MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

ÜRETİM FAALİYETLERİNİ YERİNDE GÖRDÜ

Ana SayfaGüncelÜRETİM FAALİYETLERİNİ YERİNDE GÖRDÜ
ÜRETİM FAALİYETLERİNİ YERİNDE GÖRDÜ

ORDU(BHA)-Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızını kontrol altında tutmak için alınan Tam Kapanma sürecinde tarımsal faaliyetlerin sekteye uğramadan sürdürülmesini sağlamak amacıyla çiftçilere sokağa çıkma kısıtlamasında kolaylık sağlanan Ordu Valisi Tuncay Sonel, üretim faaliyetlerini de yerinde gördü.

07 Mayıs, 2021, Cuma 02:22
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Beraberinde İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte Altınordu ilçemizin Yaraşlı mahallesine giden Vali Tuncay Sonel, mahallenin Çobanlı sokağındaki arazisinde 5 ayrı serada sebze üretimi yapan çiftçi Mahmut Yılmaz’ı ziyaret etti.

Çiftçi Mahmut Yılmaz’ın annesi Saadet Yılmaz(70)’ın tarlasında fasulye diktiğini gören Vali Tuncay Sonel, Saadet teyzeden aldığı fasulye tohumlarını toprağa dikerek, Saadet teyzeye yardımda bulundu.

Fındık bahçesinde motorlu tırpanla ot biçimi yapan Mahmut Yılmaz’dan aldığı motorlu tırpanla fındık bahçesinde ot biçimi de yapan Vali Sonel, fındık bahçelerinde yapılması gereken bakımın önemine vurgu yaptı.

Vali Sonel, yaptığı açıklamada, “Tam kapanma sürecinin yaşandığı bu günlerde, Ordu’muzda da fındık olmazsa olmazlarımızdan. Dünyada üretilen her dört fındıktan biri Ordu’da üretiliyor. Biz istiyoruz ki Ordu’daki çiftçilerimiz, yöre insanımız, bu süreci köylerinde, bahçelerinde, fındık bahçelerinin bakımı, ilaçlaması, gübrelemesi, temizliğinde geçirsinler. Böylece hem verimde, hem kalitede artış olsun. İnşallah geçen yıl olduğu gibi fiyatlar da yüksek olursa, bu yıl da değmeyin keyfimize. Tabi burada hem Saadet ablamızı, hem Mahmut kardeşimizi bahçe işlerinde uğraşırken görmek bizleri sevindirdi. Saadet ablamız fasülye ekiyordu, aynı şekilde Mahmut kardeşimiz fındık bahçelerinin temizliği ile uğraşıyor. Bizim bir şansımız da Ordu’da hem Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın çok değerli projeleri var, hem de çok çalışkan Tarım İl Müdürümüz ve ekibimiz var.Hep beraber inşallah bu yıl bu fırsatı lehimize çevirmemiz lazım. İnşallah covit-19 illetini de hep birlikte yeneriz. İnşallah sağlıklı günlere de kavuşacağız ama bu günleri de ailelerimiz, köylerimizdeki vatandaşlarımız, bahçesi olanlar, mis gibi çimen kokusuyla, mis gibi havasıyla bahçelerde değerlendirsinler” dedi.

Daha sonra aynı mahallede 81 yaşındaki çiftçi Mustafa Sıtkı Özcan’ı da bahçesinde ziyaret eden Vali Sonel, fasulye dikimi yapan Mustafa amcaya da yardımcı oldu.

Mustafa amcayla bir süre sohbet eden Vali Sonel, “Ekip, diken, üreten insanlarımız, bizim baş tacımızdır. Maşallah Mustafa amcamız 81 yaşında olmasına rağmen halen daha toprakla uğraşmaya, üretmeye devam ediyor. Bu takdir edilecek ve her türlü övgüyü hak edecek bir davranış. Allah sayılarını çoğaltsın. Bizim üretmeye, çalışmaya ihtiyacımız var. Onun için de bu tam kapanma sürecinde istedik ki insanlarımız kırsal mahallelerimize gitsinler bağlarında, bahçelerinde çalışsınlar. Fındık bahçelerinin bakımını yapsınlar, tarlalarını eksinler, diksinler. Bu isteğimizin, arzumuzun bugün yaptığımız ziyaretlerde karşılığını görmek, bizi mutlu etti” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, Boztepe mahallesi Kurucuoğlu sokağında yaşayan ve fındık bahçesinde ilaçlama yapan çiftçi Erdal Yazar’ı da bahçesinde ziyaret ederek, kendisi de bir müddet fındık bahçesinde ilaçlama yaptı.  

Çiftçi Erdal Yazar’ın seralarını da gezen Vali Sonel, Yöre insanımızın çalışkan ve üretken olduğunu söyledi.

Vali Tuncay Sonel'in çiftçilere yaptığı ziyaret programına, Stajyer Kaymakamlar Esra Demirtaş ve Kerem Tunçer'i de eşlik etti.

Abdullah YİĞİT/ORDU

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

SANAYİDE KURUMSAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
SANAYİDE KURUMSAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
SEVCAN ALTINTAŞ’TAN SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE CESUR ÇIKIŞ
SEVCAN ALTINTAŞ’TAN SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE CESUR ÇIKIŞ
KIBRIS’TA MÜZİK DOLU GECE
KIBRIS’TA MÜZİK DOLU GECE
PSİKOLOJİ VE SANATI BULUŞTURAN UZMAN İSİM
PSİKOLOJİ VE SANATI BULUŞTURAN UZMAN İSİM
AŞKA DAİR TANIMIM DÖNEM DÖNEM DEĞİŞİYOR
AŞKA DAİR TANIMIM DÖNEM DÖNEM DEĞİŞİYOR
GETİP’TE YENİ DÖNEM SEVİM AYDIN BAŞKANLIĞINDA BAŞLADI
GETİP’TE YENİ DÖNEM SEVİM AYDIN BAŞKANLIĞINDA BAŞLADI
KADINA NEFES ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
KADINA NEFES ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
KKTC TURİZM VE BAŞARI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
KKTC TURİZM VE BAŞARI ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
BOŞANINCA ZİNCİRLERİMDEN DE BOŞALDIM
BOŞANINCA ZİNCİRLERİMDEN DE BOŞALDIM
NOSTALJİ ADAM YİNE MEST EDECEK
NOSTALJİ ADAM YİNE MEST EDECEK
ŞAHİN İNAN TÜRKÜLERLE KALPLERE DOKUNDU
ŞAHİN İNAN TÜRKÜLERLE KALPLERE DOKUNDU
SENA ŞAHİN’DEN YENİ TEKLİ
SENA ŞAHİN’DEN YENİ TEKLİ
DAĞLARDIR DAĞLAR
DAĞLARDIR DAĞLAR
BİR SEVDİĞİM VAR
BİR SEVDİĞİM VAR
ZÜMRA’DAN ETNİK VE CESUR BİR ÇIKIŞ
ZÜMRA’DAN ETNİK VE CESUR BİR ÇIKIŞ
DİVA’DAN GİRNE ÇIKARMASI
DİVA’DAN GİRNE ÇIKARMASI
ELİF AYSEL NAZİM’DEN SAHNEDE BÜYÜLEYEN PERFORMANS
ELİF AYSEL NAZİM’DEN SAHNEDE BÜYÜLEYEN PERFORMANS
SILA’DAN YENİ ŞARKI
SILA’DAN YENİ ŞARKI
MAHMUT GÖRGEN’DEN SÜRPRİZ PROJELER
MAHMUT GÖRGEN’DEN SÜRPRİZ PROJELER
TÜRKİYE’NİN KURUMSAL İLİŞKİLER LİDERİ OLARAK ATANDI
TÜRKİYE’NİN KURUMSAL İLİŞKİLER LİDERİ OLARAK ATANDI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

SANAYİDE KURUMSAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ

DOLANDIRICILARA HESAP KULLANDIRANLAR DA SORUŞTURMA KAPSAMINDA

YOĞUN KAR NEDENİYLE EĞİTİME ARA

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ KARDEŞLİKTEN GELİR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle