MENU
  • EĞİTİM
  • MEKAN
  • HABER
  • Basın Bülteni
  • SİNEMA
  • Kadın
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • BİYOGRAFİLER
  • RÖPORTAJLAR
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
Haber Caddesi
DOLAR6.8555
EURO7.7475
GR ALTIN390.45
ÇEYREK640.68
İstanbul
Haber Caddesi
Haber Caddesi
  • MAGAZİN
  • MÜZİK
  • YAŞAM
  • GÜNCEL
  • MODA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • KÜLTÜR & SANAT
  • RÖPORTAJ
  • SPOR
Kapat

SEYYAL TANER...

Ana SayfaSinemaSEYYAL TANER...
SEYYAL TANER...

Seyyal Taner, 28 Eylül 1952’de Urfa’da dünyaya geldi. Ailesi ile İstanbul’a yerleştikten sonra ilk ve orta okuldan sonra Amerikan Kız Koleji’nden mezun oldu. Okul yıllarında İstanbul Devlet Konservatuarı’nda dışardan bale eğitimi aldı. Müziğe meraklı olmasından dolayı, 1965 yılında, Şerif Yüzbaşıoğlu’ndan ders almaya başlayan Taner, bir süre sonra Kanat Gür Orkestrası’nda amatör olarak şarkı söylemeye başladı.

07 Ağustos, 2017, Pazartesi 13:05
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

İstanbul'da bir konser sırasında Los Bravos topluluğu ile tanıştı ve müziğe olan merakını gören topluluk üyeleri İspanya'ya döndükten sonra, Taner'e bir müzikal filmde rol teklifinde bulundu. 1968 yılında İspanya'ya gidip bu filmde rol aldı. Filmin çalışması esnasında "Viva Zapata" filminin yönetmeninden teklif aldı. Bu filmde ufak bir rol oynadıktan sonra Türkiye'ye dönüp sinema çalışmalarına devam etti ve bir çok filmde vamp kadın rolleri ile dikkatleri üzerine topladı. Sinema çalışmalarını bırakarak Almanya'ya giden Seyyal Taner, Los Bravos topluluğunun gitaristiyle evlendi. Kısa süren bu evlilikten sonra Türkiye'ye geri dönüp tekrar filmlerde çeşitli rollerle kaldığı yerden devam etti. Ancak Türk Sineması'ndaki seks furyası nedeniyle sinemayı bırakıp müziğe yöneldi.

1974 yılının Haziran ayında ilk plağı "Tanrı Şahidimdir - Şimdi Sen Varsın" yayınlandı fakat pek ilgi görmedi. Taner, 1975 yılıyla birlikte profesyonel sahne çalışmalarına başladı ve ilk defa Lalazer Gazinosu'nda profesyonel olarak sahne aldı. 1975 yılı sonlarından itibaren "Seyyal-Seyhan-Sedat" üçlüsü olarak sahne çalışmalarına devam eden Taner, 1976 yılında üçüncü 45'lik çalışması olan "Son Verdim Kalbimin İşine" ile büyük bir patlama yaptı. Yaptığı danslar ve showlarla bir anda Türkiye gündemine oturan Taner, bu büyük çıkışın arkasından "Kalbimi Affettim", "Seni Çok Özledim", "Gülme Komşuna" gibi büyük hitler yaptı.

1976 yılnda çevirdiği "Çizmeli Kedi" filmi, sahne dünyamızın birçok ünlü simasını bir araya getirdi. 1979 yılında "Asiye Nasıl Kurtulur"un değişik bir versiyonu olan "Çırpınış" adlı TRT tarihinin ilk TV müzikalini hazırladı. 1981 yılında ilk albümü "Lider" yayınlandı ve bu albümden sonra bir müddet suskunluk dönemine girdi. Sanatçı, 1986 yılında "Naciye" ve "Leyla" şarkıları ile tekrar çıkış yaptı ve 1986 Eurovision Türkiye Finali'nde "Dünya" adlı parçası ile ikincilik ödülüyle yetinirken, 1987 Eurovision Türkiye Elemeleri'ne "Şarkım Sevgi Üstüne" ile katıldı ve birinci oldu. Hüsranla biten bu Eurovision macerasından sonra tekrar bir suskunluk dönemine giren Seyyal Taner, 1989 yılında "Nanay" adlı albümle tekrar müzik dünyasına döndü. Bu kaliteli albüm diğer albümleri kadar ilgi görmese de Seyyal Taner hayranlarını oldukça sevindirmişti.

1990 yılında profesyonel sahne çalışmalarına bir son vererek günlerinin çoğunluğunu Bodrum'da geçirmeye başlayan Taner, 1991 yılında "Alladı Pulladı" albümü ile tekrar gündeme geldi. "Şiirimin Dili" şarkısı ile konuşulmasının yanında albümdeki beste çalışmaları ile başka bir sanatçı yönünü daha ortaya koymuş oldu. 1993 yılında "Geliyorum" adlı bir albüm daha yayınlayan Seyyal Taner, eski performansından hiçbir şey kaybetmediğini hayranlarına gösterdi.Kaynak:Kim kimdir.com

HAZIRLAYAN:Canan ERDİL

 

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haber Caddesi

Haber Caddesi

Mail: [email protected]
Tüm yazıları

Yorum Yazın

ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
ERSİN GÜLOĞLU'NDAN DÜŞEŞ BİR TEKLİ
GÜLLERDEN GÜLLELER
GÜLLERDEN GÜLLELER
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
SİMGE’DEN GÖRKEMLİ ALBÜM LANSMANI
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
DUYGUSAL AKUSTİK SERİSİ
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
GRİBİ HAFİFE ALMAYIN
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
BİLİNÇALTININ KARANLIK KIVRIMLARINDA BİR YOLCULUK
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
OZAN ORHON HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
PAMUK PARS HIZ KESMİYOR
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
YENİ ŞARKISIYLA SAHNELERDE!
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
BOĞAZ’I CADILAR BASTI
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
YILLARA HAYAT KATAN DAVET
500'ÜNCÜ KEZ SENİNLE EVLENİRMİYİM?
500'ÜNCÜ KEZ SENİNLE EVLENİRMİYİM?
YELİZ AKYOL BEYOĞLU’NU BÜYÜLEDİ
YELİZ AKYOL BEYOĞLU’NU BÜYÜLEDİ
EVRİM SANAT GALERİSİ "IV" İLE İZLEYİCİYİ BÜYÜLEDİ
EVRİM SANAT GALERİSİ "IV" İLE İZLEYİCİYİ BÜYÜLEDİ
YEŞİLÇAM’IN USTA İSMİ ENGİN ÇAĞLAR YAŞAMINI YİTİRDİ
YEŞİLÇAM’IN USTA İSMİ ENGİN ÇAĞLAR YAŞAMINI YİTİRDİ
TİYATROSEVERLERE MÜJDE
TİYATROSEVERLERE MÜJDE
ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ
ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ
MERVE KOCABEYLER, ARPIN BÜYÜLÜ SESİYLE SAHNE MİNOA PERA’DA
MERVE KOCABEYLER, ARPIN BÜYÜLÜ SESİYLE SAHNE MİNOA PERA’DA
İÇİM BİR MEZAR, GİR DURABİLİRSEN
İÇİM BİR MEZAR, GİR DURABİLİRSEN
BEN BEKLERİM KENDİMİ
BEN BEKLERİM KENDİMİ

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Sitemizi nasıl buldunuz?
Anketi OylaOyları Göster
SİNEMA

“KAFİRUN” 17 EKİM’DE BEYAZPERDEDE

BU KIŞ KORKUNUN ADI ''ZİFİR''

BALKANLAR’DA TÜRK SİNEMASI RÜZGÂRI

'GÜNEŞİN KARANLIĞINDA KOSOVA' 5 EYLÜL'DE VİZYONDA

Haber Caddesi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Haber Caddesi 2021 | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle