MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

İTALYAN SİNEMASI İLE RANDEVU

Ana SayfaSinemaİTALYAN SİNEMASI İLE RANDEVU
İTALYAN SİNEMASI İLE RANDEVU

Sinemaseverler tarafından merakla beklenen geleneksel “İtalyan sinemasıyla randevu”, bugün İstanbul İtalyan Kültür Merkezinde başlıyor.

28 Kasım, 2022, Pazartesi 23:24
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Bir hafta sürecek etkinlikte İtalyan çağdaş sinemasının son yapımlarını izlemek mümkün olacak. “İtalyan sinemasıyla randevu” pandemi’den sonra ilk kez daha da büyüyerek sinema salonlarında yerini alıyor. İtalya Büyükelçiliği ve İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun himayesinde, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi ve Cinecittà işbirliğiyle düzenlenen çağdaş sinema etkinliği bu yıl Pera / Beyoğlunda Casa d’Italia’da Kültür Merkezi’nin muhteşem art déco salonunda gösterimlerine başlıyor.

Sinematek/Sinema Evi ile yapılan işbirliği sayesinde, filmler Anadolu yakasında, Onat Kutlar Sinema Salonunda da izlenebilecek.

İtalya’da da yeni gösterime girmekte olan yedi filmi kapsayan program, Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmlerden oluşmakta ve özgün dilinde Türkçe altyazılı olarak izlenecekler.

Filmler, Venedik Film Festivalinden başlayarak en seçkin uluslararası festivallerin bir parçası olarak 2022 yapımı komedi ve dramlardan oluşmakta.

İtalyan Kültür Merkezi, bu akşam perdesini, Paolo Virzì’nin “Kuraklık” filmi ile açıyor. Film, Corona’dan daha tehlikeli ve sinsi olan hayatlarımıza saldıran bir virüsden bahsediyor: “Bireycilik”.

Ardından, Cannes Film Festivali’nde yarışarak halk ve eleştirmenler arasında büyük başarı elde eden ve Oskar’da “yabancı uzun metrajlı filmler ödüllerinde” İtalya’yı temsil edecek, beş Gümüş Kurdela ödüllü Mario Martone’un “Hasret” filmi yer alacak.

Programda iki olağanüstü film de yer alıyor. 2020 Strega Ödülünü kazanan Sandro Veronesi’nin aynı adlı romanından uyarlanan yönetmenliğini Francesca Archibugi’nin yaptığı “Sinek kuşu”, uysal bir adamın hassas bir portresini çizerek, geçmişinde kalan bir kadına karşı duygularını kontrol edemeyişini anlatıyor.

“Uçsuz bucaksız” ise Emanuele Crialese’nin kurgusal otobiyografi, muzikal filmi.

Niccolò Falsetti’nin “Limitler” adlı filmi, Punk altkültürü ile doksanların sonundaki taşra yaşamının yabancılaştırıcı sükunetinin birleştiği, gelecekle ilgili hayal kırıklığı taşıyan acı bir tada sahip, kahkaha ve nostalji arasında bir komedi.

Marta Savina’nın “Geleceğin kadını”, şiddete, zamanının geleneklerine isyanla tepki veren ve kadın mücadelesinin yolunu açma cesaretini bulan, genç kız Lia’nın hikayesi.

Son olarak, Chiara Bellosi’nin “Uçan sandalye” filmi le etkinlik sona erecek. Yönetmenin ikinci filmi olan ve Berlinale 2022’nin Panorama bölümünde dünya prömiyerini yapan film, iki insanı toplumun kenarlarında birleştiren özel bağın anlatıldığı, yozlaşmış Roma banliyölerinin zemininde sert bir büyüme ve dönüşüm hikayesi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

BABA İLE KIZIN MUHTEŞEM DÜETİ
BABA İLE KIZIN MUHTEŞEM DÜETİ
POPÜLER KÜLTÜRE RUHUMU KATTIM
POPÜLER KÜLTÜRE RUHUMU KATTIM
ÖMÜR GEDİK GÖZ DOLDURDU
ÖMÜR GEDİK GÖZ DOLDURDU
HÜSNÜ ŞENLENDİRCİ’NİN KIZINDAN MÜZİK DÜNYASINA SÜRPRİZ
HÜSNÜ ŞENLENDİRCİ’NİN KIZINDAN MÜZİK DÜNYASINA SÜRPRİZ
İSTANBUL ETİLER’DE DUYGU DOLU GECE
İSTANBUL ETİLER’DE DUYGU DOLU GECE
BÜYÜK UMUTLAR
BÜYÜK UMUTLAR
SANAT DÜNYASI CANSEVER İÇİN TEK YÜREK OLDU
SANAT DÜNYASI CANSEVER İÇİN TEK YÜREK OLDU
YATIRIMCILARA ÖNEMLİ ÖNERİLER VE UYARILAR
YATIRIMCILARA ÖNEMLİ ÖNERİLER VE UYARILAR
EKRANLARDAN KİTAP RAFLARINA
EKRANLARDAN KİTAP RAFLARINA
KADIN LİDERLER KULÜBÜ ADANA’DA İZ BIRAKTI
KADIN LİDERLER KULÜBÜ ADANA’DA İZ BIRAKTI
ÖTEKİSİZ TEK
ÖTEKİSİZ TEK
‘KARABASAN’ FİLMİNE GÖRKEMLİ GALA
‘KARABASAN’ FİLMİNE GÖRKEMLİ GALA
İSTANBUL’DA SPİRİTÜEL BİR YOLCULUK
İSTANBUL’DA SPİRİTÜEL BİR YOLCULUK
KEMENÇE EŞLİĞİNDE DÜET
KEMENÇE EŞLİĞİNDE DÜET
BİR ATEŞE ATTIN BENİ
BİR ATEŞE ATTIN BENİ
BERNA TAN ORTALIĞI SALLADI
BERNA TAN ORTALIĞI SALLADI
FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU
FATMA BACARA OKURLARIYLA BULUŞTU
KIBRISLI SANATÇI MELEK ERDİL’DEN GÜÇLÜ ÇIKIŞ
KIBRISLI SANATÇI MELEK ERDİL’DEN GÜÇLÜ ÇIKIŞ
HAYAL
HAYAL
SERKAN KAYA’DAN ÇOK KONUŞULACAK LANSMAN
SERKAN KAYA’DAN ÇOK KONUŞULACAK LANSMAN

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİNEMA

‘KARABASAN’ FİLMİNE GÖRKEMLİ GALA

ÖLÜMÜN SESİ SİNEMALARDA

‘WHİSTLE – ÖLÜMÜN SESİ’ TÜM DÜNYA İLE AYNI ANDA TÜRKİYE’DE

ULUSLARARASI ARENADA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPIYOR

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle