MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

CARELL VE CHALAMET’E OSCAR YOLU...

Ana SayfaSinemaCARELL VE CHALAMET’E OSCAR YOLU...
CARELL VE CHALAMET’E OSCAR YOLU...

Oscar adaylıkları sıkça konuşulan filmlerden “Beautiful Boy” ve “The Old Man & The Gun”, Türkiye’de ilk kez 6. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek. Bu yıl 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde ayrıca, Çekya, Güney Afrika, Mısır, Ukrayna, Romanya ve Lübnan’ın Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday gösterdikleri filmler de festival programında olacak.

18 Ekim, 2018, Perşembe 20:01
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, THY, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla ve Kurumsal İş Ortağı TRT, Kurumsal İletişim Ortağı TürkMedya, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı, İletişim Sponsoru TV+’ın destekleriyle 26 Ekim’de başlayacak 6. Boğaziçi Film Festivali, dünya sinemasının en son ve başarılı yapımlarını İstanbullu sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festival programında bu yıl, Oscar yarışında adı geçen filmler dikkat çekiyor.

Bunlardan ilki, dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde gerçekleştiren ve Oscar kulislerinde özellikle oyuncuların şansının yüksek oluşuyla çokça konuşulan “Beautiful Boy ”. Yapımcılığını Brad Pitt’in üstlendiği, yönetmen koltuğuna ise “The Broken Circle Breakdown” (2012), “The Misfortunates” (2009) ve “Belgica (2016) filmlerinin yönetmeni Felix Van Groeningen’in oturduğu drama, uyuşturucu bağımlısı oğluyla yüzleşen bir babanın gerçekte de yaşanmış hikâyesini anlatıyor. 2008 yılında yayınlanan “Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction” adlı kitaptan uyarlanan “Beautiful Boy”, Steve Carell’ın ve  geçen yıl “Call Me By Your Name” (2017) ile büyük bir başarı kazanan Timothée Chalamet’nin Altın Küre’yi ve Oscar’ı hak eden performanslarına tanık olmak isteyenleri bekliyor.

Redford’un şansı yüksek

Oscar kulislerinde oyunculuk dalları için adı geçen bir diğer film ise “The Old Man & The Gun / İhtiyar Adam ve Silah”. Festivalin Açılış Filmi de olan “İhtiyar Adam ve Silah”, sayısız kere hapisten kaçan ve 70 yaşında son soygununa çıkan Forrest Tucker’ın gerçek yaşam hikâyesinden esinleniyor ve Redford’u perdede bir kez daha yıldızlaştırıyor. Eleştirmenlerce Redford, Christian Bale ile birlikte Erkek Oyuncu kategorisinin en güçlü adayı olarak gösterilirken, Sissy Spacek’in şansı da Yardımcı Kadın Oyuncu dalında yüksek görünüyor.

Yabancı Dilde En İyi Film’e 6 aday!

Festivalde ayrıca, Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday adayı olmuş 6 film gösterilecek. Festivalin Onur Ödülü’nün bu yılki sahiplerinden Sergei Loznitsa’nın Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünden En İyi Yönetmen Ödülü ile dönen filmi “Donbass” Ukrayna adına yarışırken; “Caramel” (2007), “Where Do We Go Now?” (2011) filmleriyle yönetmenlikte de rüştünü ispat eden Lübnanlı oyuncu Nadine Labaki’nin ilk gösterimini yaptığı Cannes’da seyirciyi adeta bölen ve Beyrut’un sokaklarından bakarak modern köleliği gözler önüne serdiği belgeseli “Capharnaüm” de Lübnan adına yarışacak.

Festivalde yarışacaklar

Mısırlı A.B. Shawky’nin ilk uzun metraj filmi de olan ve bu yıl Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan “Yomeddine / Karar Anı” ile Romen sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Radu Jude’un Karlovy Vary’de En İyi Film seçilen son filmi “I Do Not Care If We Go Down In History As Barbarians / Tarihe Barbarlar Olarak Geçsek Ne Olur Sanki!” de kendi ülkelerini temsil edecekler.

6. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda jüri önüne çıkacak filmlerden, Olmo Omerzu’nun Karlovy Vary’de En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan büyüme ve yol filmi “Winter Flies / Kış Sinekleri” Çekya’nın; Jahmil X.T. Qubeka’nın Londra ve Toronto film festivallerinde gösterilmiş, Güney Afrika’da halk kahramanlığı statüsüne ulaşan kötü şöhretli bir kanun kaçağının gerçek hikâyesini Western türünde bir destanla anlattığı filmi “Sew the Winter to My Skin / Tenime İşleyen Kış” da Güney Afrika’nın aday adayı olacaklar.

Biletler mobilet’te!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali, bu yıl 26 Ekim-3 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek ve gösterimler Atlas, Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında yapılacak. Kısa Film gösterimleri için tüm biletler 5 TL, uzun metraj filmler içinse Tam biletler 12:00 ve 16:00 seansları için 10 TL, 19:00 ve 21:30 seansları için de 15 TL olarak satılacak. Öğrenciler için uzun metraj filmlerin biletleri tüm seanslarda 5 TL olacak. Festival biletleri ise mobilet.com’dan satın alınabilir.

Almina Besra BABAR

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

KIRGINLIKLARI SESLENDİRİYOR
KIRGINLIKLARI SESLENDİRİYOR
BİNLERCE MUM IŞIĞINDA KLASİK MÜZİK
BİNLERCE MUM IŞIĞINDA KLASİK MÜZİK
SAKARYA'DA ISLAMA KÖFTE KEYFİ
SAKARYA'DA ISLAMA KÖFTE KEYFİ
BENİ SOKAKTAKİ VATANDAŞ KEŞFETTİ
BENİ SOKAKTAKİ VATANDAŞ KEŞFETTİ
AFRO HOUSE ÇİZGİSİNDE HAZIRLANAN PARÇA
AFRO HOUSE ÇİZGİSİNDE HAZIRLANAN PARÇA
SAHTE ALIŞVERİŞ AKIMI DÜNYAYA YAYILIYOR
GÜNEY KORE’DE YAYGINLAŞAN
SAHTE ALIŞVERİŞ AKIMI DÜNYAYA YAYILIYOR
ÇAKKIDI SAVAŞLARI BAŞLADI
ÇAKKIDI SAVAŞLARI BAŞLADI
BODRUM’DA EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI
BODRUM’DA EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI
KAHVE SANATA DÖNÜŞTÜ
KAHVE SANATA DÖNÜŞTÜ
CEM BELEVİ İLE YAZ GELDİ
CEM BELEVİ İLE YAZ GELDİ
İSTANBUL'UN DİBİNDE CENNET KÖŞESİ
İSTANBUL'UN DİBİNDE CENNET KÖŞESİ
TÜLİN ŞAHİN'DEN SAĞLIKLI YAŞAMIN YENİ REHBERİ
TÜLİN ŞAHİN'DEN SAĞLIKLI YAŞAMIN YENİ REHBERİ
CEM ŞAHAN YARIŞMA HEYECANI YAŞAYACAK
CEM ŞAHAN YARIŞMA HEYECANI YAŞAYACAK
MUHTEŞEM İKİLİ
MUHTEŞEM İKİLİ
EVCİL HAYVANLARA LÜKS KUAFÖR
EVCİL HAYVANLARA LÜKS KUAFÖR
MURAT DALKILIÇ’TAN KENAN DOĞULU GECESİ
MURAT DALKILIÇ’TAN KENAN DOĞULU GECESİ
ADAMLAR FIRTINASI ESTİ
ADAMLAR FIRTINASI ESTİ
LARA FIRTINASI
LARA FIRTINASI
BEŞİKTAŞ'I ÜZMESİNLER RÜZGARI DİJİTAL PLATFORMLARDA ESİYOR
BEŞİKTAŞ'I ÜZMESİNLER RÜZGARI DİJİTAL PLATFORMLARDA ESİYOR
ÇORUM’DA OSMAN ÖZTUNÇ ÇILGINLIĞI
ÇORUM’DA OSMAN ÖZTUNÇ ÇILGINLIĞI

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİNEMA

VİZYONA GİRİYOR

YÜZYILIN FİLMİ GELİYOR

‘SONSUZ GÜZEL’ FİLMİNDE BAŞROL FERHAN VURAL’IN

‘KARABASAN’ FİLMİNE GÖRKEMLİ GALA

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle