MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

YASEMİN SUNGUR’DAN YENİ KİTAP

Ana SayfaKültür & SanatYASEMİN SUNGUR’DAN YENİ KİTAP
YASEMİN SUNGUR’DAN YENİ KİTAP

Otuz yılı aşkın süredir bireysel ve kurumsal gelişim odaklı eğitimler veren, özel projeler yürüten Gelişim Enstitüsü kurucusu Yasemin Sungur’un yazdığı biyografi kitabı “Yolumu Kendim Çizdim: Remzi Kanbur” adıyla Nova Kitap’tan yayımlanarak raflardaki yerini aldı.

10 Aralık, 2024, Salı 11:38
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Plastik sektörünün duayen iş insanlarından Makplast’ın kurucu başkanı Remzi Kanbur’un ilham veren yaşam öyküsü sektörde “Yaparsa Remzi Ağabey Yapar” dedirten bir iz bırakmış Remzi Kanbur, genç yaşta başladığı zanaatkarlık yolculuğunu, büyük bir sanayi liderliğine dönüştüren bir iş insanı. Kanbur’un Rize’de başlayıp İstanbul’da devam öyküsünün 70 yıllık bir geçmişi var. Herkese ilham verecek bu öykü, Yasemin Sungur’un kaleminden kitap haline geldi. Makplast Makine Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ, Plastek Sanayi ve Ticaret Aş, Remar Medikal AŞ firmalarının kurucusu Remzi Kanbur’un çalışmaları yalnızca plastik sektöründe değil, sağlık sektöründe de büyük önem arz ediyor.

 Bu biyografi Kanbur’un çocukluk anılarından gençliğine, iş hayatındaki zorluklardan çıkardığı derslere, gençlerle paylaştığı tecrübelere, yakınlarının kendisine yazdığı mektuplara kadar geniş bir yelpaze sunuyor okura. Kısa kısa ara başlıklarla okuma kolaylığı de sunan “Kendi Yolumu Çizdim” Türk iş hayatının bu önemli ismini okuyucularla buluşturuyor.

 Dostlarından Remzi Kanbur’a

“Bu hikâyeyi herkes duymalı” diyor, bize ve ülkemize kattıkların için minettarlığımı, gönül bahçemden derlediğim buketimi takdim ediyorum. Dilerim senin gibi güzel ruhlu insanlarımız dha çok yetişir, sayıları artar, güzel Anadolumuz candan Anadolu insanları olarak layık olduğumuz müreffeh günlere ulaşabiliriz.

Recep Ali Topçu, Adell Armatür ve Vana Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı

 Remzi çok iyi ve usta bir sanatkâr, gözleriyle teknik resim çizen bir makine ressamı, yapılamayanları yapan, ülke ihtiyaçlarına kendini odaklayan, kendi yolunu kendi çizen büyük bir iş adamıdır.

Lütfen bu kitabı okuyunuz. Üstün yeteneklerini, becerisini üretme ve başarma arzusunu gerçekleştirmek için ilkokulu bitirmeyi dahi bekleyemeyen hayatın tüm sınıflarını pekiyi ile geçen bir dostum var karşınızda.

İnal Aydınoğlu, Gönüllü Hizmet Vakfı Onursal Başkanı

REMZİ KANBUR

1945 Rize doğumlu. İlkokul 4. sınıfa kadar okudu. Askerlik görevini tamamladıktan sonra cam şişeler üzerine serigraf baskı işleri yapan bir firma kurdu.

Daha sonra plastik sektöründe yatırım yapmaya karar vererek plastik sektöründe Türkiye’deki en güçlü firmalardan olan Makplast Makine Plastik San. Ve Tic. A.Ş.’yi 1970 yılında kurdu. 1970’li yıllarda ST3000 Otomatik mermer kesme makineleri de yapmıştır.

Plastik üretiminde çalışan yaklaşık 899 adet makinesi var.

1981 yılında MAKPLAST Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. yanında PLASTEK Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı altında 2. Firmasını kurdu.

Daha sonra 1989 yılında, Plastek Plastik Sanayi ve Tic. A.Ş. Avusturya’dan PVC Pencere ve Kapı üretim tesisi ithal ederek Plaspen markası ile PVC pencere ve kapı profili üretimine başlamıştır.

2003 yılında yapmış olduğu yatırımla Türkiye’de ilk defa Aseptik ve Non Aseptik (Kutu İçi Torba) üretimine başlamıştır. Bag in box ve Vakumlu saklama torbalarını Türkiye ‘de ilk olarak Makplast A.Ş üretmiştir. Bu alanda kazandığı tecrübeleri, teknolojisi ve katma değeri yüksek olan tıbbi cihaz sektörüne aktarmak ve ülke cari açığına katkıda bulunmak amacı ile 2017 yılında Remar Medikal A.Ş.’yi kurdu. Türkiye’de ilk olarak CPR Cihazı (Kalp Masaj Cihazı) üretimine başlamıştır. Yurtiçi ve yurtdışı satışları gerçekleştirmiştir. Özellikle yurtdışından CPR cihazına ciddi talepler olmaktadır.

 YASEMİN SUNGUR

Okur, yazar. Kitapların izinde gezgin. 3 Nisan’da Ankara’da doğdu. Yazar, Eğitmen, Yönetim, İletişim ve Kariyer Danışmanı.

Tutkulu bir hayat öğrencisi: düşler, sorular sorar, öğrenir, çalışır, paylaşır. Hikayelerin peşine düşer. İştigal konusu insan. Meselesi iletişim. 7’den 77’ye gelişime liderlik eder.

İthaki Yayın Grubu bünyesindeki Nova Kitap tarafından yayımlanan iki eseri bulunmaktadır: Kariyerim Gelecek, Yolumu Kendim Çizdim

Gelişim Enstitüsü, Kurucu, 25 yıldır bireysel ve kurumsal gelişim için çalışıyor.

Martı Dergisi, Yayıncı, 13 yıldır yeni nesil blog dergi olarak uçuyor.

Martı Kitap Kulübü, Kurucu, 17 yıldır İstanbul Oyuncak Müzesinde ve pek çok farklı yerde etkinlikle düzenliyor, eğitim veriyor.

Hayat Boyu #Gelişimdeyiz Platformu, Her yaştan kişinin gelişimi için sosyal projeler üretiyor. Hayat amacı üretmek ve paylaşmak.

Baharlara, çiçeklere, kuşlara hayran. İstanbul ve Bodrum’da yaşıyor.

 

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
HOLLYWOOD YILDIZLARIYLA DOLU BABALAR GÜNÜ SÜRPRİZİ
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
BENİM ÖLMEMİ İSTEDİLER
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
MATEMATİK DAHİSİ KÜÇÜK MİRAÇ’IN BÜYÜK BAŞARISI
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
KUZEY KIBRIS YAZA CAPITON İLE “MERHABA” DEDİ
MAYA HANBAY CAN ALICI POZLAR
MAYA HANBAY CAN ALICI POZLAR
İLK EVLİLİĞİM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI
İLK EVLİLİĞİM HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASIYDI
SEMRA ÖZAL,'BANA DERECE BEKLİYORUZ DEMİŞTİ'
SEMRA ÖZAL,'BANA DERECE BEKLİYORUZ DEMİŞTİ'
BARIŞ MANÇO’NUN KIRMIZI SPOR OTOMOBİLİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
BARIŞ MANÇO’NUN KIRMIZI SPOR OTOMOBİLİ ZİYARETÇİLERİYLE BULUŞTU
BERRİN KEKLİKLER & MURDA’DAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
BERRİN KEKLİKLER & MURDA’DAN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
SICAK YORGAN
SICAK YORGAN
ŞARKILARIM MİRASIMDIR
ŞARKILARIM MİRASIMDIR
CEREN GÜNDOĞDU SEVDAN ATEŞTEN GÖMLEK’LE YAZI İTALYA’DAN SELAMLADI
CEREN GÜNDOĞDU SEVDAN ATEŞTEN GÖMLEK’LE YAZI İTALYA’DAN SELAMLADI
MELİS YELMAN, ROXY SAHNESİNDE
MELİS YELMAN, ROXY SAHNESİNDE
MÜZİK DÜNYASI EKSİKLİĞİ KABUL ETMİYOR
MÜZİK DÜNYASI EKSİKLİĞİ KABUL ETMİYOR
AİLOS İKİNCİ KEZ ALTIN MADALYA ALDI
AİLOS İKİNCİ KEZ ALTIN MADALYA ALDI
SPIRITUA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE
SPIRITUA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE
40'NCI SANAT YILINI KUTLADI
40'NCI SANAT YILINI KUTLADI
YASEMİN ÜNLÜ’DEN VAY
YASEMİN ÜNLÜ’DEN VAY
PELİN ÖZÜLKÜ ‘OH NE ALA MUALLA’ DİYOR
PELİN ÖZÜLKÜ ‘OH NE ALA MUALLA’ DİYOR
AVRUPA'DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR TÜRKİYE 'DEN EMEKLİLİĞİNİZİ ERTELEMEYİN
AVRUPA'DA YAŞAYAN VATANDAŞLAR TÜRKİYE 'DEN EMEKLİLİĞİNİZİ ERTELEMEYİN

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
KÜLTÜR & SANAT

SPIRITUA BAKIRKÖY LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ’NDE

“HİKÂYEDE ADI GEÇEN ŞAİR BENİM” PRÖMİYERİNDE DUYGULARIN SENFONİSİ

ÇİNİ SANATINA RUH KATAN SANATÇI

TİMSAH ATEŞ

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle