MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

BALKANLAR’DA TÜRK SİNEMASI RÜZGÂRI

Ana SayfaSinemaBALKANLAR’DA TÜRK SİNEMASI RÜZGÂRI
BALKANLAR’DA TÜRK SİNEMASI RÜZGÂRI

Türk sinemasının merakla beklenen yapımı “Güneşin Karanlığında Kosova”, Kosova’nın başkenti Priştine’de 2 gün üst üste görkemli bir gala eşliğinde izleyiciye tanıtıldı.

30 Ağustos, 2025, Cumartesi 11:02
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

 

İlk günü ABI Çarshia’da, ikinci günü ise DokuKino - Kompleksi Europa bünyesindeki Marin Barleti sinema salonunda gerçekleştirilen ve Kosova’da bir ilk olarak büyük bir Türk filmi galasına ev sahipliği yapan bu özel etkinlik, hem sinemaseverlerden hem de Kosova basınından yoğun ilgi gördü. Gala gecesinde; Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, KDTP Milletvekili Fidan Brina Jılta, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, KDTP Prizren Şube Başkanı Furkan Bütüç, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Danışmanı Onur Canhas, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz   kıymetli katılımlarıyla film ekibini yalnız bırakmayarak geceye anlam kattı.

Yönetmenliğini Haktan Özkan’ın, idari koordinatörlüğünü ise Canan Yılmaz’ın üstlendiği film; aksiyon, dram ve politik gerilim türlerini başarıyla bir araya getirerek, izleyicilere derin ve çarpıcı bir hikâye sundu. Kosova’da gerçekleştirilen bu anlamlı gala, yalnızca bir sinema gösterimi değil, aynı zamanda ortak tarihi ve kültürel bağlara sahip iki halkın gönül birliğini simgeleyen özel bir buluşma oldu. Etkinliğe filmin oyuncu kadrosu ve yapım ekibinin yanı sıra Kosovalı sanatçılar, sinema yazarları ve çok sayıda davetli katıldı.

“Güneşin Karanlığında Kosova”, yalnızca bir ajanlık hikâyesi değil; aynı zamanda Balkanlar’ın ruhunu, tarihî dokusunu ve Anadolu’nun yüzyıllık hikâyelerini içinde barındıran çok katmanlı bir yapım olarak öne çıkıyor. Film, Türk ajanlarının Kosova’da çıkması muhtemel büyük bir savaşı engellemek için verdikleri zorlu mücadeleyi konu alırken, savaşın bireyler üzerindeki yıkıcı etkisini de çarpıcı bir gerçeklikle izleyiciye aktarıyor.

Başrollerde Gökhan Tunalıgil, Ayhan Krüezi ve Ebru Taşçı yer alıyor. Tunalıgil’in canlandırdığı özel ajan Mirsad ile Taşçı’nın hayat verdiği Kosova İstihbarat Şefi Ayser, Kosova’ya yapılacak büyük bir saldırıyı önlemek için güçlerini birleştiriyor. Ayser aynı zamanda Mirsad’ın eski sevgilisidir ve operasyonun seyrini değiştirecek stratejik bir rol üstlenir. Mirsad’ın çocukluk arkadaşı Haris (Ayhan Krüezi) ise bu tehlikeli görevde önemli bir destekçidir. Karakterlerin geçmişe dayanan bağları, filmi yalnızca bir aksiyon yapımı olmaktan çıkarıp derinlikli bir drama dönüştürüyor.

Film, Kosova’nın yanı sıra Türkiye, Sırbistan ve Bosna-Hersek’te gerçekleştirilen çekimleriyle Balkan coğrafyasının tarihi ve kültürel zenginliğini güçlü görsel unsurlarla beyazperdeye taşıyor. Kullanılan gerçek mekânlar, savaş ve direniş atmosferini izleyiciye derinlemesine hissettiriyor.

Zengin oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken filmde Ümit Acar, Müge Ulusoy, Bora Sivri, Ali Düşenkalkar, Ayhan Işık gibi Türk sinemasının sevilen isimlerinin yanı sıra Kosovalı sanatçı Sonay Buş, önemli bir rolle izleyici karşısına çıkıyor. Bu çeşitlilik, filmin kültürel derinliğini ve uluslararası etkileşimini artırıyor.

“Güneşin Karanlığında Kosova”, Çiçek Yapım ve Film House Entertainment yapımcılığında ve CJ ENM Türkiye dağıtımıyla, 5 Eylül 2025 tarihinde Türkiye genelinde vizyona girecek. Film; savaş, dostluk, fedakârlık ve geçmişle hesaplaşma gibi evrensel temaları işleyerek her kesimden izleyiciye hitap eden güçlü bir sinema deneyimi sunuyor.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

DERYA CAMUZOĞLU ÇİN’DEN DÖNDÜ
DERYA CAMUZOĞLU ÇİN’DEN DÖNDÜ
NESLİ ÖZSOY’DAN YENİ TEKLİ:
NESLİ ÖZSOY’DAN YENİ TEKLİ:
SAĞLIK VE BARIŞ ÖDÜLÜ” ŞİMDİ DE RUSYA’DA
SAĞLIK VE BARIŞ ÖDÜLÜ” ŞİMDİ DE RUSYA’DA
TREND MODEL OF TURKEY TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZLERİNİ ARIYOR!
TREND MODEL OF TURKEY TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZLERİNİ ARIYOR!
ZAMPARANIN ÖLÜMÜ
ZAMPARANIN ÖLÜMÜ
HER DİŞ SIKANA MASSETER BOTOKSU YAPILIR MI
HER DİŞ SIKANA MASSETER BOTOKSU YAPILIR MI
GÖZDE GÖKÇE KOÇ’A ALMANYA’DA PRESTİJLİ ÖDÜL
GÖZDE GÖKÇE KOÇ’A ALMANYA’DA PRESTİJLİ ÖDÜL
RUSYA’DAN EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNÜ ALDI!
RUSYA’DAN EN İYİ ERKEK OYUNCU ÖDÜLÜNÜ ALDI!
YEŞİM SALKIM VE MADERZAT ‘YALAN’ İLE EZBERLERİ BOZMAYA HAZIR
YEŞİM SALKIM VE MADERZAT ‘YALAN’ İLE EZBERLERİ BOZMAYA HAZIR
İPEK NİSA GÖKER’DEN YENİ TEKLİ
İPEK NİSA GÖKER’DEN YENİ TEKLİ
KIŞ SEZONU YILDIZLAR GEÇİDİ
KIŞ SEZONU YILDIZLAR GEÇİDİ
EDEBİYAT VE SİNEMADA DEV İŞ BİRLİĞİ
EDEBİYAT VE SİNEMADA DEV İŞ BİRLİĞİ
SAHNEDEN GEÇEN 30 YIL
SAHNEDEN GEÇEN 30 YIL
EMRAH’TAN BEKLENEN SLOW
EMRAH’TAN BEKLENEN SLOW
GENEL ZEKA DEĞİL, EĞİTİM ZEKASI
GENEL ZEKA DEĞİL, EĞİTİM ZEKASI
HEM SESİ,HEM DE SUNUCULUĞUYLA FESTİVALLERE DAMGA VURUYOR
HEM SESİ,HEM DE SUNUCULUĞUYLA FESTİVALLERE DAMGA VURUYOR
CELAL KODAMANOĞLU’NUN ACI GÜNÜ
CELAL KODAMANOĞLU’NUN ACI GÜNÜ
TÜRK SİNEMA SEKTÖRÜNE ADIM ATIYOR
AZERBAYCANLI MODEL
TÜRK SİNEMA SEKTÖRÜNE ADIM ATIYOR
EKRANLAR VE HAREKETSİZ YAŞAM BEL VE BOYUN SAĞLIĞINI BOZUYOR
EKRANLAR VE HAREKETSİZ YAŞAM BEL VE BOYUN SAĞLIĞINI BOZUYOR
EMRAH RUSYA’YI SALLADI
EMRAH RUSYA’YI SALLADI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİNEMA

TÜRKİYE’DE VİZYONA GİRİYOR

KOZALAK DEVRİ 7 AĞUSTOS'TA VİZYONDA

VİZYONA GİRİYOR

YÜZYILIN FİLMİ GELİYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle