MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

USKD, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EŞİTLİKÇİ BİR DÜNYA İÇİN YOLA ÇIKTI

Ana SayfaEkonomiUSKD, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EŞİTLİKÇİ BİR DÜNYA İÇİN YOLA ÇIKTI
USKD, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE EŞİTLİKÇİ BİR DÜNYA İÇİN YOLA ÇIKTI

İzmirli başarılı 40 iş kadını tarafından kurulan Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği'nin (USKD) lansman toplantısında kadınların toplum için önemi vurgulandı; eşitlikçi bir dünya çağrısı yapıldı.

26 Eylül, 2024, Perşembe 16:01
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

USKD Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde Swiss Otel İzmir'de gerçekleşen lansman toplantısında, USKD üyeleri, İzmir sivil toplum ve iş dünyasının tanınmış isimleri bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Alkan, “7 ay önce kurduğumuz hayali bugün gerçekleştirmiş olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Her biri deneyimli, yetenekli ve başarılı 40 iş kadını arkadaşımla birlikte; aylar süren beyin fırtınaları, araştırmalar, koşuşturmalar, toplantılar gerçekleştirdik. 'Daha iyisini nasıl yapabiliriz’in peşinden koştuk. Bütün bunların sonunda ortaya çıkan bugün tanıtmaktan son derece onur duyduğum USKD'yi sizlerle buluşturuyoruz” dedi.

DAHA ADİL VE DAHA EŞİT BİR DÜNYA İÇİN

Dünyanın değişip dönüştüğünü ve daha adil, eşit ve barış dolu bir yaşam için yola çıktıklarını dile getiren Ayla Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şey dönüşüyorken biz aynı kalamazdık. Hem büyük resmi hem de ince ayrıntıları görebilen arkadaşlarımla birlikte işte bu değişip dönüşen dünyayı daha adil daha eşit daha barış dolu bir gezegen yapabilmek adına biz ne yapabiliriz? dedik. BM’nin sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda iş kadınları olarak hem ülkemize hem dünyaya katkıda bulunabilir, bu konuda topluma, iş dünyasına liderlik edebiliriz diye düşündük. Uluslararası anlamda sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik bir tüzükle kurulmuş olan ilk ve tek iş kadını derneği olarak, 17 amaç doğrultusunda harekete geçmek, toplumu harekete geçirmek, dünyadaki değişime ve dönüşüme öncülük etmek, her daim pusulamız olacaktır”

PROJELER HAZIR

Hedeflerini de açıklayan USKD Başkanı Ayla Alkan şöyle devam etti: “Kuruluş tarihimiz olan 15 Ağustos 2024'ten itibaren ilk genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Çalışma organlarımızı belirledik. Toplantılarımızı yapmaya, plan ve stratejilerimizi oluşturmaya başladık. Avrupa Birliği programı olan Sivil Düşün’e Kalkınmada Kadın Girişimcilik Zirvesi, İç İşleri Bakanlığına Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar ve Sivil Toplum İçin Destek Vakfı'na Depremden Etkilenen Ergenler ve Gençler İçin Sosyal ve Duygusal İyileşme Projesi olmak üzere 3 hibe çağrısına proje yazdık ve gönderdik. Biz ne kadar şanslıyız ki; bu yolda bizi cesaretlendiren dostlarımız var. Destekçilerimiz ve hayal ortaklarımız, en başından itibaren bizlere yol gösteren, hiçbir karşılık beklemeden tıpkı bir gönüllü gibi çalışan, USKD’ye can veren, bu serüvenden heyecan duyan, oluşumunda ve gelişiminde emeği olan herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum”

ZİHNİYET DÖNÜŞÜMÜNE İHTİYAÇ VAR

Kadınların sadece iş gücüne katılımı değil, toplumsal hayata katılımları açısından da desteklenmeleri gerektiğini kaydeden Alkan, şunları söyledi: “Negatif bir önyargıyla oluşan 'Kadın yapamaz' görüşünün değiştirilmesi, kadınların farklı iş kollarına yönlendirilmesi için toplumumuzda bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var. USKD olarak amaçlarımız arasında bu dönüşümü gerçekleştirecek eğitimleri vermek, bu konuyu toplumun tüm katmanlarına doğru bir iletişim çalışmasıyla anlatmak da bulunuyor. USKD olarak kız çocuklarına yapılan yatırımı sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı olarak görüyoruz. Özellikle teknoloji ve bilime erişimde kadın ve kız çocukları başta olmak üzere; herkesin erişimini sağlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

YENİ ÜYELER DE USKD'YE MERHABA DEDİ

Konuşmaların ardından USKD'ye katılan yeni üyelere rozet takdimi yapıldı. Paralimpik oyunlarında tekerlekli sandalye tenisine katılan ilk Türk kadın sporcu olan Büşra Ün'e onur üyesi rozetini USKD Başkanı Ayla Alkan taktı.

Yeni üye Zeynap İlayda Karadağ Acar'ın rozetini İzmir Resim Heykel Müdürü Prof. Dr. Fürüzan Caman takdim ederken; yeni üye Neslihan Karaali Bedük'ün rozetini ise Çukurova SİFED ve Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Berman Mantı taktı. Nihal Atçalı'ın üyelik rozetini Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaprak Gülcan verdi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

AHVAL DÜĞÜNLE BAŞLADI
AHVAL DÜĞÜNLE BAŞLADI
NEVİN ALKAN'DAN YENİ TEKLİ
NEVİN ALKAN'DAN YENİ TEKLİ
DÜNYA MODACILARI BURSA FASHİON WEEK’TE BULUŞUYOR
DÜNYA MODACILARI BURSA FASHİON WEEK’TE BULUŞUYOR
LAZ BÖREĞİ, SEMİCENK’E ARHAVİ KESTANE BALI İKRAM EDİLDİ
LAZ BÖREĞİ, SEMİCENK’E ARHAVİ KESTANE BALI İKRAM EDİLDİ
MERVE ÖZBEY ARHAVİ FESTİVALİ’NDE COŞTURDU
MERVE ÖZBEY ARHAVİ FESTİVALİ’NDE COŞTURDU
GÜLÜŞTEN ÖZGÜVENE UZANAN BAŞARI
GÜLÜŞTEN ÖZGÜVENE UZANAN BAŞARI
EBRU ELVER’DEN GÜNDEM YARATACAK İTİRAFLAR
EBRU ELVER’DEN GÜNDEM YARATACAK İTİRAFLAR
USTAMA SAYGI, GELECEĞİME TEBESSÜM
USTAMA SAYGI, GELECEĞİME TEBESSÜM
BÖLEN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR SİYASET İSTİYORUZ
BÖLEN DEĞİL, BİRLEŞTİREN BİR SİYASET İSTİYORUZ
SEVENLER AĞLARMIŞ
SEVENLER AĞLARMIŞ
İSTANBUL'DAN DÜNYAYA YENİ KIZ GRUBU LINED
İSTANBUL'DAN DÜNYAYA YENİ KIZ GRUBU LINED
İSTANBUL’A YENİ KONSER NOKTASI
İSTANBUL’A YENİ KONSER NOKTASI
MİNE AYMAN’DAN TERS KÖŞE ŞARKI
MİNE AYMAN’DAN TERS KÖŞE ŞARKI
İKİ YIL ARADAN SONRA YENİ SİNGLE
İKİ YIL ARADAN SONRA YENİ SİNGLE
AHVAL İÇİN GERİ SAYIM
AHVAL İÇİN GERİ SAYIM
ÇODUR’A İREM DERİCİ SÜRPRİZİ
ÇODUR’A İREM DERİCİ SÜRPRİZİ
TEHLİKELİ SAKAR, MENGEN’DE SİNEMA SETİNİ KURDU
TEHLİKELİ SAKAR, MENGEN’DE SİNEMA SETİNİ KURDU
NESLİ ÖZSOY'DA AMELİYATSIZ GENÇLEŞTİRME AKIMINA KATILDI
NESLİ ÖZSOY'DA AMELİYATSIZ GENÇLEŞTİRME AKIMINA KATILDI
ORHAN ÖLMEZ’DEN SÜRPRİZ HAMLE
ORHAN ÖLMEZ’DEN SÜRPRİZ HAMLE
TÜRKİYE’DE VİZYONA GİRİYOR
TÜRKİYE’DE VİZYONA GİRİYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
EKONOMİ

TÜRKER VEYAŞ BORSAYA AÇILIYOR

TÜRK MÜCEVHERİNİ DÜNYAYA TAŞIYOR

AĞUSTOS AYI KİRA ZAM TAVANI NETLEŞTİ

BAKAN MUSTAFA ÇİFTÇİ ASAV’IN KONUĞU OLDU

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle