MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN DAVAYA TEPKİLER SÜRÜYOR

Ana SayfaGüncelTÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN DAVAYA TEPKİLER SÜRÜYOR
TÜRKİYE'Yİ AYAĞA KALDIRAN DAVAYA TEPKİLER SÜRÜYOR

Üvey baba ve öz annesi tarafından istismar edildiği iddia edilen iki çocuğun maruz kaldığı iğrenç olayların ardından başlayan dava sürecinde şoke eden karar.

29 Haziran, 2021, Salı 22:44
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesiyle ilgili olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, her iki çocuğun psikolojik destek aldığı belirtilerek, "Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz" denildi. Davaya ilişkin açıklamada bulunun Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların tahliyesine itiraz ettiklerini açıkladı. Korkunç olayda istismarcı annenin savunması da ortaya çıktı. Merve A., ifadesinde, "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" dedi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.

Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur. 21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir. Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ANNEDEN DEHŞETE DÜŞÜREN SAVUNMA

Korkunç olayda sanıkların ifadeleri de ortaya çıktı. Sanıklardan Merve A., ifadesinde, "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Diğer sanık Rahmi A. da "Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.'nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı 17 Eylül tarihine erteledi.

ELMALI CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Aile Bakanlığı'nın ardından bir açıklama da Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi. Açıklamada şu cümlelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya platformlarında Antalya ili Elmalı ilçesinde 2019 yılında gerçekleştiği iddia edilen iki çocuğun istismar edilmesi olayı ile ilgili yürütülen yargılamaya ilişkin bir kısım iddialar karşısında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur.

5 Mayıs 2020 tarihinde mağdur çocukların babaanneleri tarafından, 2019 yılında Finike ilçesinde anne, üvey baba ve dayıları tarafından çocukların cinsel istismara uğradıkları iddiaları ile Balıkesir / Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar ve şikayette bulunulmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal soruşturmaya başlanılmış ve çocuklara psiko sosyal destek verilerek çocuk izlem merkezinde beyanları alınmıştır.

Yürütülen soruşturma neticesinde elde edilen bulgular ve çocuklara karşı nitelikli cinsel istismar eylemlerinin gerçekleştirildiği yönünde yeterli şüphe oluştuğu kanaatiyle 24 Temmuz 2020 tarihinde düzenlenen iddianame ile sanıkların cezalandırılması istemiyle Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştır.

Delillerin tam olarak toplanmamış olması, delillerin karartılma ihtimalinin bulunması gerekçeleri ile 16 Ekim 2020 tarihinde Mahkemesince sanıkların tutuklanmasına karar verilmiştir.

"TUTUKSUZ YARGILAMAYA İTİRAZ EDİLMİŞTİR"

Yargılama sürecinde delillerin toplanmış olması ve alınan beyanlardaki çelişkiler dikkate alınarak sanıkların 5 Ocak 2021 tarihinde tutuksuz yargılanmalarına karar verilmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından bu karara itiraz edilmiştir.

Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itiraz reddedilmiştir. 5 ay önce tutuksuz yargılanmalarına karar verilen sanıklar hakkındaki yargılama süreci devam etmekte olup, son duruşma 21 Mayıs 2021 tarihinde yapılarak, duruşması 17 Eylül 2021 tarihine bırakılmıştır.

Yargılama sürecinde alınan mağdur beyanları ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte değerlendirilecek olup, nihai karar bağımsız ve tarafsız yargıya aittir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yargılama süreci titizlikle takip edilmektedir."

İSTİSMARI ÇİZİMLERLE ANLATMIŞLARDI

Antalya'da 7 ve 10 yaşındaki kardeşlerin cinsel istismara uğradıkları iddiasıyla anne ve üvey baba tutuklanmıştı. 2 kardeşin istismarını çizimlerle anlattığı olay, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Bababanne, eski gelini ve kocası ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi olmuştu.

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALMIŞLARDI

Soruşturma sonrası anne ile üvey baba tutuklanmıştı. Yapılan yargılama sonrasında anne ile üvey baba Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

ÇIĞ GİBİ TEPKİ YAĞIYOR

Elmalı davasıyla ilgili olarak sosyal medyada futbol kulüpleri de paylaşımlarda bulundu. 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

AYDİLGE YENİ ŞARKISINI HOLLANDA'DA YAZDI
AYDİLGE YENİ ŞARKISINI HOLLANDA'DA YAZDI
GÜLER DEMİR’DEN MÜZİĞE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
GÜLER DEMİR’DEN MÜZİĞE MUHTEŞEM DÖNÜŞ
MEHMET BERK ERGİN BOŞANDIĞINI İLK KEZ DUYURDU
MEHMET BERK ERGİN BOŞANDIĞINI İLK KEZ DUYURDU
TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR
TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR
YEŞİL GÜZEL RENK
YEŞİL GÜZEL RENK
EBRU YAŞAR’DAN ’’SANMADAN GİT’’
EBRU YAŞAR’DAN ’’SANMADAN GİT’’
KULYAS 2'DE İÇİMDEKİ KORKULARLA YÜZLEŞTİM
KULYAS 2'DE İÇİMDEKİ KORKULARLA YÜZLEŞTİM
MAHMUT GÖRGEN’DEN UNİVERSAL VİBES ALBÜMÜNE 5. KLİP
MAHMUT GÖRGEN’DEN UNİVERSAL VİBES ALBÜMÜNE 5. KLİP
KAYIP YILLAR'A BEST MODEL'DEN STAR ADAYI
KAYIP YILLAR'A BEST MODEL'DEN STAR ADAYI
SÜTLÜ KAHVE, YARIM KALMIŞ BİR ŞARKININ TAMAMLANMASIYDI
SÜTLÜ KAHVE, YARIM KALMIŞ BİR ŞARKININ TAMAMLANMASIYDI
HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
MAYA HANBAY CAN ALICI POZLAR
MAYA HANBAY CAN ALICI POZLAR
İLK EVLİLİĞİM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI
İLK EVLİLİĞİM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI
SEMRA ÖZAL,'BANA DERECE BEKLİYORUZ DEMİŞTİ'
SEMRA ÖZAL,'BANA DERECE BEKLİYORUZ DEMİŞTİ'
BARIŞ MANÇO’NUN KIRMIZI SPOR OTOMOBİLİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
BARIŞ MANÇO’NUN KIRMIZI SPOR OTOMOBİLİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
BERRİN KEKLİKLER & MURDA’DAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
BERRİN KEKLİKLER & MURDA’DAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
SICAK YORGAN
SICAK YORGAN

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

TRAKYA’NIN KUŞLARI HALKALANIYOR

MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI

AİLOS İKİNCİ KEZ ALTIN MADALYA ALDI

SAMSUN’UN GENÇ EKOLOJİ SAVUNUCULARI BAFRA’DA BULUŞTU

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle