MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TÜRKİYE’NİN İLK MOXY OTELİ’Nİ DESİGNİST TASARLIYOR

Ana SayfaGüncelTÜRKİYE’NİN İLK MOXY OTELİ’Nİ DESİGNİST TASARLIYOR
TÜRKİYE’NİN İLK MOXY OTELİ’Nİ DESİGNİST TASARLIYOR

Marriot International’ın dinamik, cesur ve genç markası Moxy, Beyoğlu’ndaki tarihi Afrika Han’da Venue International tarafından hayata geçiriliyor. 2024’te açılması planlanan, 168 odalı Türkiye’nin ilk Moxy oteli, Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğindeki Designist tarafından tasarlanıyor.

17 Ocak, 2023, Salı 17:46
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Standart otel konseptlerinden çok farklı bir tasarım çizgisine sahip olan Marriott International bünyesindeki Moxy Hotels zincirinin Türkiye’deki ilk oteli Designist tarafından Beyoğlu’ndaki Afrika Han’da tasarlanıyor.

Yeni nesil turistleri hedefleyen eğlenceli, dinamik ve şık bir yaşam tarzı sunacak olan Moxy Afrika Han’ın Beyoğlu’nun dinamik karakteriyle özdeşleşmesi hedefleniyor. Minimal oda tasarımının sıra dışı genel mekan tasarımıyla dengelendiği markada, Grab&go konsepti uygulanıyor. Kullanıcıyı genel mekanda sosyalleşmeye teşvik eden yapıda, lobi, bar, retail alanları bir arada akışkan bir şekilde kurgulanıyor. Gece/gündüz tüm buluşmalara ev sahipliği yapacak genel mekanın Beyoğlu’nun ruhunu taşıması amaçlanıyor.

Designist, yapıya ruhunu veren mimari elementleri zekice kullanarak, Moxy’nin enerjik, eğlenceli, endüstriyel konseptini mekanın tarihiyle bütünleştirmeyi planlıyor. 15 yıldır çeşitli büyük zincirlerin otel tasarımına imza atmış olan Aslı Arıkan Dayıoğlu ve ekibi, tarihi yapının teknik olarak zorlayıcı olduğunu, fakat bunun yeni teknikler geliştirmek için bir avantaj olduğunu belirtiyor. Tarihi yapı olmasının getirdiği zorunlulukların en iyi şekilde üstesinden geleceklerini ve bu konuda çok heyecanlı olduklarını belirten İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu, projenin tarihine saygı gösteren ve çevresine katma değer katan bir merkez olarak hayata geçeceğine inanıyor.

AFRİKA HAN’IN ZAMANDA YOLCULUĞU

Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak’ta yer alan ve Ragıp Sarıca tarafından inşa edilen Afrika Han, Anadolu Han, Rumeli Han ve Sirkeci Gar Binası’nı da tasarlayan Alman mimar Agust Jasmund tarafından tasarlanmış. Yeni tip inşa tekniği olarak adlandırılan çimentolu harçlı volta döşeme ile inşa edilmiş olması, 1905-1915 yılları arasında yapıldığının ipucunu veriyor. İki sokak arasında kalan bir han yapısı olan Afrika Han’ın eklektik bir üslubu bulunuyor. Küçükparmakkapı Sokak cephesi daha sakin bir tasarıma sahipken, Büyükparmakkapı Sokağı’na bakan cephe daha gösterişli şekilde inşa edilmiş.

Tarihe tanıklık eden, 7 katlı, 57 daireli konut olarak tasarlanan Afrika Han, Pera’nın en köklü ailelerine, Osmanlı paşalarına ev sahipliği yapmış. Zamanının çok ötesinde bir anlayışla 55-60 metrekare daireler olarak tasarlanmış yapı, günümüzün stüdyo daire anlayışının ilk temsilcisi olmuş.

Afrika Han 1992-2017 yılları arasında zamanının en popüler mekanı olan Hayal Kahvesi’ne ev sahipliği yapması ile de biliniyor. Hem yakın hem de uzak geçmişte bu kadar yaşamış olan bir yapının Beyoğlu’na geri kazandırılacak olmasının heyecanını duyan Designist, tasarımlarında yapının ruhunu korumayı amaçlıyor.

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KRALIN KIZI
KRALIN KIZI
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
DEMİRHAN' DAN YENİ TEKLİ
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
DİLARA KIRMIT TAHLİYE OLDU
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
IRAK'TA PİŞTİ, TÜRKİYE'YE DÜŞTÜ
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
ÖMÜR GEDİK VE GÜLDEN KARABÖCEK SAHNEYİ SALLADI
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
AKADEMİSYEN VE MÜZİSYEN
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
CANSEVER’DEN SEVİNDİREN HABER
İLİK NAKLİ BAŞARILI GEÇTİ
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
ELİF AKBAŞ’TAN DİZİYE DAMGA VURAN ŞARKI
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
GÖNÜLLERE DE DOKUNDU
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
MADDİ DURUMU OLMAYAN ÇİFTLERE UMUT OLACAK
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ANADOLU MOTİFLERİNİN ÇAĞDAŞ YORUMU
ATARIM İÇİME
ATARIM İÇİME
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
TOKSİK İLİŞKİLERE BAŞ KALDIRIYOR
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
KURUMUŞ BİR DAL GİBİYİM
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
İREM ÖZEN’DEN YENİ SİNGLE
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
AÇILIŞA YOĞUN İLGİ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
MÜZİK DÜNYASINDA HEYECAN YARATAN SÜRPRİZ
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
ZEYNEP AVCI’DAN KADINLARA MÜJDE
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR
MAGAZİN DÜNYASINA İDDİALI BİR YAPIM DAHA GELİYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

TÜRKOLOG GÜLSEL ÖZKIRIM HAYATINI KAYBETTİ

GIDA PAKETLERİ RAMAZANDA BİNLERCE AİLEYE ULAŞACAK

KOMŞULUK İFTARI

GELENEKSEL İFTAR DAVETİ DARÜLACEZE’DE DÜZENLENDİ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle