtiyacı vardı. O yüzden her gün birlikte yazmaya başladık. Bir kafeye gidip laptoplarımızın şarjı yettiği kadar yan yana yazıyorduk. İşte o an yazarlık serüvenim başladı.” dedi.

“Mobius, benim en kişisel ve duygusal kitabım”

“Mobius”ın hikayesinin ortaya çıkışına dair Fawer, “20 yıl boyunca New York’ta girişimcilik alanında çalıştım ve bu süreç hayatımı derinden etkiledi. Bazen iyi, bazen kötü deneyimler yaşadım. Yaş aldıkça pişmanlıklar ve 'keşke farklı yapsaydım' dediğim anlar üzerine düşünmeye başladım. Geçmiş, gelecek ve kader üzerinde çok durdum. Bu da aslında romanıma ilham kaynağı oldu. Eğer ‘Olasılıksız’ı beğendiyseniz, ‘Mobius’ta benzer temalar bulacak, hatta belki de onu aşan bir derinlikle karşılaşacaksınız. Aynı zamanda, otobiyografik ve otokurgusal bir roman olarak, hayatımdan çok önemli ipuçları taşıyor. Bu yüzden ‘Mobius’, benim en kişisel ve duygusal kitabım diyebilirim.”

“Yapay zekanın uzun süre büyük edebi eserler yazabileceğini düşünmüyorum”

Yapay zekayla ilgili Fawer, “Yapay zeka, yazma eşlikçilerimden oldu. Bazen bir roman için bir ortam yaratmaya çalışırken, diyelim ki karakter güzel bir restorana giriyor, o zaman şöyle düşünüyorum: ‘İyi bir restoranın sahip olabileceği 10 özellik nedir?’ Bunu yapay zekaya sorarak çok hızlı bir şekilde bilgi edinip kendi dilimle romana uyarlayabiliyorum. İkinci olarak, önümüzdeki birkaç yıl içinde, hatta belki de şimdiden, yapay zekanın iyi bir kitap yazabileceğini düşünüyorum --yani öyle çok derin ya da edebi olmayan, daha çok eğlenceli, hafif kitaplar--. Ancak yapay zekanın, uzun bir süre boyunca --umarım çok uzun bir süre--, hayatımızı değiştirebilecek edebi eserler yazabileceğini sanmıyorum. Bir diğer düşündüğüm nokta ise beni endişelendiren şey, ekranlara bağımlı haldeyiz ve bu okuma alışkanlıklarımızı en azından Amerika'da çok kötü yönde etkiledi. İnsanların artık eskisi kadar okumadığını düşünüyorum. Bu yönüyle bu tehdidin farkında olmalıyız.” sözleriyle düşüncelerini aktardı.

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SAHNEDE YENİ ŞARKISINI 4 KERE SESLENDİRDİ
SAHNEDE YENİ ŞARKISINI 4 KERE SESLENDİRDİ
TRAVIS SCOTT 1 HAZİRAN’DA İZMİR’DE
TRAVIS SCOTT 1 HAZİRAN’DA İZMİR’DE
KONSER ARASI TATİL MOLASI
KONSER ARASI TATİL MOLASI
ZAFER BİZİMDİR
ZAFER BİZİMDİR
TÜRK ERKEĞİ BASKICI
TÜRK ERKEĞİ BASKICI
VİZYONA GİRİYOR
VİZYONA GİRİYOR
İKİ YIL ÖNCESİNDEN ÇOK DAHA İYİYİM
İKİ YIL ÖNCESİNDEN ÇOK DAHA İYİYİM
MODEL, ANKARA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI!
MODEL, ANKARA’DA COŞKUYLA KARŞILANDI!
BİR DEVRİN ACISI, YENİ NESLİN SESİYLE YENİDEN DOĞUYOR
BİR DEVRİN ACISI, YENİ NESLİN SESİYLE YENİDEN DOĞUYOR
NABZA GÖRE ŞERBET
NABZA GÖRE ŞERBET
BEYLİKDÜZÜ’NDE BAYRAM COŞKUSU KONTES’TE YAŞANACAK
BEYLİKDÜZÜ’NDE BAYRAM COŞKUSU KONTES’TE YAŞANACAK
KIZLARINI KOLLARINA KAZIDI
KIZLARINI KOLLARINA KAZIDI
GÜRCÜLER SAKARYA’DA BULUŞUYOR
GÜRCÜLER SAKARYA’DA BULUŞUYOR
BİNLERCE İNSANDAN EBRU YAŞAR ÇIĞLIKLARI
BİNLERCE İNSANDAN EBRU YAŞAR ÇIĞLIKLARI
YEREL ESNAF VE KÜÇÜK YATIRIMCI BİTME NOKTASINDA
YEREL ESNAF VE KÜÇÜK YATIRIMCI BİTME NOKTASINDA
FUTBOLUN EN KRİTİK ANLARINA DEV ORTAKLIK
FUTBOLUN EN KRİTİK ANLARINA DEV ORTAKLIK
MODA DÜNYASINA GÜÇLÜ BİR GİRİŞ YAPIYOR
MODA DÜNYASINA GÜÇLÜ BİR GİRİŞ YAPIYOR
KONSER MARATONUNA DEVAM
KONSER MARATONUNA DEVAM
RAP DÜNYASINDA KESKİN ETKİSİ
RAP DÜNYASINDA KESKİN ETKİSİ
KENAN DOĞULU’DAN İZMİR’DE UNUTULMAZ PERFORMANS
KENAN DOĞULU’DAN İZMİR’DE UNUTULMAZ PERFORMANS

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR & SANAT

HAYATA DAİR İÇTEN MESAJLAR VERDİ

İZMİRLİ DİŞHEKİMLERİ TİYATRO SAHNESİNDE

EDEBİYATSEVERLER BULUŞACAK

KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARI HİKAYESİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle