MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

YANGINDA İLK 180 SANİYE ÇOK ÖNEMLİ

Ana SayfaGüncelYANGINDA İLK 180 SANİYE ÇOK ÖNEMLİ
YANGINDA İLK 180 SANİYE ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye’nin ilk özel itfaiye hizmet sağlayıcısı olan Securitas, yangın güvenliğine dair çözümlerini, ilk müdahalenin hayati önemini ve farklı segmentlere yönelik örnek uygulamalarını paylaştığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

14 Mart, 2025, Cuma 12:15
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Etkinlikte, yangına ilk müdahalenin önemine dair bir sunum yapan Securitas İtfaiye Hizmetleri Genel Müdürü Uğur Yertut, 180 saniyenin kritik rolüne değindi. Yertut, “Yangın başlangıcında ilk 180 saniye hayati önem taşır. Bu süre içinde müdahale edilmezse söndürmek zorlaşır ve yangın, geri dönülmez hasarlara yol açabilir.” dedi. Ayrıca Türkiye ve Avrupa’da endüstriyel tesislerde meydana gelen yangınların en büyük sebebinin elektrik tesisatı arızaları olduğunu belirtti.

2011 yılında kurulan Securitas İtfaiye Hizmetleri, 26 Şubat 2025 tarihinde İstanbul Fairmont Quasar Otel’de düzenlenen Yangın Güvenliğinde Yeni Çağ temalı etkinlikte, alanında uzman yöneticilerle bir araya geldi. Açılışını Securitas Güvenlik Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu’nun yaptığı etkinlikte Kösereisoğlu, Securitas’ın sunduğu hizmetlerin bir bütün olduğuna, nihayetinde her şeyin insanların kendini güvende ve huzurlu hissetmeleri için yapıldığına dikkat çekti. Kösereisoğlu, insanlı güvenlik, teknolojik çözümler, alarm ve uzaktan izleme hizmetleri ile itfaiye hizmetlerinin, tümüyle olası riskleri minimuma indirmeyi amaçladığını vurgulayarak, “Securitas, hizmetlerine 90 yıl önce gece bekçileri ile başladı. O dönemde burunları iyi koku alan gece bekçileri, şehri gezer ve yangın durumunda müdahale ederlerdi. O zamandan bu yana itfaiye hizmetleri bizim için öncelikli hizmetler arasında yer aldı.” dedi.

Yangının sadece maddi zarar değil, itibar ve pazar kaybı gibi geri dönülmez sonuçlara da yol açtığını ifade eden Uğur Yertut, “Yapılan araştırmalar, yangına maruz kalan her üç işletmeden birinin müşteri kaybı nedeniyle üç yıl içinde iflas ettiğini gösteriyor. Ayakta kalan her üç işletmeden biri ise ya satılıyor ya da başka şirketlerle birleşiyor. Sigorta, maddi hasarı karşılamış olsa bile endüstriyel tesisler için yangın sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.”dedi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, AVM’ler, turizm sektörü ve endüstriyel tesislerdeki yangın riskleri ile itfaiyenin rolünün ele alındığı panellerde, alanında uzman yöneticiler deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğe damgasını vuran bir diğer konu ise yangınları önlemeye yönelik drone ile yapılan devriyelerin gelecekte robot köpeklerle destekleneceği ve bu robotların yangın risk tespitlerinde aktif rol oynayacağı oldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

USTA İSİMLER TÜYAP’TA BULUŞTU
USTA İSİMLER TÜYAP’TA BULUŞTU
2026'YA UNUTULMAZ BİR KARŞILAMA
2026'YA UNUTULMAZ BİR KARŞILAMA
TÜRKİYE’DE BAĞIMSIZ DİJİTAL İÇERİKTE TARİHİ DÖNÜŞÜM
TÜRKİYE’DE BAĞIMSIZ DİJİTAL İÇERİKTE TARİHİ DÖNÜŞÜM
TASARIM, İLHAM VE SOHBET AYNI SOFRADA BULUŞTU
TASARIM, İLHAM VE SOHBET AYNI SOFRADA BULUŞTU
İÇİNİZİ ÜŞÜTECEK EN GÜZEL KIŞ MANZARALARI
İÇİNİZİ ÜŞÜTECEK EN GÜZEL KIŞ MANZARALARI
ÇOCUKLAR GÜVENDE
ÇOCUKLAR GÜVENDE
YERLİ VE MİLLİ ADELE
YERLİ VE MİLLİ ADELE
HEM KİTABINI HEM ŞARKISINI TANITTI
HEM KİTABINI HEM ŞARKISINI TANITTI
YILBAŞI COŞKUSU BAŞLIYOR
YILBAŞI COŞKUSU BAŞLIYOR
DOĞRU YOLDA İLERLİYORUM
DOĞRU YOLDA İLERLİYORUM
MİSS BEAUTY OF TURKEY 2025’TE İKİNCİ OLDU
MİSS BEAUTY OF TURKEY 2025’TE İKİNCİ OLDU
EMRE ALTINOK’TAN YILIN SON PROJESİ
EMRE ALTINOK’TAN YILIN SON PROJESİ
ARKASINDA LİPÖDEM OLABİLİR
ARKASINDA LİPÖDEM OLABİLİR
TÜRKİYE YILDIZLARINI GÖRKEMLİ BİR GECEYLE SEÇTİ
TÜRKİYE YILDIZLARINI GÖRKEMLİ BİR GECEYLE SEÇTİ
EN İYİ MİLLİ KIYAFET ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN
EN İYİ MİLLİ KIYAFET ÖDÜLÜ TÜRKİYE’NİN
SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR
SANA KIRMIZI ÇOK YAKIŞIYOR
YANMIŞ BİR YÜREK VAR
YANMIŞ BİR YÜREK VAR
YALNIZLIĞIMA
YALNIZLIĞIMA
İNCELİKLİ BİR MÜZİKAL DÜNYA
İNCELİKLİ BİR MÜZİKAL DÜNYA
SPOR VE MODELLİĞİ BİR ARADA YÜRÜTÜYOR
SPOR VE MODELLİĞİ BİR ARADA YÜRÜTÜYOR

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNCEL

İSPARK OTOPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 62,5'E VARAN ZAM GELDİ! İŞTE 2026 İLÇE İLÇE YENİ TARİFE

ÇOK ÇOCUKLU AİLELERE ASKERLİKTE YENİ DÜZENLEME SİNYALİ

TÜRK ÖĞRENCİLER GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

INFLUENCER HESAPLARI SİBER SALDIRILARIN HEDEFİNDE

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle